IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:27   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalya'daki depremde ölü sayısı 287 oldu




A.A.

İtalya'da L'Aquila ve çevresindeki beldelerde meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 287'ye yükselirken cenazelerin bugün toprağa verileceği tüm İtalya'da yas yaşanıyor.

L'Aquila'da Mali Muhafız Akademisi önündeki meydanda bugün düzenlenecek devlet törenine başta cumhurbaşkanı ve başbakanın yanı sıra çok sayıda siyasetçinin de katılması bekleniyor.

Sivil savunma yetkilileri, şu ana kadar enkazdan çıkarılan cesetlerden birinin halen teşhis edilemediğini belirtti. Depremde yaşamını yitirenlerin bir bölümünün toprağa verildiğini bildiren yetkililer, bugün düzenlenecek cenaze töreniyle yaklaşık 150 naaşın ebedi istirahatgahlarına uğurlanacağını kaydetti.

L'Aquila'da TSİ 12.00'de düzenlenecek cenaze ayini Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone ve L'Aquila Başpiskoposu Giuseppe Molinari tarafından yönetilecek.

Deprem faciası Hristiyanların en önemli yortularından biri olan paskalya coşkusuna da gölge düşürdü. Katoliklerin dini ritüellerine göre normal koşullarda paskalya öncesindeki cuma günü, ayine katılan kişilerin kutsanmış ekmek ve şarabı paylaştıkları “efharistiya ayini” yapılmıyor. Ancak Vatikan'dan çıkan özel izinle, "kutsal cuma" diye nitelenen paskalya öncesindeki cuma gününe rast gelen cenaze merasimi sırasında “efharistiya ayini”nin yapılması da mümkün kılındı.

MÜSLÜMANLAR İÇİN DE CENAZE NAMAZI KILINACAK

Depremde hayatlarını kaybedenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslüman da yer alıyor. Hristiyan ritüeline göre düzenlenecek cenaze merasiminin tamamlanmasının ardından, hayatlarını kaybeden Müslümanlar için de cenaze namazı kılınacak.
L'Aquila'da devlet töreni eşliğinde düzenlenecek cenaze merasimi, İtalya'daki Rai1, Canale5, İtalyan Sky ve La7 televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak.

Meteoroloji uzmanları L'Aquila'da bugün yağmur bekliyor. Yetkililer, L'Aquila'daki cenaze törenine katılacak kişilerin, yağmur olasılığını göz önüne alarak şemsiyelerini de beraberlerinde getirme çağrısında bulundu.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
287, depremde, italyadaki, oldu, olu, sayisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalya'daki gemi kazasında ölenlerin sayısı 12'ye çıktı PassioN Haber Arşivi 0 21 Ocak 2012 23:27
Çin'deki depremde ölü sayısı 760 oldu Lucifer Haber Arşivi 0 16 Nisan 2010 15:15