IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 22:42   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya'da on binler 1 Mayıs'ı kutladı




Rusya'da 1 Mayıs Emek ve İlkbahar Günü, başkent Moskova'da Sendikalar, Komünist Parti ve Rusya Ulusal Bolşevik Partisi tarafından, kentin 3 değişik yerde on binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Moskova'nın merkezinde bulunan Tverskaya caddesindeki 1 Mayıs kutlamalarına iktidardaki "Birleşik Rusya Partisi" ve Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu taraftarları da katıldı.

Güvenlik görevlilerinin verilerine göre, 25 bin kişinin katıldığı bu mitingde, Moskova'daki üniversite öğrencilerinin yanı sıra, çok sayıda işçi yer aldı.

Katılımcıların "Rusya İleri", "Stratejiyi yoldayken değiştirmezler", "Küçük işletmelere büyük özgürlükler", "Rusya'ya çocuklar lazım", "İşten atılmak bir cinayettir" şeklinde pankartlar taşıdığı dikkati çekti.

Moskova'da düzenlenen diğer 1 Mayıs kutlaması da Ulusal Bolşevik Partisi tarafından düzenlenirken, parti üyesi gençler siyah ve beyaz renklerden oluşan orak-çekiçli bayraklar sallayarak ülkedeki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması yönünde slogan attı.

Rusya Komünist Partisi taraftarları da her yıl geleneksel olarak toplandıkları Kalujskaya meydanında bir araya gelerek, buradan Teatralnaya Meydanı'ndaki Karl Marks heykeline kadar yürüdüler.

Katılımcıların çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu Komünist Partisi mitinginde iktidar aleyhinde sloganlar atılırken, taşınan pankartlarda da iktidardan duyulan memnuniyetsizliği dile getiren ifadelere yer verildi.

Rusya Komünist Partisi Lideri Gennadiy Züganov yaptığı konuşmada, küresel ekonomik krizin ortaya çıkmasından sonra ilk defa miting düzenlediklerini belirterek, iktidarın krizle mücadele yöntemlerini sert şekilde eleştirdi.

Krizden çıkışın başlıca yönteminin petrol ve doğal gaz şirketlerinin millileştirilmesi olduğunu belirten Züganov, krizle mücadele için partisinin özel program hazırladığını, bu programı devlet başkanı Dimitriy Medvedrev ve Başbakan Vladimir Putin başta olmak üzere tüm yöneticilerine gönderdiğini söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı Moskova bölge yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bugünkü miting ve yürüyüşlere katılanların sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 30 daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Rus basını, St. Petersburg ve Moskova'da en az 10 "aşırı solcu" göstericinin gözaltına aldığını duyurdu

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, binler, kutladi, kutladı, mayisi, mayısı, rusyada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ethem İçin Kızılay'da Binler Toplanıyor. Ezgi Haber Arşivi 0 16 Haziran 2013 13:01
Rusya ve Rusya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:28