IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2009, 14:22   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Yazıcıoğlu için TBMM'de son yılların en geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi. Törene hemen her siyasi partiden üst düzeyde katılım oldu. Yazıcıoğlu, Tacettin Dergahı'na defnedilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yazıcıoğlu'nun cenazesi saat 10.30'da Gazi Hastanesi morgundan alınarak kalabalık bir kortej eşliğinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve İnönü Bulvarı güzergahını izleyerek TBMM'ye getirildi. TBMM'de son yılların en geniş katılımlı töreni düzenlendi.

TBMM'deki tören
Yazıcıoğlu'nun üzeri çiçeklerle süslü naaşının tören alanındaki yerine konulması sırasında özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Cenaze törenine, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in de aralarında bulunduğu TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Mustafa Kalemli, Ömer İzgi ve İsmet Sezgin, eski ve yeni milletvekilleri, çok sayıda partili ile vatandaşlar da katıldı.

Tören boyunca sandalyede oturan Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan, babasının resmini taşırken, kızı Firuze, karısı Gülefer ve kız kardeşi Mavuş Ocak, tören öncesi taziyeleri kabul etti.

Törene ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gelirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise törenin sonuna doğru protokoldeki yerini alabildi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın da katıldığı törene, eski milletvekillerinden Muharrem Şemsek tekerlekli sandalye ile geldi.

Kızılay görevlileri kırmızı yelekleri ile törende yerlerini aldı. Meclis bahçesinde iki ambulans bekletilirken, alınan geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde Meclis'in üzerinde de bir helikopter tur attı.

TBMM yerleşkesi içinde ve dışında çok sayıda insan Muhsin Yazıcıoğlu'nu son yolculuğuna uğurlamak için büyük bir kalabalık oluşturdu. Cenaze töreninin yapıldığı alandaki merdivenler dahil her yer tıklım tıklım dolarken, protokoldekilerin bu yüzden yerlerini almada sıkıntı yaşadığı görüldü.

Tekbir getirdiler
Törene Türk Cumhuriyetlerinden kalabalık bir grup da katıldı. Cenazenin tören alanından çıkarılarak araca taşınması sırasında izdiham yaşandı. Bu sırada bir grup tekbir getirerek protokolün önüne geçti. Protokolün cenazenin ardından yürüyememesi üzerine, Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan cenazenin önünde tek başına yürümek zorunda kaldı.

Tekbir atan kişilere görevlilerin müdahale etmesi, tartışmaya neden oldu. Bir grup, tekbir atarak işaret parmağını havaya kaldırırken, bir grup da bozkurt işareti yaptı ve "Ya Allah bismillah, Allahu ekber", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdı. Bir başka grup ise "Biz de üşüyoruz koca reis" yazılı pankart taşıdı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve kayınbiraderi TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, törenin ardından taziyeleri kabul etmek için kendilerine ayrılan bölümdeki yerini aldılar, ancak yaşanan izdiham nedeniyle taziyeleri kabul edemeden Meclis Başkanlığı makamına geçti.

Kocatepe Camii'ndeki tören
Kocatepe Camii'nin merdivenlerinde bekleyen partililer, Yazıcıoğlu'nun cenazesinin bulunduğu aracın üzerine kırmızı karanfiller attı. Kalabalık nedeniyle bir süre araçtan indirilemeyen cenaze, alanın boşaltılmasının ardından alınarak cami avlusuna getirildi.

Protokolün geçişi için açılan polis barikatlarından alana girmek isteyen partili ve vatandaşların aşırı yüklenmesi nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi önündeki güvenlik noktalarında kısa süreli izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle fenalık geçiren bazı vatandaşlar, polis tarafından daha sakin bölgelere alınarak dinlendirildi.

Parti yöneticileri de ses araçlarından partililere ve vatandaşlara sağduyulu davranmaları yönünde çağrıda bulundu.

Törene katılacaklar sabah erken saatlerden itibaren kentin değişik bölgelerinden Kocatepe Camisi'ne doğru gruplar halinde yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri de cami etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Cami avlusuna girmek isteyenler, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarından aranarak alana alındı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yazdığı şiirden "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum" dizesinin gül resmi üzerine yazılı olduğu kokartlar takan vatandaş ve partililer, cami avlusunda sık sık tekbir getirerek dua ediyor.

Alperen Ocakları üyeleri de "Üşüyoruz Reis" pankartları ile bazı Türkcumhuriyetleri ve topluluklarına ait bayraklar taşıyor. Partililerin taşıdığı "Soğuk zindanların güneş yüzlüsü ruhun şad olsun", "Zaman, zamandan fedakarlık zamanı değil, kendini feda etme zamanıdır" yazılı pankartlar da dikkati çekiyor.

Avludaki kalabalık nedeniyle Kocatepe Camisi'ne giremeyen çok sayıda vatandaş da çevredeki cadde ve sokaklarda bekliyor.

Kocatepe Camii'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yüksek binaların üzerinde keskin nişancıların konuşlandırıldığı ve cenaze töreni için yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı öğrenildi.

Dergaha defnedilecek
Yazıcıoğlu'nun, Tacettin Dergahı'na defnedilmesine karar verildi. Tacettin Dergahı, Yazıcıoğlu ailesinin isteği üzerine belirlendi.

Ankara Ulus'taki Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı yer.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Yazıcıoğlu ailesine bir kaç yer gösterdiklerini ancak ailenin Tacettin Dergahı'nda karar kıldığını açıkladı.

Gündoğdu, "Yazıcıoğlu, milletle bütünleşmiş bir insan olduğu için burayı belirledik" dedi.

Kapalı cadde ve sokaklar:
Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün saat 06.00'dan defin işlemi sonuna kadar trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar şöyle:

"Celal Bayar Bulvarı Konya yolu girişinden Kurtuluş kavşağına kadar, Konya Yolu Gazi kavşağından İncitaş Caddesi - Beşevler kavşağı - Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi - İnönü Bulvarı - Degol Caddesi - GMK Bulvarı - Ziya Gökalp Caddesi - Mithatpaşa Caddesi - Tuna Caddesi - Libya Caddesi - Adnan Saygun Caddesi - Talatpaşa Bulvarı'na kadar olan güzergahlar ve bu güzergahlara çıkan bağlantı yolları."

Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni nedeniyle ise camiyi çevreleyen Dr. Mediha Eldem, Olgunlar, Bankacı, Binektaşı ve Kızılırmak sokakları, tören bitimine kadar trafiğe olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Mart 2009, 17:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor




ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 31 Mart 2009, 19:09   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor




ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 

Alt 31 Mart 2009, 21:01   #4
ReiS
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor




Allahın Rahmeti ve şefaati uzerine olsun ReiS..

 

Alt 01 Nisan 2009, 01:30   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor




Allah Rahmet eylesin..Gani Gani..

 

 

Etiketler
son, uğurlanıyor, ugurlaniyor, yazicioglu, yazıcıoğlu, yolculuğuna, yolculuguna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık