IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2009, 17:12   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP ve MHP'den Bakü'ye destek




AZERBAYCAN Parlamentosu'nda 2 günden bu yana devam eden Türkiye-Ermenistan Sınırı ve Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili foruma katılan CHP ve MHP milletvekilleri, Bakü'nün bu konudaki endişelerine katıldıklarını belirterek AKP hükümetini uyardı.

CHP'den Yılmaz Ateş, Şahin Mengü, Şükrü Elekdağ, MHP'den Atilla Kaya ve Turan Çirkin'in katıldığı forumun bugünkü kapanış oturumunda Türk milletvekilleri, Ermeni sınırı ile ilgili gelişmelerde Azerbaycan’ın taleplerine destek veren konuşmalar yaptı. CHP Milletvekili Elekdağ, Birleşmiş Milletler'in Dağlık Karabağ hakkında kabul ettiği kararlar hayata geçirilmeden ve burada Ermenistan'ın işgali sona ermeden Türkiye- Ermenistan Sınır Kapısı'nın açılmasının saldırganı ödüllendirmek anlamına geldiğini belirtti. Türkiye kamuoyunun yüzde 95'inin bu görüşte olduğunu öne süren Elekdağ, “AKP Hükümeti sanırım bunu dikkate alacaktır” dedi.

MHP Milletvekili Atilla Kaya da, “Türk ve Azerbaycan kamuoyunun çıkan söylentiler karşısında gösterdiği tepki iktidarı böyle bir niyeti varsa da bu niyetinden ciddi anlamda uzaklaştırmıştır. Yakın bir gelecekte iktidarın böyle bir adım atmaya cesaret edemeyeceğini düşünüyorum. Bu ilişkilerimizde çok büyük bir yara hatta ihanet olur” diye konuştu.

Azerbaycan Milli Meclisi'ndeki forumu düzenleyen 5 muhalefet partisinden Muasır Müsavat'ın Başkanı Fezail Ağamalı da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisayan'ın, “Türkiye ile görüşmelerin ön şartsız yapıldığı” yönündeki açıklamalarından büyük rahatsızlık duyduklarını ve bunun Ankara-Erivan görüşmeler gündeminde Dağlık Karabağ konusunun olmadığı anlamına geldiğini öne sürdü. Ankara'dan Türkiye-Ermenistan sınırının Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden açılmayacağına dair yapılan açıklamalardan sonra Azeri kamuoyunun bir ölçüde rahatladığını kaydeden Fezail Ağamalı, “Ancak hala tehlike geçmedi. Bu yüzden sürekli uyanık olmak zorundayız” dedi.
Nurettin ATMACA/ BAKÜ, (DHA

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakuye, baküye, chp, destek, mhpden, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakı Amelia Sözlük 0 27 Ağustos 2014 19:56
Bakı Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2012 18:38
El-Bakı (c.c.) Ein Esmâ-Ül Hüsnâ 0 10 Haziran 2011 14:14