IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2009, 02:03   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaptıkları kaçak inşaatı kendileri yıktı




MUĞLA’nın Fethiye İlçesi'nde Ali İhsan Buğdaycı tarafından Hazine'ye ait arazi üzerine yapılan kaçak inşaatı yıkmaya gelen belediye ekipleri ve polis zor anlar yaşadı.

Ali İhsan Buğdaycı, eşi Fatma ve annesi Aliye Buğdaycı, inşaatın önüne geçerek ekiplerin evlerini yıkmasına izin vermedi. Buğdaycı ailesi “İnşaatımızı biz yaptık, biz yıkarız” diyerek inşaatı kendileri yıktı.

Muğla’nın Fethiye İlçesi Kabakçılar Mahallesi’nde Ali İhsan Buğdaycı tarafından Hazine'ye ait arazi üzerine 25 yıl önce temeli atılan ve 2 gün önce tuğlası örülmeye başlanan 40 metrekare kaçak inşaatı yıkmaya gelen Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri ve polis, zor anlar yaşadı. İnşaatın Hazine arazisi üzerine yapıldığı ihbarını alan Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, polisle birlikte olay yerine gelerek yapılan inşaatın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacağını belirtti. İnşaatın yıkılacağını duyan Ali İhsan Buğdaycı’nın eşi Fatma Buğdaycı inşaatın önüne geçerek ekiplerin içeri girmesine izin vermedi. Fatma Buğdaycı, “Biz burayı, çok emek harcayarak yaptık. 25 yıl önce temelini attık. Kimlere peşkeş çekileceğini de çok iyi biliyoruz. Yıllardan beri Mal Müdürlüğü'ne ecrimisil ödüyoruz. Bir anda öyle yıkmak kolay mı? Ben kesinlikle yıktırmam burayı. Oy zamanı gelince bizden oy istemesini biliyorlar. Ben oyumu isteyenlere kesinlikle vermeyeceğim. Emeklerimiz, paramız bir anda savruldu gitti” dedi. Ali İhsan Buğdaycı’nın 82 yaşındaki annesi Aliye Buğdaycı inşaatın içine girerek, “Yıkmayın, yıkmayın, yıktırmam” diyerek bağırdı.

Zabıta ekiplerine ve polise kaçak inşaatın yıkılması için zorluk çıkartan Ali İhsan Buğdaycı, kendi yaptığı inşaatın duvarına çıkarak Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı’ya telefonla ulaşmaya çalıştı. Behçet Saatcı’ya ulaşamayan ve ekiplerin yıkma ısrarı üzerine Buğdaycı kendi yaptığı inşaatı kendisinin yıkmak istediğini belirtti. Eliyle tuğlaları yere atan Buğdaycı, “Ben buraya yıllardır ecrimisil parası ödüyorum. 2009 yılında 5 bin liraya yakın Mal Müdürlüğü'ne para yatıracaktım. Devlet hem benden para alıyor, sonra benim yerimi yıkmaya geliyor. Yıkacaksam kendi yerimi kendim yıkarım. Ben bu inşaat için 10 bin liraya yakın masraf yaptım. Bana belediyeden ne ‘yap’ dediler ne de ‘yapma’ dediler. Benim yerimi yıkmaya geliyorlar ellerinde tebliğ yok. Yarın, zengin birilerini bulup buraları peşkeş çekecekler biz burada gömleksiz kalacağız” diye konuştu.

Fethiye Belediyesi Harita Teknikeri Adnan Nurcan, “Biz belediye olarak hazineye ait taşınmazlar üzerinde yapılan kaçak inşaatlarla ilgili yönetmeliğe istinaden yıkma işlemini gerçekleştiriyoruz. Yönetmeliğe göre direkt yıkma hakkına sahibiz. Belediye olarak görevimizi yapıyoruz” dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
insaati, kacak, kendileri, yaptiklari, yikti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak inşaatı mühürlemeye giden belediye ekiplerine saldırı: 1 ölü, 11 yaralı Cappy Haber Arşivi 0 15 Şubat 2015 04:08
Kendileri dışında herkesi dinlemişler yaSmin Haber Arşivi 0 28 Şubat 2014 02:07
Haliç Metro Köprü inşaatı tam gaz Lucifer Haber Arşivi 0 31 Mart 2010 17:02
Bina inşaatı maliyeti arttı FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:43