IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2009, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antalya'da patlama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Antalya eski Sanayi Sitesi'ndeki patlamanın bir torna atölyesinde meydana geldiği, ilk belirlemelere göre 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Mahallesi Eski Sanayi Sitesi 669 Sokak'taki Olcay Torna ve Kaynak Atölyesinde saat 13.55 civarında bir patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle atölyedeki tezgah parçalanarak çevreye dağıldı. Patlama nedeniyle atölyenin yanındaki oto boyama atölyesiyle diğer taraftaki bir başka dükkanda hasar meydana geldi. Patlama nedeniyle, torna atölyesinin yanındaki oto boyacısının önünde bulunan bir taksinin ön tarafı büyük hasar gördü.

Torna atölyesindeki karpit kazanı veya oksijen tüpünden kaynaklandığı sanılan patlama nedeniyle olay yerine ambulanslar ve itfaiye ile birlikte çok sayıda güvenlik ekibi gönderildi.

Ambulansların patlamanın meydana geldiği bölgeden 2'si ağır 6 yaralıyı, çeşitli hastanelere götürdü. Polis, patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi aldı.

PATLAMANIN NEDENİ BELİRLENDİ

Antalya eski Sanayi Sitesi'nde bulunan bir torna ve kaynak atölyesinde meydana gelen patlamanın, açık unutulan karpit kazanından sızan ve tezgah altında biriken gazın, karpitin yeniden yakılması üzerine alev alması sonucu meydana geldiği kaydedildi.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tonbul, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamayı gerektirecek harici bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Tonbul, ''Şu an itibarıyla burada görünen iş kazası ihtimalidir. Zaten burası kaynak atölyesi. Görgü şahitleri de verdikleri ilk ifadede patlamanın kaynak yapımı sırasında olduğunu iddia etmektedirler'' dedi. Görgü şahitlerinden aldığı bilgiye göre de patlama şöyle meydana geldi:

''Mehmet ve Ahmet Olcay'a ait atölyede, karpit kazanının ''Şalama'' olarak adlandırılan hortum ucunun açık unutulması sonucu asetilin ve oksijen gazı metal tezgah altında birikerek, sıkıştı. Atölye çalışanlarının bir süre sonra yeniden karpit kazanını çalıştırması üzerine tezgah altında sıkışan gaz patladı. Patlamanın etkisiyle tezgah önce tavana, sonra da yandaki bir dükkana tamir amacıyla getirilen bir taksiye çarptı. Taksi çarpmanın etkisiyle büyük oranda hasar gördü.

Patlamanın etkisiyle atölye sahipleri Mehmet ve Ahmet Olcay ile bu dükkana motosikleti için bir parça yaptırmak üzere gelen Ümit Beselle, Muhammet Coşkun, Halil Atan (48), Yunus Kavuncu (51) ve Mustafa Arslan yaralandı.

Yaralılar, Antalya Eğitim ve Araştırma, Atatürk Devlet ve Akdeniz Üniversitesi Hastanelerine kaldırıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve ayak bileğinden aşağısı koptuğu bildirilen Mehmet Olcay ile Ümit Beselle'nin hayati tehlikelerinin bulunduğu kaydedildi.

Yaralılardan Muhammet Coşkun ile Ahmet Olcay, Antalya Eğitim ve Araştırma, Halil Atan ile Yunus Kavuncu ise Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi ediliyorlar. Mustafa Arslan'ın ise Atatürk Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği açıklandı.

Bu arada, patlamanın ardından üst düzey polis yetkililerinin yanı sıra, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Büyükşehir belediye başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile çok sayıda ilgili olay yerine gelerek bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi uzmanları, bölgede inceleme yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
antalyada, patlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antalya'da anaokulunda patlama Desmont Haber Arşivi 0 01 Aralık 2014 18:07