IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 22:35   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mumcular'a ‘Çekiç’ operasyonu




MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Mumcular Beldesi'nde jandarmanın düzenlenlediği ‘Çekiç’ adlı operasyonda gözaltına alınan MHP'li Belediye Başkanı Birol Aydın ile AKP'li eski Belediye Başkanı Kazım Avcı ve 12 belediye çalışanı adliyeye sevk edildi. Zanlıların ‘İmar Kanunu'na muhalefet’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzlukla’ suçlandığı bildirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, Mumcular Belediyesi'ndeki bazı ihalelerde, imar plan ve tadilatlarında usulsüzlük yapıldığını, yasalara aykırı şekilde ruhsat verildiği iddiaları üzerine uzun süre takibini sürdürdü. Takibin ardından, 29 Nisan 2009 günü sabah saatlerinde harekete geçen jandarma, belediye çalışanlarına yönelik ‘Çekiç’ adı verilen operasyon düzenledi. 60 jandarmanın katıldığı operasyonda 16 ev ve 8 işyeri arandı. Operasyonda, AKP'li Mumcular eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, Muhasebe Müdürü Hasan Özkan, Yazıişleri Müdürü Erol Başoğlu ve eşi Sevda Başoğlu, Fen İşleri Müdürü Mesut Akkaş, eski meclis üyesi AKP’li Mesut Karademir, Zabıta Amiri Arif Gök, 5 zabıta memuru ile inşaat malzemeleri satan ve müteahhittlik yapan iki kişi gözaltına alındı. Belediyedeki 12 klasör evrak ve çok sayıda bilgisayara da el konuldu.

BELEDİYE BAŞKANI DA GOZALTINDA

Jandarmanın operasyon sırasında Antalya'da seminerde olduğunu belirlediği 29 Mart seçimlerinde MHP'den belediye başkanı seçilen eski zabıta amiri Birol Aydın da dün jandarma tarafından gözaltına alındı. Mumcular Konut Yapı Kooperatifi’nin de başkanı olan Belediye Başkanı Birol Aydın’ın, söz konusu kooperatifin faaliyetleri ve Mumcular Belediyesi ile ilişkilerinde yasadışı işler nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürüldü. Başkan Aydın'ın, makam şoförü olan Tolga Karademir’in belediyede sigortalı olarak görev yaptığı dönemde bir oto kiralama şirketinde çalışıyor olması, Sazlıköy’deki çöp depolama alanına belediyenin kasasından usulsüz olarak 500 bin TL civarında para aktarılması, Güvercinlik Köyü'ndeki iskanlarla ilgili usulsüzlüklerin soruşturma kapsamında yer aldığı belirtildi.
Gözaltına alınan 15 zanlıdan inşaat malzemeleri satışı yapan bir kişi ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 14'ü bugün adliyeye sevk edildi.

BAŞKAN MÜFETTİŞ İSTEMİŞTİ

Belediye Başkanı Birol Aydın, 29 Mart'taki seçimlerin ardından göreve geldiğinin 5 günü Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat ederek, belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunmuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘Çekiç’, and#8216cekicand#8217, mumculara, operasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime [Hoşça Çık…] Hayal Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Nisan 2010 10:45
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26