IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2009, 02:11   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir gözü aşağıya kaydı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Gözünün arkasındaki kitlenin baskı yapması sonucu sağ gözü aşağı doğru itilip, ileri doğru fırladığı için simetrisi bozulan yüzünü şapka ile gizlemeye çalışan 16 yaşındaki Büşra Çakar, 6 saat süren ameliyatla eski görünümüne kavuştu.


BURSA’da, gözünün arkasındaki kitlenin baskı yapması sonucu sağ gözü aşağı doğru itilip, ileri doğru fırladığı için simetrisi bozulan yüzünü şapka ile gizlemeye çalışan 16 yaşındaki Büşra Çakar, 6 saat süren ameliyatla eski görünümüne kavuştu. Bursa Acıbadem Hastanesi’nde Beyin Cerrahisi ve Kulak Burun Boğaz ekiplerinin birlikte gerçekleştirdikleri operasyonda, Büşra’nın başının üst kısmından içeri girilerek deforme kemik kitlesi temizlendi, gözü eski yerine yerleştirildi.

Buşra Çakar'ın gözünün arkasındaki kemik kitlesinin genişlemesi nedeniyle sağ gözü, diğer gözüne göre her geçen gün aşağı inmeye başladı. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için ameliyat olamayan genç kıza Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) yardım eli uzattı. Ameliyatı yapacak olan doktorlar ücret almayacaklarını açıklarken, Büşra’nın yüzünde kemik yerine kullanılacak dolgu ve diğer ameliyat malzemelerinin masraflarının karşılanabilmesi için HASVAK, hayırseverlere yardım çağrısı yaptı. HASVAK'ın Büşra'ya yardım için başlattığı kampanyaya Türkiye’nin her yerinden destek geldi.

Bursa Acıbadem Hastanesi'ndeki operasyonu, Beyin Cerrahı Başhekim Prof. Dr. Kaya Aksoy ile Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Levent Erişen, iki ayrı ekiple gerçekleştirdi. Büşra Çakar’ın gözünün arkasında ve gözünün üst kısmında kemikleri bozan kitle başın üst kısmından içeri girilerek temizlendi. Prof. Dr. Kaya Aksoy, “Biz yukarıdan temizledik, Levent Hoca da alt kısımda buruna yayılan kitleyi aldı. Gözün arkasındaki ve üstündeki kitleyi tamamen boşalttık. Büşra’nın gözünü yerine yerleştirdik” dedi.

BÜŞRA’NIN GÖZLERİNİN GÜZELLİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Büşra’nın sağ gözünün artık diğer gözüyle aynı hizada olduğunu belirten Prof.Dr. Kaya Aksoy, kemik kitlesinin temizlenmesiyle boş kalan yere plastik ameliyatla kozmetik, kemik oluşumu gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Aksoy, “Büşra’nın gözlerinin güzelliği, kaşlarının simetrisi gözüküyor. Alnındaki o asimetrik alan gitti, bütün tümörü temizledik. Operasyon yapılmasaydı, gözünün görmesinde, sağa sola yukarı aşağı hareketlerinde problem olabilirdi. Beyine de baskı oluyordu, beynindeki baskı problem yapabilirdi, onlar ortadan kalktı. Gözü normale geldi” diye konuştu. Büşra Çakar’ın kısa sürede taburcu olacağını belirten Prof. Dr. Kaya Aksoy, iyi huylu olduğunu sanmalarına rağmen tümörün patolojik sonuçlarının beklendiğini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asagiya, bîr, gozu, kaydi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
|Sohbet Siteleri İçin Seo Paketi |Dizin Kaydı | Backlink | Makale Tanıtım | Zd Kaydı| BayMankeN Diğer Dizinler 0 10 Kasım 2012 03:12