IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2009, 23:57   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan: Çalışmalar devletin tüm imkanlarıyla sürüyor




Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede ''çalışmaların devletin tüm imkanlarıyla sürdürüldüğünü'' söyledi.

Erdoğan, ''Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz hava koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır'' dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Hükümet Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi Nevzat Pakdil de hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılması çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Çalışmalar şu anda devletin tüm imkanlarıyla sürdürülüyor'' dedi.

25 Mart günü Çağlayan ilçesinden kalkarak Yozgat'a gitmekte olan helikopterin Göksun ilçesi Sisne-Kurucuova-Kızılöz şeridi civarında düştüğünün tahmin edildiğini belirten Erdoğan, helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yağcı, Sivas Belediye Meclis Üye adayı Murat Çetinkaya, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, dün saat 15.45 civarı kazazede İsmail Güneş'in 112 Acil Servisi'ne yaptığı telefon ihbarı sonrasında arama-kurtarma çalışmalarının hemen başladığını ve çevre iller ile tüm bölgeden ekipler sevk edildiğini yoğun çalışma başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti:
''Olayın duyulmasından itibaren Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve kriz merkezi teyakkuza geçirilerek ilgili tüm kurumlarla koordinasyon sağlanmış, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığımız yoğun bir çalışma başlatmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına iletilen cep telefonu numaraları üzerinden, telefon sinyalleri üzerinden de tarama işleminin gerçekleştirilmiş, baz istasyonlarına göre koordinatlarda arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırılmıştır.
Saat 17.03'de İncirlik'ten bir adet AS 532 tipi arama kurtarma helikopteri, saat 18.09'da Malatya'dan biri ambülans biri arama kurtarma ekibi olmak üzere iki adet UH 60 Sikorsky helikopteri ve saat 18.44'de Merzifon'dan bir adet ES 532 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, saat 17.26'da Diyarbakır'dan Casa tipi arama-kurtarma uçağı kaldırılmıştır. Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır.''

Başbakan Erdoğan, dün gece de devam eden çalışmalara, meteorolojik şartların kötüleşmesi üzerine saat 22.00'de ara verildiğini söyledi.

Başbakan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi olayının üzerine ''ciddiyetle'' gidildiğini belirterek, ''Devletin tüm imkanları seferber edilerek, büyük bir gayretle çalışmalar sürdürülmektedir. Ancak, arama yapılan alanın genişliği, gerek arazi, gerekse hava şartlarının elverişsizliği, netice almamızı güçleştirmekte'' dedi.

Erdoğan, Göksun Hükümet Konağı'nda yaptığı basın toplantısında, sözlerine ''BBP Genel Başkanı, siyasette değerli arkadaşım, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmaları olayın duyulmasından başlayarak gece boyunca ve şu anda devletin tüm imkanlarıyla sürdürülmektedir'' diye başladı.
Başbakan Erdoğan, bölgede çalışan helikopterlerin gece görüş sistemine sahip olduğunu, ancak yoğun sis ve kar fırtınasının, çalışmaların istenen düzeyde yapılmasını engellediğini kaydetti.
Erdoğan, dün 17.30'da Hacıömer bölgesi, Tüllüce Tepe civarı ve Kurucaova'nın tarandığını anlatarak, ''Alan taraması, baz istasyonlarından alınan koordinatlara ve helikopterin muhtemel uçuş güzergahına göre belirlenen noktalarda yoğunlaştırılmaktadır. Bugün, Kurucuova civarı dahil 3 bölge tarandı'' dedi.

Olayın duyulmasından itibaren bölgeye jandarmanın sevk edildiğine işaret eden Erdoğan, sabah saat 04.30 itibarıyla karadan ve havadan arama kurtarma çalışmalarının yeniden başlatıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın dün gece ile gelerek, çalışmaları bizzat koordine ettiğini ifade eden Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığınca görevlendirilen Sikorsky ve Cougar helikopterlerinin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 3 helikopterin havadan; Doğal Afet Kurtarma Taburundan 2 özel tim, bir jandarma komando bölüğü, jandarma subay, astsubay ve erbaşların yanı sıra, bine yakın köy korucusu, polis özel harekat timi, sivil savunma birlikleri, 60 AKUT personeli ile koordineli olarak, karadan arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü anlattı.
Karadan yürütülen çalışmalara bugün itibariyle 2 bin kişinin katıldığını bildiren Erdoğan, dünden bu yana, Bakan Atalay başta olmak üzere, devletin bütün askeri ve mülki amirleri, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve Adana Jandarma Bölge Komutanının gelişmeleri yakından takip ettiğini ve çalışmaları yönlendirdiğini ifade etti.

