IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2009, 12:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kriz Lobisi TÜRKİYE'nin Peşinde




Dünya Bankası Direktörü Ulrich Zachau'nun, Dün İstanbul'da Katıldığı Bir Toplantıda Yaptığı Konuşmada, 'Türkiye, 2001'deki Krizden Daha Büyük Bir Kriz Yaşayacak' İfadelerini Kullanmadığı Belirtildi.


Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun, dün İstanbul'da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, ''Türkiye, 2001'deki krizden daha büyük bir kriz yaşayacak'' ve ''Türkiye için büyük kriz yolda'' gibi kendine atfedilen ifadeleri kullanmadığı belirtildi. Dünya Bankasından yapılan açıklamada, Zachau'nun Active Academy'nin düzenlediği 3. Risk Yönetimi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, şu andaki küresel krizin etkileri konusuna odaklandığı belirtildi.


Zachau'nun konuşmasında, Türkiye için bugün en büyük risklerin reel ekonomi ve istihdam olduğunu, Türkiye'de bugün en savunmasız grupta yer alanların iş arayanlar, çocuklar ve genç işçiler olduğunun altını çizdiği ifade edilen açıklamada, ''Zachau, Türkiye'nin işsizlik oranının bugün 2001'deki krizden daha büyük olduğunu vurguladı. Zachau ayrıca, Türkiye'de zaten uygulanmakta olan programlar ve politikaların genişletilebileceği ya da yoksulları korumak ve istihdam yaratmak amacıyla bu riskleri çözmek için uygulamaya konulmasının düşünülebileceği gibi örnekler üzerinde konuştu'' denildi.
Medyada çıkan bazı haberlerde Zachau'nun konuşmasında ne dediğinin tam olarak yakalanamadığı ifade edilen Dünya Bankası açıklamasında, ''Türkiye, 2001'deki krizden daha büyük bir kriz yaşayacak'' ve ''Türkiye için büyük kriz yolda'' gibi başlıklar kullanıldığı ve bunların Zachau'ya atfedildiği, böyle bir yorumda bulunmanın doğru olmayacağı kaydedildi. Açıklamada, Zachau'nun konuşmasında, Türkiye'de gelecekte bir krizin büyük ya da küçük ya da 2001'deki krizle nasıl karşılaştırılabileceğine ilişkin herhangi bir tahminde bulunmadığı da belirtildi.

(Anadolu Ajansı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kriz, lobisi, pesinde, peşinde, turkiyenin, tÜrkİyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çözüm sürecini PKK lobisi baltalıyor Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 23:16