IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2009, 15:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taraf'ın manşetine jet soruşturma




Genelkurmay, bugün Taraf'ın manşetinde yer alan ve Genelkurmay Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen "AKP ve Gülen'i bitirme planı" haberiyle ilgili soruşturma emri verdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili haber ve yorumlara yer verildiğini belirterek, konunun tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal soruşturma emri verildiğini bildirdi. Gürak, ''Bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haber ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal bir soruşturma emri verilmiştir'' dedi.
Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Tuğgeneral Gürak, bir soru üzerine ''Bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haber ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal bir soruşturma emri verilmiştir'' dedi.
''Böyle bir belgenin varlığı mı soruşturulacak, yoksa nasıl sızdığı konusunu mu?'' sorusu üzerine Tuğgeneral Gürak, ''Size onunla ilgili açıklamamın o bölümünü tekrar okuyorum'' diyerek, ''Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla'' soruşturma emri verildiğini vurguladı.
Bir gazetecinin Poyrazköy'de yapılan kazılarda çıkan silah ve mühimmatın cinsine ilişkin tartışmaların devam ettiğini hatırlatması üzerine Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından 29 Nisanda yapılan İletişim Toplantısı'nda silah ve mühimmatın ne anlama geldiği ve bulunan silah ve mühimmatın durumu hakkında detaylı olarak bilgi verildiğini söyledi.
Buna rağmen bazı basın yayın organlarında sanki bu açıklama hiç yapılmamış gibi haber ve yorumlara rastlandığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, ''Şu anda bu konulara ilişkin kafası karışık olanlara ve kafaları karıştıranlara söz konusu iletişim toplantısında verilen bilgileri bir defa daha dikkatle okumalarını tavsiye ederiz'' dedi.
ABD ile anlık istihbarat paylaşımının sürüp sürmediğine ilişkin soru üzerine Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda bu konulara değindiğini belirterek, ''Herhangi bir problem yok. Devam ediyor'' diye konuştu.
Tuğgeneral Gürak, Dışişleri Bakanlığında Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanı'nın da katıldığı bir toplantı yapıldığına ilişkin haberlerin basına yansıdığının belirtilmesi üzerine, bu haberde Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanı'nın isminin yanlış yazıldığını ifade ederek, Harekat Başkanı'nın Korgeneral Mehmet Eröz olduğunu hatırlattı. Tuğgeneral Gürak, konunun Dışişleri Bakanlığına sorulmasının daha uygun olacağını söyledi.
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin son açıklamaları ve Irak'la ilişkilerle ilgili sorular üzerine Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un ABD'ye yaptığı ziyarette düzenlediği basın toplantısında bu konulara ilişkin açıklamaları detaylı bir şekilde yaptığını kaydetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-''(IRAK'LA İMZALANAN MUTABAKAT MUHTIRASI) KÖKLERİ DERİNE İNEN TARİHİ, KÜLTÜREL VE GELENEKSEL BAĞLARI PAYLAŞAN KOMŞU İKİ ÜLKE TARAFINDAN BU MUTABAKAT MUHTIRASININ İMZALANMASI HALEN OLUMSUZ GELİŞMELER YAŞANAN ORTA DOĞU'DA BARIŞA KATKIDA BULUNACAKTIR'' Tuğgeneral Gürak, Irak ile imzalanan ''Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Mutabakat Muhtırası'' ile ilgili soru üzerine, muhtıranın iki ülke arasındaki askeri ilişkiler bakımından önemine işaret etti.
Muhtıranın Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Irak Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Orgeneral Nasıer Abadi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı arasında 9 Haziranda Ankara'da imzalandığını hatırlatan Tuğgeneral Gürak, mutabakat muhtırası ile egemenlik, eşitlik ve karşılıklı saygı üzerine ve ulusal mevzuat ile uluslararası hukukun kapsamı dahilinde başta eğitim ve öğretim olmak üzere askeri işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek geliştirileceğini kaydetti.
Bu işbirliği uygulamasının ayrıntılarının daha sonra yapılacak protokoller, mutabakat muhtıraları ve diğer düzenlemelerle belirleneceğini anlatan Tuğgeneral Gürak, muhtıranın bundan sonra yapılacak bütün anlaşmaların hukuki altyapısını oluşturduğuna dikkati çekti. Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti:
''Küresel ölçüde barışı ve güvenliği tehdit eden gelişmelerin özellikle aralarında kuvvetli bağlar bulunan ülkeleri işbirliğine sevk ettiği bu dönemde, kökleri derine inen tarihi, kültürel ve geleneksel bağları paylaşan komşu iki ülke tarafından bu mutabakat muhtırasının imzalanması halen olumsuz gelişmeler yaşanan Orta Doğu'da barışa katkıda bulunacaktır.
