IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2006, 19:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Er meydanında başpehlivan Aynur




Antalyalı Osman Aynur ile Amasyalı Recep Kara 645. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde karşı karşıya geldi. Müsabakanın galibi Kara oldu.

Bu yıl 645.'si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin final müsabakasında, Osman Aynur (Antalya) rakibi Recep Kara'yı (Amasya) yenerek, başpehlivan oldu.
Sarayiçi mevkiindeki Er Meydanında hafif yağmur altında yapılan final güreşinde ilk dakikalardan itibaren atak olan Kara, rakibinin kispetinden kavrayarak yerden kesmek istedi, ancak Aynur, atağa karşılık vererek, kontrada bıraktığı Kara'yı açık düşürerek, yendi.
Aynur, güreş sonrası CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanına geldi. Baykal, Aynur'un elini havaya kaldırarak, kutladı.
Aynur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce askerden geldiğini belirterek, ''Allah'ıma şükürler olsun. Çok mutluyum. Birlikte geldiğim diğer arkadaşlarım da başarılı oldu'' dedi.

MÜSABAKADAN NOTLAR
Antalyalı Osman Aynur, Konyaaltı Belediyesi ve CHP lideri Deniz Baykal'ın pehlivanı ile Amasyalı Recep Kara, Suluova Şeker Fabrikası'nın pehlivanı final güreşi için 645. Kırkpınar Yağlı Güreşleri final müsabakasında karşı karşıya geldi. Müsabaka çok hızlı başladı.
Aynur ve Kara yoğun bir tezahürat eşliğinde çayıra çıktı. Kırkpınar'ın başcazgır Şükrü Karabaş'ın güreş öncesi söylediği mani izleyicilerden yoğu alkış aldı.
El enselerle başlayan müsabakada ilk dakikalrında Recep Kara rakibinin arkasına geçti bastırdı. Rakibini, yere indiren Kara uzun bir süre yerde rakibinin üstün kaldı. Kara rakibini döndürmek isterken kendi oyununa gelince göbeyi havada kaldı. Kara'nın sırtı yere gelince kural gereği Osman Aynur maçı kazandı.
AYNUR: RAKİBİMİ TAKTİĞİMLE TUZAĞA DÜŞÜRDÜM

645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olan Osman Aynur, finalde karşılaştığı Recep Kara'yı daha önce de yendiğini belirterek, ''Rakibimi taktiğimle tuzağa düşürdüm'' dedi.
Aynur, güreş sonrası er meydanında yaptığı açıklamada, Kırkpınar'a
çok çalışarak grup halinde geldiklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Kırkpınar'da elimden geleni yaptım. Final güreşine de iyi konsantre oldum. Taktik gereği atak olmadım. Rakibimi taktiğimle tuzağa düşürdüm. O da ben de bir anda anlayamadan kazandım. Rakibimle daha önce yaptığım müsabakalarda üstünlük sağlamıştım. Bu nedenle rakibim daha stresliydi. Onun kurbanı oldu.''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aynur, baspehlivan, başpehlivan, er, meydaninda, meydanında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırkpınar’da başpehlivan belli oldu Seth Diğer Spor Branşları 0 24 Haziran 2014 13:43
Efsane başpehlivan vuruldu PassioN Haber Arşivi 0 05 Nisan 2012 20:53