IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2009, 03:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Ölüm kuyuları'ndan 17 kemik ve giysi çıktı




Şırnak'ın Silopi ilçesinde "ölüm kuyuları" iddiasıyla 5 gündür sürdürülen kazı çalışmaları sona erdi. Kazılarda 17 kemik ve giysi parçaları bulundu.




ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 12:53 TSİ 14 Mart. 2009 Cumartesi

ŞIRNAK - Silopi Cumhuriyet Başsavcılığının 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi nezaretinde Silopi-Cizre kara yolunun 15. kilometresinde yer alan Sinan Tesislerindeki 2 kuyudaki kazılar dün gece geç saatlerde sona erdi.
Baro Başkanı Elçi, kazı çalışmasının dün gece sona erdiğini ve ilk kuyudaki çalışmada kemik parçaları ve bazı materyaller bulunduğunu söyledi.
İkinci kuyuda da bir kafatasının parçası 2 kemik çıktığını ifade eden Elçi, ''Kuyuda eldiven, düğümlü ip, terlik, şapkanın bir parçası, kot pantolon parçaları, belli muhteviyatta materyaller bulundu. Bunlar da İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Çıkarılan eşyalarda kan izi olup olmadığını tespit edilecek'' dedi.

9 Mart'ta başlatılan kazı çalışmalarında biri insan kafatasına ait toplam 17 kemik parçası ile bazı giysi parçaları bulunduğu bildirildi.
Silopi Sulh Ceza Mahkemesinin izniyle başlatılan kazılarda ilk kuyudan çıkarılan 2 kemik ile birkaç bez parçası, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
Ergenekon soruşturmasının kilit ismi Tuncay Güney'in 90'lı yıllarda öldürülen birçok kişinin cesedinin, asitle yakıldıktan sonra Silopi'deki kuyulara atıldığı iddiası üzerine bölgede kazı başlatılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cikti, çıktı, giysi, kemik, kuyularindan, olum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tandır kuyuları ölüm sebebi Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 19:42