IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2009, 07:30   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek olup sevgilisiyle evlenmek istiyor




Adana'da, 26 yaşındaki genç kız, “psikolojik ve hormonal dengeler bakımından daha çok erkeksi davranışlar gösterdiğini” gerekçe göstererek, cinsiyet değişikliğine izin talebiyle Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.


Yeşil kartı bulunan A.K'nin, maddi durumu iyi olmadığı gerekçesiyle Adana Barosunca görevlendirilen avukatı, dava dilekçesinde, müvekkilinin kadın olarak yaşamaktan huzursuzluk duyduğunu, cinsiyet değişikliği ameliyatı olmak istediğini bildirdi.

“Müvekkilinin psikolojik ve hormonal dengeler bakımından daha çok erkeksi davranışlar gösterdiğini, cinsel yönden mutluluğu kadınlarda bulduğunu ifade ederek, bu nedenle cinsiyet değişimine izin verilmesi” talebinde bulunan A.K'nin avukatı, 2 de tanık gösterdi.

A.K, Adana'da doğup büyüdüğünü, ancak, aslen Adıyamanlı, 9 çocuklu ailenin çift yumurta ikizi olarak doğduğunu, “ikizinin tam bir genç kız olduğunu, kendisi gibi cinsel kimlik bunalımı yaşamadığını” söyledi.

Çocukluğundan beri kendisini erkek gibi hissettiğini, cinsel yönden mutluluğu kadınlarda bulduğunu anlatan A.K, “aile, çevre ve toplum baskısı
nedeniyle erkeksi hislerini bugüne kadar hiç kimseye itiraf edemediğini”, etek giymemek için ilköğretim yedinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını, ancak, artık böyle yaşamak da istemediğini belirterek, şöyle devam etti:
“Göreceğim tepki ve dışlanmayı dikkate alarak yıllarca kendimle mücadele ettim. Hatta, bir erkek arkadaşım bile oldu, ancak, bende ruhen ve fiziksel olarak hiçbir his uyanmadı.”

A.K, bugüne kadar çok sayıda kız arkadaş edindiğini ve birine aşık olduğunu belirterek, “bu aşk, erkek olma isteğimi daha da kamçıladı. Artık, erkek olarak yaşamaya karar verdim. Bu kararımdan da hiçbir şekilde dönmeyeceğim” dedi.

Duruşması, üniversite hastanesinden alınacak psikiyatri, kadın doğum ve genetik anabilim dallarının raporlarının mahkemeye ulaştırılması için ertelenen A.K, bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını istediğini, çünkü kadın olarak yaşamaya daha fazla tahammülünün kalmadığını söyledi.

“CİNSİYET DEĞİŞİMİNDE PROSEDÜR”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz ise cinsiyet değişimi ameliyatlarının sanıldığı kadar kolay olmadığını, bir takım prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Yavuz, kadına yapay penis yapılabilmesi için mahkeme ve Erişkin Cinsiyeti Araştırma Konseyi kararı gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bu tür davalarda mahkeme, psikiyatri ve kadın doğum gibi çeşitli uzmanlık alanlarından rapor ister. Mahkemenin ardından yine çeşitli dalların uzmanlarının yer aldığı Erişkin Cinsiyet Araştırma Konseyi kararı gerekli. Bu konsey ise Türkiye'de sadece Marmara Üniversitesi ile Cerrahpaşa'da var. Kadına yapay penis yapılabilmesi için bu sürecin tamamlanması ve karar verilmesi gerekir.”

Yavuz, cinsiyet değişimi yönünde olumlu karar çıkması halinde rahim ve yumurtalıkların alınması gerektiğini belirterek, “bu durum kişi için kolay bir süreç olmayacak. Çünkü, yumurtalıkların alınması menopozu başlatır. Bu dönemin de bir takım biyolojik ve psikolojik sıkıntıları olur. Kadın doğum cerrahlarının rahim ve yumurtalıkları almasının ardından yapay penis yapılması için gerekli zemin hazırlanmış olur” dedi.

A.A

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erkek, evlenmek, istiyor, olup, sevgilisiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emenike evlenmek istiyor Seth Fenerbahçe 0 18 Ocak 2015 11:23
Bilgisayarıyla evlenmek istiyor yaSmin Haber Arşivi 9 10 Mayıs 2014 14:43
Bilgisayarıyla evlenmek istiyor AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 09:46