IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2006, 18:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların kahramanı Polat ve Örümcek Adam





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çocukların kahramanı Örümcek Adam ve Polat

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yaptırılan "Televizyon Yayınlarının Çocuklar Üzerindeki Etkileri" araştırmasında çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle, 7-14 yaş arasındaki 1719 ilköğretim öğrencisinin katımıyla 17 ilde yapılan araştırmanın sonuçları, Bilkent Otel'de düzenlenen toplantıyla duyuruldu. Toplantıya Devlet Bakanı Beşir Atalay, RTÜK Başkanı Zahid Akman, RTÜK üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Akman, yaptığı konuşmada televizyon yayınlarının en çok çocukları etkilediğini belirterek, araştırma sonuçları nın hem kurum hem aileler hem de televizyon yayın kurumları için faydalı olacağını belirtti.

2 TELEVİZYONLU AİLELER
RTÜK üyesi Prof. Dr. Davut Dursun, Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhunde Öktem ve Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafı ndan açıklanan sonuçlara göre; çocukların 64.6'sı boşzamanları nı değerlendirmek için televizyon seyrediyor. Yüzde 43'ünün evinde 2 televizyon var. En beğendikleri televizyon karakterleri arasında Kurtlar Vadisi dizisinin Polat Alemdar karakteri de var. Yüzde 7.5'i en beğendiği karakterin Örümcek Adam olduğunu söylerken, yüzde 6'sı Bugs Bunny, yüzde 4.2'si Polat Alemdar'ı seviyor. Çocukların beğendiği diğer televizyon karakterleri ise Sihirli Annem dizisinin Betüş'ü (2.9) ve Tom ve Jerry (2.7). "Afet öğretmen" karakteri ise yüzde 1.4'te kaldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

5 SAATTEN FAZLA İZLİYORLAR
Araştırmadan çıkan diğer sonuçlar ise şöyle:

Çocukların yüzde 15'i hafta içi günde 5 saatten fazla televizyon seyrediyor. Nedeni sorulduğunda yüzde 66'sı "seviyorum", yüzde 21.4'ü "hayal dünyamı geliştiriyor" yanıtı veriyor. Yüzde 21.1'i yapacak başka şey bulamadığını söylüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

En çok sevilen program çizgi filmleri (yüzde 72.1), yerlidiziler (yüzde 70), yarışma programları (yüzde 49.3) ve çocuk programları (yüzde 44.6) takip ediyor.

En sevilen çizgi filmler şöyle: Tom ve Jerry (yüzde 22.3), Buggs Bunny (yüzde 17.9), Örümcek Adam (yüzde 3.4).

En sevilen diziler: Sihirli Annem (yüzde 12.6), Yabancı Damat (yüzde 6.4), Acı Hayat (yüzde 6.2), Cennet Mahallesi (yüzde 5.9), Aşk Oyunu (yüzde 5.8) ve Avrupa Yakası (yüzde 5.5).

SEVMEDİKLERİ
İzlemekten en çok rahatsı z oldukları görüntünün "açık" ve "çıplak" görüntüler olduğunu belirten çocuklar (yüzde 82.7), kavga ve şiddetten de hoşlanmıyor (yüzde 71.1). Üzülen, ağlayan insan görüntüleri ise (yüzde 69.3) üçüncü sırada.

Öğrencilerin yüzde 59.9'u televizyonun bilgilendirdiğini, yüzde 13.6'sı eğlendirdiğini, yüzde 6.7'si hayal dünyasını geliştirdiğini. Yüzde 9.1'lik kesim ise hiçbir faydası olmadığını.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adam, cocuklarin, Çocukların, kahramani, kahramanı, orumcek, polat, ve, Örümcek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kötü Adam Muro Artık Bir Mizah Kahramanı Kralice Haber Arşivi 0 06 Aralık 2008 13:16