Erdoğan, arama çalışmalarına ayrıca sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katıldığını belirterek, şunları kaydetti:
''Olayın üzerine ciddiyetle gidilmekte, devletin tüm imkanları seferber edilerek, büyük bir gayretle çalışmalar sürdürülmektedir. Ancak, arama yapılan alanın genişliği, gerek arazi, gerekse hava şartlarının elverişsizliği, netice almamızı güçleştirmekte. Başta kazazede aileleri olmak üzere, bütün vatandaşlarımızdan sabır ve teenni bekliyor, en kısa zamanda netice alınmasını temenni ederken, başta helikopterde bulunan değerli arkadaşlarımızın yakınlarına ve milletimize geçmiş olsun diyorum.''

SORULAR

Erdoğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Arama kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığı bölgeye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, ''Orada olan arkadaşlardan gerekli bilgileri burada aldım, alıyorum'' dedi.
Helikopterden sinyal alınmadığı yönündeki bilgilerin sorulması üzerine ise Erdoğan, ''Helikopterin kendi sinyali ne yazık ki çalışmadı, doğrudur. Sadece telefonla olan irtibatlar üzerinden bütün çalışmalar şu ana kadar sürdürüldü, sürdürülmeye devam ediyor'' diye konuştu.
Erdoğan, ''ihmal'' iddialarına yönelik soruya karşılık da şunları söyledi:
''Size yapılanların hepsini anlattım. Burada devlet olarak gerek askeri noktada gerek emniyet noktasında bütün güçlerimizle şahsım burada İçişleri Bakanım burada, Ulaştırma Bakanım aynı şekilde bütün telekomünikasyon, iletişimle bu işleri takip ediyor. Ve şu anda da bütün araç gereçler devrede. 2 bin civarında da askerimiz ve korucumuz hepsi arazide çalışma yapıyor. Bunları böyle saptırarak psikolojik noktada yanlış bir etkileme içerisine lütfen kimse girmesin.''

Erdoğan, ''Sisin ne zaman dağılacağına ilişkin meteorolojiden bilgi alındı mı?'' sorusun yanıtlarken de ''meteorolojinin kendilerine maalesef olumlu bir bilgi vermediğini'' söyledi. Erdoğan, ''Bu ara biliyorsunuz biraz açıldı ve orada da zaten helikopterlerimiz yoğun bir çalışmanın içerisine girdiler ama yükseğe çıktıkça maalesef yine o sis ve öbür tarafta tabii karla karşı karşıya kalıyoruz. Bunları tabii aşmaya çalışacağız. Sabah erken saatlerden itibaren bu gece de devam etmek suretiyle çalışmalar daha da yoğunlaşacak'' diye konuştu.


Başbakanlık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıouğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

ERDOĞAN MİTİNGLERİ İPTAL ETTİ

Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerini taşıyan helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'a gitti.Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], özel bir uçakla saat 12.00'de İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hareket etti.Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve diğer ilgililer uğurladı.Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da Kahramanmaraş'a gitti.

