IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2009, 17:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süper kahramanların karizmasını çizdi




İlk süper kahraman Süpermen’in yaratıldığı 1933’ten bugüne 76 yıl geçti. Bu 76 yıl içinde Che Guevera 1967’de işkenceyle öldü. John F. Kennedy, Dallas’ta talihsiz bir suikasta kurban gitti. Barışın simgesi Ghandi, fanatik dincilerin elinde can verdi. Berlin Duvarı bile yıkıldı. Ama ne Süperman’in saç modeli değişti, ne Örümcek Adam’a emekli maaşı bağlandı ne de Batman’ın yüzünde kırışıklıktan eser var. İşte her Allah’ın günü dünyayı kurtaran ve Azrail’e nal toplatan bu “süper tayfa”ya bir miktar inandırıcılık katmak isteyen İtalyan çizim sanatçısı Donald Soffriti, süper kahramanları 70’lik halleriyle çizdi ve bunu kitaplaştırdı. Soffriti’nin, çizgi kahramanları yaratıcılarının silahıyla vuran ve kahramanların sarsılmaz imajını tepetaklak yapan kitabının adı Superherœs’ Decadence yani Türkçesiyle Süper Kahramanların Çöküşü.

Süper amca ne hale gelmiş...

Soffriti’nin kitabında, okuyucusuyla eş zamanlı olarak yaşlanmış süper kahramanlarımızı dünyayı kurtarmanın çilesiyle düştükleri “gerçek hallerinde” görüyoruz. Kaptan Amerika, kel ve göbekli haliyle burgercide tek başına karnını doyuruyor. Örümcek Adam, oldukça çelimsiz ve altında bezi var. Tekerlekli sandalyedeki ak sakallı Batman, sadık yardımcısı Robin olmasa pek kıpırdayacak gibi görünmüyor. Kedi Kız, dört ayağı üstünde perperişan. Fantastik Dörtlü’deki Lastik Adam süpermarkette iki büklüm sepet sürüyor. Doktor Octopus kollarında poşetlerle akşam alışverişinden dönüyor. Ecel gelmiş süperlik müperlik yalan olmuş...

İtalya’nın Cem Yılmaz’ı

Bologna’daki Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra çizgi roman üzerine eğilen Soffriti, çeşitli kitaplar için illüstrasyonlar yaptıktan sonra animasyonlarda çalıştı. 11 Nisan 1967 doğumlu olan Soffriti, Disney için yaptığı W.I.T.C.H ile uluslararası üne kavuşmuştu. Karikatürist, saygın sanatçılarla yaptığı işbirlikleri ve esprili çizimleriyle İtalya’nın yükselen değerleri arasında gösteriliyor. Soffriti, insanoğlunun sınırlarını tiye aldığı bu son çalışmasıyla birkez daha adından söz ettirecekmiş gibi görünüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cizdi, kahramanlarin, karizmasini, super


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Earth'ün karizmasını çizen Rus sitesi Pargali Google 0 18 Mart 2012 21:22
Google Earth'ün karizmasını çizen Rus sitesi PassioN Haber Arşivi 0 19 Şubat 2012 14:51
Erkeklerin Karizmasını Çizen 10 Soru N999 Ah Erkekler 2 10 Şubat 2012 17:36
Süper kahramanların istilası. LuisCode Haber Arşivi 0 25 Haziran 2006 18:09