Bu mutabakat muhtırası aynı zamanda kardeşlik, karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayalı dostane ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini sağlayacaktır.''
-ORGENERAL BAŞBUĞ'UN BALKAN ÜLKELERİNE ZİYARETLERİ-
Tuğgeneral Gürak, toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Balkan ülkeleri arasında dostluk ve karşılıklı anlayışı askeri faaliyetler aracılığıyla geliştirmek ve günümüzün tehdit ve risklerini görüşmek amacıyla 9 Haziranda Sırbistan'ın başkenti Belgrad da yapılan ''3'üncü Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı''na katıldığını belirtti.
Konferansın Balkan ülkelerinin arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi açısından iyi ve yararlı bir inisiyatif olarak değerlendirildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, konferansın basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ tarafından, ''terörle ortak mücadelenin önemi ve konferansta iki ülke arasındaki sorunların tartışılmasından ziyade bütün Balkan ülkelerini ilgilendiren konuların görüşülmesinin vurgulandığını'' kaydetti.
Orgeneral Başbuğ'un daha sonra 10-11 Haziran 2009 tarihinde Bosna-Hersek'e resmi bir ziyarette bulunduğunu ve bu kapsamda Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyeleri, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü bildiren Tuğgeneral Gürak, ayrıca Bosna-Hersek'te huzur ve güvenlik sağlamak amacıyla 1994 yılından beri bulunan ve Avrupa Birliği Kuvveti (EUFOR) içinde görev yapan Türk birliğini ziyaret ettiğini ve personel ile görüştüğünü anlattı.
Orgeneral Başbuğ'un bugün Hırvatistan'ı ziyaret ettiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda Hırvatistan Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşeceğini, görüşmelerde ikili askeri konuların gündeme geleceğini söyledi.
Balkanlara yapılan ziyaretlerde bölgesel değerlendirmelerin ele alındığını, ülkeler arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesinin önemi üzerinde durulduğunu vurgulayan Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:
''Tarihi ve kültürel dokusu ile güçlenen ilişkilerimiz Balkanları ülkemiz açısından ayrıcalıklı kılmakta, bu kapsamda Balkan ülkeleri ile ilişkilere özel önem verilmektedir. Balkanlarda toprak bütünlüğünün, egemenliğin ve bağımsızlığın korunmasına yönelik her türlü desteğin devam edeceği vurgulanan görüşmelerde ayrıca Bosna-Hersek'in NATO'ya üye olma yolunda destekleneceği belirtilmiştir.
Atatürk'ün 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesi Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından yapılan görüşmelerde vurgulanmıştır.''
-TERÖRLE MÜCADELE-
Toplantıda terörle mücadele konusunda da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için, bölücü terör örgütü ile mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
TSK'nın, bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetleri kapsamında, 5 Haziran 2009 tarihinden bugüne kadar 27 iç güvenlik olayı meydana geldiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda, toplam 7 el yapımı patlayıcı düzeneğinin, güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilerek olası zayiatların önlendiğini bildirdi.
Bu patlayıcılar içinde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, sivil trafiğin işlediği bir yola, 20 kilogramlık amonyum nitrat ihtiva eden ve basma düzenekli olarak tuzaklanan patlayıcının muhtemel etkisi açısından dikkat çektiğine işaret eden Tuğgeneral Gürak, dönem içinde 5'i teslim, 1'i yakalama olmak üzere toplam 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.
Tuğgeneral Gürak, ''Teslim olan beş kişi ile yapılan mülakatlarda, kandırılma sonucu, 1 kişi 2006, 2 kişi 2008 ve 2 kişi 2009 yıllarında örgüte katıldıklarını, katıldıktan kısa bir süre sonra, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü gördüklerini ve kaçmaya karar verdiklerini, kaçmayı düşünen çok fazla teröristin olduğunu ancak örgütün tehditleri nedeniyle bu teröristlerin kaçamadıklarını ifade etmişlerdir'' dedi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri lojmanlara, bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 9 Haziranda saat 22.20'de roketli saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Tuğgeneral Gürak, roketlerin isabet ettiği evde oturan personelin nöbetçi, ailesinin ise şehir dışında olması nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ancak maddi hasar meydana geldiğini söyledi.
Tuğgeneral Gürak, dönem içinde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan diğer operasyonlarda, 1 lav mühimmatı, 5 el bombası, 4,5 kilogram A-4 plastik patlayıcı, 5 elektrikli fünye, 3 kilogram TNT, 34 kilogram patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildiğini kaydetti.
