IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2009, 23:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adıyaman Belediyesi'nde logo krizi




Adıyaman Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan logo tasarımı yarışmasına katılan 127 kişinin belediyeye teslim ettiği 250 eser jüriyi memnun etmedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Adıyaman Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan logo tasarımı yarışmasına katılan 127 kişinin belediyeye teslim ettiği 250 eser, jüri üyelerinin değerlendirilmesine sunuldu. Ancak içlerinde kullanılmaya değer eser bulunamadı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatları Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aziz Erkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Özsağır, Adıyaman Belediyesi Meclis üyesi El Sanatları Öğretmeni Hacer Gül, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Nihat Akaslan, Fatih Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Feyzullah Arslan'dan oluşan 5 kişilik jüri komisyonu, Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelerek değerlendirme yaptı. Komisyon tarafından uzun süre değerlendirildikten sonra yapılan ön elemede 12 eser ayrılırken, 3 ana kriter üzerinde değerlendirmeye tabii tutulan eserlerden birinci, ikinci ve üçüncülüğe layık bulunmadığı için yarışma, jüri komisyonu tarafından 1 ay süreyle ertelendi.
Birçok yeni eserin daha katılması için ertelenen logo yarışmasının jüri komisyonu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abuzer Gelse başkanlığında bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında, yarışmanın 1 ay ertelendiğini duyurdu. Yarışmayla ilgili basını bilgilendiren Abuzer Gelse, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın talimatlarıyla Mayıs ayının 25'inde başlattıkları logo yarışmasının sonuna geldiklerini ve 26 Haziran Cuma günü itibariyle logo yarışmasının sona erdiğini belirtti. Yarışmaya gerek şehir dışından gerekse yurt dışından 127 kişinin katıldığını ve toplam 250 eserin yarıştığını vurgulayan Gelse, yarışmaya katılan eserlerin 3 ana kriter üzerinden değerlendirmeye tabii tutulduğunun altını çizdi.
Gelse, kriterler ve değerlendirme sonucu konusunda şunları söyledi: "Bunlardan birincisi grafik çözümleme. Grafik çözümleme başlığı altında yarışmaya katılan logolarımız teknik açıdan uzman hocamız Doç Dr. Aziz Erkan tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. İkinci kriterimiz ise yarışmaya katılan eserlerin alıntı olup olmadığı, orijinalitesi bakımından değerlendirmeye tabi tutuldu. Üçüncü kriterimiz de Adıyaman'ın tarihi ve kültürel yapısını yansıtan çizimin olması üzerinden değerlendirildi.
Bazı çalışmaların grafik açısından çok güçlü olduğunu ama içerik açısından zayıf kaldığını gördük. Ön eleme sonucunda 12 eseri ayırdık. Yaptığımız değerlendirmede birinci, ikinci ve üçüncülüğe şu an için layık bir eser bulamadık. Bu nedenle içerik olarak çok zengin yeni eserlerin katılmasını sağlamak amacıyla, komisyon kararıyla yarışmayı bir ay uzatmayı uygun gördük."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adiyaman, adıyaman, belediyesinde, krizi, logo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 102-65 yendi. Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 30 Ekim 2011 14:52
Gölbaşı Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman'ın batısında yer alır. Kuzeyinde Mala Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 17:54
Logo Design Studio v2.1.40 + AAA Logo 49$ Crack Julw Bilgisayar Donanımı 4 14 Ocak 2009 06:46