IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:18   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KESK: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz




A.A

KESK Genel Başkanı Sami Evren, “1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını” bildirdi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Evren, Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 1 Mayıs'ın Türkiye'de kutlanılışının 100. yılı olduğunu söyledi.

“Emekçilerin 1 Mayıs'larda kendi gündemlerini, taleplerini ve özlemlerini alanlara taşıdıklarını” anlatan Evren, “bu nedenle 1 Mayıs'ın bir miting değil emekçilerin enternasyonal bayramı olduğunu” ifade etti.

“1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesinin önemli bir kazanım olduğunu” söyleyen Evren, “Kararı çok gecikmiş bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kimse bu karardan yola çıkarak atılan adımın emekçilere bahşedilen bir lütuf olduğunu düşünmemelidir. Atılan adım, 30 yıl önce gasp edilmiş bir hakkın onlarca yıldır emekçilerin sürdürdüğü ısrarlı mücadelenin, ödediği bedellerin sonucunda iadesidir” diye konuştu.

Bu yılki 1 Mayıs'ın gündeminin “demokratikleşme ve ekonomik kriz olduğunu” ifade eden Evren, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında işsizlikte üçüncü, sanayi üretimindeki düşüşte ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Evren, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama talebinin “haklı bir talep olduğunu” belirterek, şöyle konuştu:
“Taksim Meydanı da 1 Mayıs katliamının ardından 1 Mayıs'la özdeşleşmiş, 1 Mayıs meydanı olmuştur. Emekçilere yapılan en kanlı saldırı bu alanda gerçekleşmiştir. Bu bir sembol değil, bedelini etimizle, kanımızla, gözyaşımızla ödediğimiz tarihimizdir. Taksim alanı emekçilerin hafızasından asla silinemez. Bu nedenle Taksim, 1 Mayıs alanıdır.
Buradan bir kez daha konfederasyonlara, demokrasi güçlerine sesleniyoruz: Birliğimizi bozmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim. Güçlerimizi birleştirirsek Taksim'de kutlama hakkı iade edilecektir.
KESK olarak, bizim Taksim dışındaki seçenekleri kabul etmememiz mümkün değildir. Bu sene de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Dünya emekçileriyle eş zamanlı enternasyonal işçi marşını Taksim'de söyleyeceğiz.”
Evren, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, “emek örgütlerinin birliği açısından birlikte hareket etmenin önemli olduğunu” söyledi. Evren, “Emek örgütleri birlikte hareket ederse Taksim Meydanı açılacaktır. Siyasi iktidarın başka şansı yoktur. Bu konuda izin almayacağız. Bizim beklentimiz, Taksim Meydanı'nın emekçilere açılmasıdır. siyasi iradenin kararı bizi ilgilendirmiyor. Biz 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız” dedi.
Evren, 1 Mayıs'ın Şanlıurfa'da bölgesel, Taksim'de İstanbul ve yakın illerden katılımla kutlayacaklarını, bu illerin dışındaki bütün illerde de kutlamalar gerçekleştireceklerini kaydetti.
(GK-CAN-SÜF)
11:45 10/04/09
"

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, kesk, mayista, mayısta, taksimdeyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 Mayıs komitesi: Taksim'deyiz yaSmin Haber Arşivi 0 30 Nisan 2014 14:58