IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2009, 22:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir hata sonucu Allah'a inandığını fark etti




Dr. Tayfun Hancılar, kızının doğumuna kadar kendisini 'ateist' sanıyordu. Ama bir laborantın kızının tahlilinde yaptığı bir virgül hatasıyla hayata bakışı değişti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayşegül AYBAR'ın haberi
Laborant 0,6 olan bir değeri 6 olarak yazmıştı. Dr. Tayfun Hancılar, "Doğruyu öğreninceye kadar geçen o 15 dakika boyunca Allah'a yalvararak dua ettim. O gün aslında ateist olmadığımı fark ettim." dedi.
Doktor Tayfun Hancılar, Okmeydanı SSK Hastanesi Onkoloji Servisi'nde her gün 40 hasta bakıyor. Kanser hastalarını tedavi etmeye çalışan Hancılar'ı diğer doktorlardan ayıran özelliği ise müziğe gönül vermiş olması. Onkoloji gibi yoğun bir dalda çalışırken profesyonel anlamda müzikle uğraşması onu oldukça yormuş. Ailesinden ve diğer meslektaşlarından destek gören Hancılar, müzik yapmanın doktorluktan daha stresli olduğunu söylüyor. "Doktorluk yaparken müziğin stresini atıyorum." diyen Hancılar, her iki mesleğinden de vazgeçemeyeceğini vurguluyor.
Doktor Tayfun Hancılar'ın kızının doğumu sonrasında yaşadıkları onun hayatını etkilemiş. Kızının doğumuna kadar ateist olduğunu söyleyen Hancılar, bebeğin doğum sonrası yapılan tetkiklerinde laborantın tahlil değerlerini yanlış işlemesiyle hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlatıyor: "Kızımın doğumunun ardından yapılan rutin kontrollerde laborant 0,6 olan bir değeri 6 olarak yazmış. Doğruyu öğreninceye kadar geçen o 15 dakika boyunca Allah'a yalvararak dua ettim. O gün aslında ateist olmadığımı fark ettim. Allah'a inanmaya başladım."
Yıllarca kendisinden başka kimseyi önemsemediğini anlatan Hancılar, kızının kendisinden başkalarını da düşünmesini sağladığını söylüyor. İnancın insan hayatındaki önemini anladığını ise "Kızım Eylül 6 yaşında. Onun inançlı olmasını istiyorum. Hangi dine inandığı önemli değil, fakat mutlaka tutunacak bir dalı olsun." diyor.
Hastalarının tedavi süreçlerinde de inancın öneminin büyük olduğuna değinen Hancılar, "Ben hiç ateist bir hastayla karşılaşmadım. İnsanlar bir sağlık sorunu ile karşılaştıklarında aslında ateist olmadıklarının farkına varıyorlar. Çünkü mutlaka sığınma, dua etme ihtiyacı hissediyorlar. İnançları kesinlikle tedavi süreçlerinde olumlu mesafeler kat ettiriyor." şeklinde konuşuyor.
Müziğin stresini doktorluk yaparak atıyorum
Günde ortalama 40 hasta bakan Dr. Tayfun Hancılar, akşam sahnede terliyor. Geçen yıl çıkarttığı albümüne çektiği ikinci klipte kanser hastası bir kadının hikâyesi anlatılıyor. Ölümcül ve umutsuz olarak algılanan hastalığa yeni bir bakış açısı sunulan klipte olayın mutlu sonla bitmesi, kanser hastalarına moral ve umut veriyor. Hancılar, Issız Adam filmiyle yeniden ünlenen "Anlamazdın" şarkısının yorumcusu Ayla Dikmen'in de doktoruymuş. Dikmen'in hayat arkadaşı Enis Berki'nin hastalığı süresince gösterdiği vefayı yıllar geçmesine rağmen unutamamış. Hancılar, "Enis Bey oldukça varlıklı biriydi. İsteseydi bakıcı tutabilirdi. Fakat o Ayla Hanım'ın yemeğini elleriyle yedirirdi." diyor. Dr. Hancılar doktorluk ve müzisyenliği ise şöyle kıyaslıyor: "Doktorlukta savunmasız ve sağlığını kaybetmiş insanlar bizden bir ümit bekliyorlar. Her iki meslek de birbirinden stresli fakat müzik yapmak daha zor." diyor.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Mart 2009, 23:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir hata sonucu Allah'a inandığını fark etti




İnşallah kızı inancını "İSLAM" yönünden seçer, tabi önce Baba Dr.Tayfun Hancılar seçsin inşallah ..

 

 

Etiketler
allaha, bîr, etti, fark, hata, inandigini, sonucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küçük bir fark, büyük hata! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 25 Ekim 2011 16:10
Allah (C.C.) ile tanrı kelimesi arasındaki fark.. Lee Genel Paylaşım 1 12 Aralık 2007 20:16