IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2009, 17:26   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
60 ülkenin havlusu Bursa'dan




Bursa'da kurulu bir firma, ayda ürettiği 25 bine yakın bornoz ve 100 bin civarındaki havlunun yüzde 70'ini 60 ülkeye ihraç ediyor.


Minteks Yönetim Kurulu Üyesi Özkan İrman, yaptığı yazılı açıklamada, 1994 yılında kurulan firmalarının stok ürün alıp satma ile başlayan ticari hayatını bugün 30 bin metrekarelik alanda yarattığı cazibe merkezi ile sürdürdüğünü belirtti.

Küçük havludan 45 parçalık çeyiz sandığına kadar geniş bir ürün yelpazelerinin bulunduğunu dile getiren İrman, butik terzi edasıyla havlulara aksesuarlar diktiklerini, nakışlar yaptıklarını ifade etti.

Havluculuğun biraz daha butiğini yaptıklarını dile getiren İrman, şunları kaydetti:
“Minteks, müşterisi bir tek desenden bir set istese dahi şu anda onu üretecek teknik bilgi ve beceriye ulaştı. Daha doğrusu butik üretimi sanayi üretimine çevirdi. Havlu ve bornozla beraber ev tekstil ürünleri üretimine de geçtik. Kaliteli ürünleri çok uygun fiyatla müşteriye sunuyoruz. Özellikle kriz döneminde özel fiyatlarla, kampanyalarla imkanlarımızı tüketicilerin lehine kullanıyoruz. Firmamızı kurduğumuz 15 yıl içinde 3 kriz gördük. Firmamız zaten 1994 krizi ile iş hayatına başladı. Krizle başlayıp krizle devam eden bir firma olarak biraz şerbetlendik diyebilirim. Krizle birlikte firmalar 'ah, vah' demek yerine tüketiciyi çekebilmeli.”

Tekstildeki krizin aslında yeni olmadığını, son 5 yıldır düşük kurla birlikte yaşandığını vurgulayan İrman, “Biz önlemimizi alarak büyüdük ve hizmet sektörüne adım attık. Ciddi anlamda da yatırım yaptık. Bu da Minteks'in bu anlamda sektörel değişim yaşadığının göstergesidir. Önemli olan insanların gücü çerçevesinde büyümesi. Biz dikkatli, adımlarımızı yavaş yavaş atarak büyümek istiyoruz” dedi.

İrman, ayda 25 bine yakın bornoz, 100 bin civarında havlu ürettiklerini belirterek, üretimlerinin yüzde 70'ini 60 ülkeye ihraç ettiklerini, yüzde 30'unu iç piyasaya sunduklarını bildirdi. İrman, ülkeye döviz girdisi açısından sektör içerisinde iyi bir konumda olduklarını kaydetti.

İzmir-Bodrum yolu üzerindeki mağazalarının 2009 yılı mayıs ayında faaliyete başlayacağını dile getiren İrman, gelen talepler doğrultusunda değişik illerde bayi sayılarını çoğaltmayı düşündüklerini bildirdi.

A.A

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
60, bursadan, havlusu, ulkenin, ülkenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanunname-i İhtisab-ı Bursa-1502 (Bursa Belediyesi Kanunu) Zen Tarih 0 27 Mayıs 2014 17:48
Yüz Havlusu - Sunay Akın Elysian Şairler ve Şiirleri 0 09 Mayıs 2014 20:16
Victoria's Secret Plaj Havlusu Sue Ah Kadınlar 1 24 Temmuz 2012 12:01
Victoria's Secret Plaj Havlusu Ezgi Ah Kadınlar 2 07 Temmuz 2012 12:44