IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Salihli MHP'de gergin kongre




Yüzme İhtisas Spor Kulübü'nde, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş'un divan başkanlığını yürüttüğü seçimde MHP Manisa İl Başkanı Ersoy Aslan Başkan Yardımcısı, Manisa İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Vural ve MHP Killik Belediye Başkanı Halil Kara da üye olarak görev yaptı. Kongreye MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan'ın yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre başkan adaylarının
yaptığı konuşmalarla devam etti. Havanın da sıcak olması dolayısıyla konuşmaları kısa kesen adaylar sözü vekillere bıraktı.

Kongrede ilk konuşmayı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay yaptı. Kendilerinin Milletvekili olarak sadece sıradan bir parti faaliyeti yürütmediklerini ifade eden Akçay, "Bizler Türk milliyetçiyiz. Bizler ülkücüyüz. Çocukluğumuzdan bu yana bu davanın içerisinde Türk milleti ve ülkemiz için çalışıyoruz" dedi.
Sesin kısılmasının ardından sözlerine devam edemeyen Akçay'ın ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, "Artık insanlarımız Türk'ün demekten çekinir, korkar hale getirilmiştir. Çeşitli kimlik tanımlarıyla müce Türk milleti parçalanmak bölünmek ve yutulmak istenmektedir" diye konuştu.

TURAN TÜRKDOĞRU'NUN ADAYLIĞI KABUL EDİLMEDİ
Konuşmaların ardından parti tüzüğünü inceleyen Divan Başkanı MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Turan Türkdoğru'nun başkanlık için aday olamayacağını açıklaması üzerine salonda gerginlik oluştu. Türkdoğru'nun üniversiteden kendisiyle arkadaş olduklarını ifade eden Akkuş, "Partimizin tüzüğünün 11. maddesi üye kayıt tarihinden itibaren 3 ay geçmiş olması şart ile kongre delegeliği ile kurullarda başkan ve üyelikler dahil her türlü görev için seçme, seçilme ve seçildiği taktirde görev alma haklarına
sahiptir. Şimdi ben bu maddeyi görmezden mi geleyim. Ben burada MHP'nin tüzüğüne göre hareket ediyorum" şeklinde konuştu.

44 yıllık hukukçuluk hayatında böyle bir kanunsuzluk görmediklerini ifade eden Türkdoğru, "Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli 40 yıllık partilisin diye onur davetiyesi gönderiyor ama ben başkanlık için aday olamıyorum. Defalarca partiye üye olmam için müracaat ediyorum ama milletvekilliğine aday olurum diye üye yapmıyorlar. Hukuk çözümsüzlük yaratmaz, çözüm yaratır. Bana onursuzluk yapıyorsunuz. Sizler Devlet Bahçeli'yi asmaya çalışanların arkasındasınız. 83 delege ile sahte kongre yapanlara, çanak
tutanlara lanet olsun. Haksızlığa evet diyen 40 yıllık arkadaşım Akif Akkuş'u Allah'a havale ediyorum" diyerek salonu terk etti.

Yaşanan gerginliğin ardından seçime geçildi. Mevcut 401 delegeden 225'nin oy kullandığı seçimde sarı liste ile seçime giren Nezih Ataoğlu 95, beyaz liste ile Mustafa Ünveren 94, yeşil liste ile Cemal Aydoğan 32 oy aldı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 1 oy farkla Nezih Ataoğlu MHP Salihli İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı oldu.
MHP İlçe Başkan adayı Mehmet Nezih Ataoğlu'nun yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Ekrem Aydoğdu, Mesut Kızıltuğ, Ufuk Gök, Niyazi Başak, Hilmi Çiftçi, Ali Baran, Mehmet Özçayır, Mustafa Caferoğlu, Musa Sarıkaya, Zafer Dinçer, Mehmet Aslan, Celal Yıldız, İbrahim Uygun, Özcan Yorulmaz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gergin, kongre, mhpde, salihli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Manisa / Salihli Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:17
Manisa-Salihli Kurşunlu Kaplıcaları YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 22:53