HELİKOPTER ARAMA ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ VİDEO

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Henüz helikoptere ulaşılamadığını söyleyenDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, ''Devletin elindeki imkanları tümüyle seferber ederek, olayın bir an evvel aydınlatılması ve kaza yerine ulaşılması noktasında çok yoğun bir çaba sarf edilmektedir'' dedi.
Çiçek, Başbakanlık Merkez Binası önünde yaptığı açıklamada, bu tip olaylarda şayialara, dedikodulara, eksik bilgilere dayalı değerlendirmeler yapıldığına, bilgi kirliliği sebebiyle yanlış anlamalar ve anlaşılmalar olduğuna dikkat çekerek, devletin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Cemil Çiçek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, dün öğleden sonra, helikopterin düştüğü haberi bildirilir bildirilmez Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky, bir Cougar helikopteri ve termal duyarlılığı olan Casa uçağı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopterin havadan tespit için derhal faaliyete geçtiğini kaydetti.Havadan tespit çalışmaları yapılırken, diğer yandan doğal afet kurtarma taburunun, Kahramanmaraş ve çevre illerdeki Emniyet Genel Müdürlüğü unsurları, Orman Genel Müdürlüğü personelinin, sivil savunma ekiplerinin, 897 köy korucusunun ve AKUT birliklerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığını kaydeden Çiçek, Sağlık Bakanlığı ambulansları, doktorları ve yeteri kadar personelinin de bölgede hazır bulunduğunu belirtti. Çiçek, Genelkurmay Başkanlığıyla müteaddit defalar yaptıkları değerlendirmelerde Adıyaman'dan jandarma komanda taburu ve bölüğünün, Gölbaşı'ndaki özel birliklerden de helikopter ve askeri birliklerin bölgeye sevk edildiğini anlattı. Çiçek, ''Bütün bu hazırlıklar göstermiştir ki neticeyi bir an evvel alabilmek ve olayı vuzuha kavuşturabilmek için devlet adına her türlü tedbir alınmıştır. Ondan herkesin müsterih olması lazım. Biz tedbirde kusur etmemek için gece demeden gündüz demeden devletimizin tüm imkan ve kabiliyetleriyle olayın üzerine gidiyoruz, çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştu.Buradaki tek olumsuz durumun hava şartlarının kötülüğü olduğunu belirten Çiçek, yoğun sis ve yağışın tespit çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.Çiçek şöyle devam etti:"Tedbirde kusur etmemek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İçişleri Bakanı Sayın Atalay ve Mecli Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun akrabası olan Nevzat Pakdil bölgede gelişmleri geceden beri takip ediyor.

Tek bir sorun var. Olumsuz hava koşulları ve arazi yapısı arama çalışmalarını olumsuz etkiliyor.Bir telefon görüşmesi var. Arama tarama faaliyetleri bu sinyalin geldiği noktada yapılıyor. Bu alan çok dağlık bir alan. Binlerce kişi dağ taş arıyor bölgeyi tarıyor. Eldeki imkanlar neyse tamamını kullandık.Eksik bilgiler kartopu gibi büyüyor. Enkaza ne zaman ulaşacağı gibi bir bilgi verilemiyor. Hepimizin yüreği yaralı. Eksik bilgilerle insanların kafası karışıyor. Sayın Yazıcıoğlu'nu uzun bir süredir tanıyorum ve adam gibi adamdır.

Devletin ağardan alması için bu işin sorumluların vicdansız olmak lazım. Böyle ağır bir iftirada bulunmamak lazım. Siz de bu noktaya dikkat ederseniz sevinirim. İlave bilgi olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz."
İÇİŞLERİ BAKANI: HELİKOPTERDEN SİNYAL ALINAMIYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, geniş bir alanda arama yapıldığını söyleyerek, "Son irtibat yanlarındaki muhabirle yapıldı. Helikopter sinyal vermiyor. Arama çalışmaları sürüyor. insan ısısı sinyali alabilen helikopter arama yapıyor. Genelkurmay takviye önlemler aldı. Sivil birimler de arama çalışmaları katılıyor. Sisin olmadığı yerlerde arama çalışması sürüyor." dedi.
Başbakanlık [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğulu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca devam edildiği belirtildi. Açıklama şöyle:

"Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 skorsky ve 1 casa uçağı da saat 4.30'da hareket etmiş olup bölge üzerinde arama çalışmalarına başlamıştır.

Arama çalışmalarının;

*345 Jandarma, subay, astsubay ve erbaş,

*Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü ekipleri,

*Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği,

*897 geçici köy korucusu,

*60 AKUT personeli ile devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi bölgede hazır bekletilmekte olup Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-160 tipi 1 adet helikopter arama çalışmalarına katılmak üzere 05.25'te Nevşehir'den bölgeye hareket etmiştir. arama çalışmalarının aralıksız devam etmektedir."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MEDAİR ŞİRKETİNİN AÇIKLAMASI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında düştüğü tahmin edilen helikopterin ait olduğu Medair şirketinin kaptan pilotlarından Ali İbanoğlu, helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını bildirdi.

Esas Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye ait Medair şirketinin kaptan pilotlarından İbanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin tam olarak nerede düştüğünü bilmediklerini, yerinin tespiti için ise ne kendilerinde ne de helikopterde sinyal gönderen bir cihaz bulunmadığını söyledi.

Şirketin bir başka yetkilisi ise helikopterin bulunabilmesi için ellerinde imkan olmadığını, bu nedenle herhangi bir çalışma yapamadıklarını dile getirdi.