TSK tarafından 5-12 Haziran 2009 tarihleri arasında 9 arama kurtarma faaliyeti yapıldığını bildiren Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 123 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını belirtti. Tuğgeneral Gürak, şöyle devam etti:
''3 Haziran 2009 tarihinde, Van'ın Çatak ilçesi Dokuzdam köyüne ait Kırmızıçeşme yaylasında, bir vatandaşın doğum yapacağının ve durumunun kritik olduğunun Beğendik mezrasında görev yapan koruculara ve sonrasında sırasıyla ilçe ve il Jandarma Komutanlıklarına bildirilmesiyle beraberinde sağlık personeli ile birlikte bölgeye görevlendirilen bir helikopter, aynı gün saat 19.55'te, bayanı, Kırmızıçeşme yaylasından alarak, Van il merkezinde bulunan hastaneye nakletmiştir. Burada yapılan tıbbi müdahale sonucu söz konusu vatandaşımız bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir.
Benzer şekilde, 03 Haziran 2009 tarihinde, Bitlis Tatvan'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 12 yaşındaki bir kız çocuğu ve üç refakatçisi, saat 16.00'da, tahsis edilen helikopter ile Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir.''
-TSK ALİ ÇETİNKAYA İLK KURŞUN REHABİLİTASYON MERKEZİ-
TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de bilgi veren Tuğgeneral Gürak, merkezin vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele ederken yaralanan gaziler ve aileleri ile şehit ailelerinin rehabilitasyon ve dinlenmelerini sağlamaya yönelik olarak hizmet verdiğini söyledi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan merkezin başlangıçta, Ayvalık halkının maddi katkılarıyla inşa edildiğini, daha sonra TSK'ya bedelsiz olarak devredildiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, merkezin 20 Ağustos 1999'da hizmete açıldığını kaydetti.
Merkezin, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığının malul gazi ve aileleri ile şehit personel ailelerine yıl boyunca hizmet verdiğini belirten Tuğgeneral Gürak, tesisin, Türkiye'nin en güzel yörelerinden birisi olan Ayvalık ilçe merkezinde bulunan İlk Kurşun Tepesi'nde, ilçeye hakim bir yerde inşa edildiğini dile getirdi.
Dört yıldızlı otel konumunda olan tesiste, gaziler ile şehit ve gazi ailelerinin dinlenmesi için her türlü imkanın sunulduğunu vurgulayan Tuğgeneral Gürak, 180 kişilik kapasiteye sahip olan tesisten yararlanan hak sahibi personelin hiçbirinden oda ücreti alınmadığını, şehit erbaş ve er aileleri ile malul gazi erbaş ve erlerin tüm ulaşım ve yemek ücretlerinin, TSK Mehmetçik Vakfınca karşılandığını vurguladı.
Merkezin, her geçen gün geliştirildiğini dile getiren Tuğgeneral Gürak, son olarak, plaj bölümünün yenilendiğini, ayrıca yeni bir plaj daha yapılması ve dinlenme yerlerinin geliştirilmesinin planlandığını söyledi.
Tuğgeneral Gürak, merkezden, bugüne kadar 6 bin 462'si şehit ailelerinden, 6 bin 512'si malul gazi ve harp malulü ailelerinden olmak üzere toplam 12 bin 974 kişinin istifade ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, gazilere yönelik yıl içerisinde pek çok etkinliğin planlandığını ve yapıldığını hatırlattı.
Bu kapsamda, 11 Haziranda Ankara'nın Elmadağ ilçesi Lalahan beldesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir moral günü etkinliği düzenlendiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, ''Bu etkinlikte, kahraman gazilerimiz ile muvazzaf askeri personel bir araya gelerek anlamlı bir gün geçirmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizin aileleri ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimiz ile ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edecektir'' diye konuştu.
-TATBİKATLAR-
Tuğgeneral Gürak, yapılmakta olan ve yapılacak tatbikatlarla ilgili olarak da bilgi verdi. Tuğgeneral Gürak, Anadolu Kartalı-2009/2 Geliştirilmiş Taktik Muharebe Eğitimi'nin Türkiye'nin ev sahipliğinde, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Ürdün'ün iştiraki ile 8-19 Haziran 2009 tarihleri arasında, Orta Anadolu/Anadolu Kartalı bölgesinde yapılmakta olduğunu belirtti.
Tuğgeneral Gürak, Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sevk ve idaresinde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla 16-18 Haziran 2009 tarihleri arasında, Doğu Akdeniz'e istinaden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti karasularıyla ana karası üzerinde, Türk arama kurtarma bölgesi içinde icra edileceğini kaydetti.
Anadolu Kartalı-2009/2 Eğitimi Basın Günü'nün, 15 Haziran 2009 tarihinde yapılacağını bildiren Tuğgeneral Gürak, Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı'nın Basın Günü'nün ise 16-17 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
jet, mansetine, sorusturma, soruşturma, tarafin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sözcü'nün manşetine tepki yağıyor! Ruj Haber Arşivi 3 11 Kasım 2011 00:15
THY'ye soruşturma MoSFeT Haber Arşivi 0 26 Temmuz 2010 11:00