IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 22:49   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bülent Arınç: ‘Lacileri giymemiştik’




TBMM Eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, isminin kabine değişikliğinde başbakan yardımcısı olarak açıklanmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede, “Ben bu işin dışındaydım. Manisa'da beni hep spor kıyafetle gördünüz, lacileri giymemiştik. Başbakan, bu işi bana sorduğu zaman ‘ben sözümde duruyorum, ben hükümette yer almak istemiyorum’ demiştim. Bugün sanıyorum, saat 14.00 civarında beni aradılar, böyle bir görevlendirme düşündüklerini söylediler, ‘peki takdir sizin. Ben de elimden geleni yaparım’ dedim. Hükümet listesi açıklanırken sayın Cumhurbaşkanımız arayıp ‘öncelikle sizi tebrik ediyorum hayırlı olsun’ dediler” şeklinde konuştu.
İzmir Caddesi'ndeki evinde Başbakan Yardımcısı olarak ilk açıklamasını evinde yapan Bülent Arınç, kabine değişikliğinin beklenen bir değişim olduğunu söyledi, ancak kendisinin görev beklentisi olmadığını belirtti. Arınç şöyle dedi;

“Biraz önce hükümet listesini sayın Başbakanımız açıkladı. Beni de doğrusu birkaç saat önce aramıştı. Konu hakkında bilgi verdiler. ‘Ben de sizin takdirinizdir, hayırlı olsun’ dedim. Daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız aradılar. Liste açıklanırken onlar da tebriklerini ilettiler. Doğusu benim meclis başkanlığından ayrıldıktan sonra ne o gün ne bugün bir talebim, beklentim olmadı. Ama bizler görev insanıyız. Sayın Başbakan öyle takdir etmişse bize de bu işte bütün gücümüzle çalışmak, milletimize ve devletimize hayırlı işler de bulunmak düşer. Ben tabi onurlu ve gururlu bir işin içerisindeyim. Allah’a hamd ediyorum. İnşallah güzel çalışmalarla hükümet döneminde Manisa’ya Türkiye’ye hizmetlerle hükümet halk nazarında büyük bir itibar kazanır. Ben bu işin dışındaydım. Manisa’da beni hep spor kıyafetle gördünüz, lacileri giymemiştik. Başbakan bu işi bana sorduğu zaman ‘ben sözümde duruyorum. Ben hükümette yer almak istemiyorum’ demiştim. Bugün sanıyorum saat 14.00 civarında beni aradılar böyle bir görevlendirme düşündüklerini söylediler. ‘Peki takdir sizin ben de elimden geleni yaparım’ dedim. Hükümet listesi açıklanırken sayın Cumhurbaşkanımız aradılar, ‘öncelikle sizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun’ dediler. Ben de teşekkür ettim. Sanıyorum arkadaşlarımın bir kısmının da önceden haberi olmuş olabilir. Ama ben üç gündür Manisa'dayım. Manisa’da bugün Aktif Eğitimciler Derneği’nin açılışına gitmiştik. Tam toplantı bitti hükümet listesi açıklanacak denilince televizyonun başına geçtik hepimiz. Orada haber aldık.”

DEĞİŞİKLİK NORMAL

Bülent Arınç, kabine değişikliğinin normal olduğunu söyledi, 2002'den bu yana kabinede görev yapan bakanlar bulunduğunu söyledi. Bülent Arınç, “Bütün bakan arkadaşlarımızı kutluyorum Sayın Başbakanımız da ifade ettiler. Kabine dışında kalanlar çok başarılı insanlardı, ama 6-7 yıldan bu yana görev yapmışlardı. Sanıyorum Sayın Başbakanımızın takdirleri hükümette yenilenmeye ihtiyaç olduğu konusunda. Arkadaşlarımızın kendilerinden yararlanacağız, yeni arkadaşlarımızla da büyük bir heyecan dinamizm içinde hükümet görevimizi yapacağız. Manisa adına gururluyum. İnşallah bu hizmetlerin üstesinden geliriz. Desteğe ve duaya ihtiyacımız var. Zaten hükümette zaman zaman bir veya 4 bakanlık da olsa değişiklikler olmuştur. Bunlar işin tabiatında vardır. Sayın Başbakan, çalışma arkadaşlarında zaman zaman değişiklikler yapabilir. Bizler de buna hazır olmalıyız. Türkiye dinamik bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde bu değişiklikler hükümet içerisinde de olabilir. Ben özellikle mahalli seçilerden sonra 2002'den bu yana sayın Başbakan bir kısmının en azından değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünmüş olmalıdır. 341 milletvekilinden hepsi kabinene görev alacak özelliktedir” dedi.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YARDIMCISI OLARAK YAPACAK

Başbakan Yardımcısı AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOBESE sistemini açılışını yarın Başbakan Yardımcısı sıfatıyla yapacağını söyledi. Arınç, “Açılışa başbakan yardımcısı olarak katılacağım. Pazar günü de kalıp Manisaspor maçını izlemeyi düşünüyordum ama herhalde kalamayacağım. Çünkü Pazar günü devir teslim olursa pazartesi günü bakanlar kurulu olacak. Görev bölümünü biliyorum ama sanırım o kısmı başbakanımız açıklayacak” dedi.

‘BİLDİĞİNİZ BÜLENT ARINÇ'IM’

Bülent Arınç, daha sonra da NTV'ye telefonla bağlandı. Burada daki konuşmasında Arınç'ın, “Ben bildiğiniz Bülent Arınç'ım. Meclis Başkanlığı'nda olduğu gibi 24 saatimi vereceğim. Benim karakterim bellidir. Herkesin bir hayat çizgisi ve üslubu var. Ben çok şükür bugüne kadar doğru, iyi, güzeli istedim. Bazı sözlerim birilerini incitmiş olabilir, ama kötü niyetli olduğumu kimse söyleyemez. Yapım karakterim, dünya görüşüm, siyasi çizgim bellidir. Ama görevim nedeniyle sözlerim, üslubum tabi ki daha uyumlu ve kuçaklayıcı olmalıdır” sözleri dikkat çekti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
and#8216lacileri, arinc, bulent, bülent, giymemistikand#8217


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26