Yetkili, helikopterin düştüğü haberini televizyonlardan öğrendiklerini, bunun ardından cep telefonuyla kaptan pilot Kaya İstektepe'ye ulaşmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını kaydetti.


SAAT 02.00'DEN BU YANA SİNYAL ALINAMIYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği ve dün saat 15.55'te düştüğü bilgisi emniyet güçlerine ulaşan helikopterdeki cep telefonlarından ilk sinyal saat 16.22'de alınarak bölge tespiti yapıldı.

Dün saat 15.55'te helikopterin düştüğü bilgisi yetkililere ulaştı. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi harekete geçerek, helikopterlerde yer tespitine olanak sağlayan ''ELT'' cihazıyla irtibat kurmaya çalıştı. Ancak ''cihazın bozuk olması, helikopterde bulunmaması veya sert düşüş yüzünden çalışmaması'' nedeniyle ELT'den sinyal alınamadı.

Yetkililer, bunun üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) helikopterde bulunanların cep telefonları aracılığıyla yer tespitinin yapılmasını talep etti.

BTK'ya dün saat 16.20'de gelen bu talep üzerine kurum saat 16.22'de bölgede baz istasyonları bulunan Avea ve Turkcell'in kullanıldığı operatöre ait 3 ayrı cep telefonundan ilk sinyalleri aldı. Böylece düşen helikopterin yeri Kahramanmaraş'taki Göksun bölgesi olarak tespit edildi.
Ancak 3 telefondan alınan sinyaller aynı noktayı işaret etmesine rağmen, bu nokta 1 kilometre eninde, 30 kilometre uzunluğunda bir alanı işaret
ediyordu.

Bu nedenle arama alanı çok geniş bir alana yayıldı. Çalışmalar, bu büyüklükte bir alanın yanı sıra dağlık bir alanda, zor coğrafi şartlarda ve olumsuz hava koşulları altında sürdürülüyor.

BTK, başlangıçta 3 telefondan sinyal alırken, daha sonra 2 telefonun sinyaline erişilebildi.Yetkililer, cep telefonlarının şarjının bitmesi durumunda sinyal alımının kesildiğini, bu nedenle gece 02.00'den beri düşen helikopterde bulunan telefonlardan sinyal alınamadığını bildirdiler.


BBP: DAHA FAZLA İLGİ BEKLİYORUZ


Öte yandan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, yetkililerden hala kamuoyunu rahatlatacak bir haber gelmediğini kaydederek, "Daha fazla ilgi ve sorumluluk bekliyoruz" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, helikopteri düşen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişiye ulaşılamamasına ilişkin bu sabah bir basın toplantısı düzenledi.

Devlet yetkililerinden bekledikleri ilgiyi görmediklerini ve 19 saattir Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşlarının bulunamadığını kaydeden Tunç, "Daha fazla ilgi ve sorumluluk bekliyoruz. Tabanımız bunu bekliyor. Türk milleti bunu bekliyor" dedi.

Tunç, "Başbakan Erdoğan'dan bugün düzenleyeceği mitinglerden birini iptal edip olay mahalline gitmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Türk Telekom sinyallerinin ve helikopterden de zayıf da olsa sinyaller alındığının kendilerine bildirildiğini kaydeden Tunç, "10 saat önce en kısa sürede ulaşacaklarını bize bildirmelerine rağmen şu anda herhangi bir netice alınamadı. Bütün bunlar olurken kamuoyunu da rahatlatacak, tabanımızı da rahatlatacak bir bilgi ne kriz merkezinden, ne başbakandan, ne devletin yetkili kurumlarından, ne de TBMM Başkanı'ndan böyle bir rahatlatıcı açıklama şu ana kadar yapılmadı" diye konuştu.


Sabah.com.tr / Haber

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basbakan, başbakan, calismalar, Çalışmalar, devletin, imkanlariyla, imkanlarıyla, suruyor, sürüyor, tum, tüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçe'de çalışmalar tam gaz Seth Fenerbahçe 0 15 Ocak 2015 17:32
Flora|Çalışmalar. Flora Kendi Çalışmalarınız 12 05 Temmuz 2013 15:28
Dramelodi Çalışmalar. Dramelodi Kendi Çalışmalarınız 47 18 Haziran 2012 23:44
iyi çalışmalar İF-TİM kemalim Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 8 22 Mayıs 2009 12:34