IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düzce'den hükümete fındık isyanı




Bazı üreticiler fındık dallarını keserek yol ortasına atarken, bazıları fındıkları yola döktüler. "Fındık üreticisine sahip çıkmayan Hükümet istifa etmelidir." diyen üreticiler, gereken düzenleme yapılmazsa hukuki yollara başvuracaklarını söylediler.
Düzce'nin Çilimli ilçesi Aynalı köyünde bir araya gelen üreticiler ve ziraat odaları başkanları, burada düzenledikleri basın açıklamasında, hükümetin fındık politikasını eleştirerek, birçok üreticinin mağdur edildiğini söylediler.
Düzce'nin Çilimli ilçesi Aynalı köyünde ziraat odaları tarafından düzenlenen basın toplantısına Düzce ve ilçelerinin ziraat odası başkanları ve üreticiler katıldı. Basın toplantısında bir konuşma yapan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Düzce ve Kaynaşlı ilçesinin mağdur edildiğini söyledi.
Öztürk, Tarım Bakanlığı'nın fındık stratejisini değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenleme gereğini duyduklarını belirterek, "Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı fındık açılımı ile Düzce ve Kaynaşlı ilçesi bir felaket yaşamaktadır. Düzce ve Kaynaşlı ilçesi ekim sahası içinde olmadığından bahsedilen 150 TL destekleme ve söküm parasından hiçbir zaman faydalanamayacak. Oysa ki Düzce'miz ve Kaynaşlı'da toplam 152 bin dönüm fındık bahçesi bulunmakta, bunun 30 bini ovada,122 bin dönümü dağlık bölgede bulunmaktadır. Bunun Düzce'ye kaybı 3 yıllık sürede 55 trilyondur. Bugün basın açıklaması yapmak için burayı tercih etmemizin bir diğer nedeni de arkamızda gördüğünüz dağlık arazinin ova sayılması. Düzce'nin ve Kaynaşlı'nın haklı davasının mutlaka bir çözüme kavuşturulması için çalışacağız." şeklinde konuştu.
Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran da 2B alanı içinde yer alan ve ne sökülmesi ne desteklenmesi mümkün olmayan yerlerde üreticilerin tamamımın mağdur edildiğini belirtti. Başaran, şöyle dedi: "1981 tarihinden önce orman vasfını yitirmiş araziler 2B olarak adlandırılmaktadır. Bu arazilerin mülkiyeti Hazineye ait olmakla birlikte zilliyeti, yani kullanımı üreticilerimize ait arazilerdir. Yıllar önce fındık alanı olmuş ve devlet tarafından tarım arazisi olarak nitelendirilmiş, üzerinde halen daha üretim yapılan bu araziler Akçakoca'da, Yığılca'da, Çilimli'de, Cumayeri'nde, Gölyaka'da, Gümüşova'da yok kabul edilerek, ne alan bazlı destek kapsamına alınmış, ne de sökümü öngörülen ve alternatif ürün yetiştiren üreticilere verilecek destekler kapsamına alınmıştır. Bu durumdaki üreticilerimiz şu anda ne yapacaklarını bilememekle birlikte, diğer mazot, gübre desteğinden yararlanamadıkları için mağduriyetleri ikiye katlanmıştır."
Akçakocalı fındık üreticisi Tacettin Akman ise uygulamaya konulan fındık politikasını eleştirerek, Fiskobirliğe 100 milyon dolar vermeyen Hükümetin 3 buçuk milyar dolar zararı neden göze aldığını sordu. Tacettin Akman, "Bırakın borç ödemeyi, benzin alamayan üreticiler el ile tırpan yapıyor, bahçe altı temizlemeye çalışıyor. Bu ülke sadece Doğu ve Güneydoğu'dan ibaret değildir. Bu ülkede Karadeniz de vardır. Bu ülkede yıllarca devletine sadakatle bağlanmış, vergisini ödemiş aslanlar gibi devletine sahip çıkmış Karadeniz de vardır. Üstelik dağıttığınız buzdolabı ve televizyona karşılık size oy vermeyen ama kazık attığınız üreticiler olarak sizlere oy vermiştir. Oturup bunu düşünmek lazım. Verdiğiniz bu kararı bir kez daha gözden geçirin." ifadelerini kullandı.
Fındık dallarını kesip yol ortasına atan ve bir çuval fındığı yola döken üreticinin çocukları da okul harçlıklarını nasıl temin edeceklerini sorarak, tek geçim kaynakları fındık konusunda devletin bu kararını gözden geçirmesini istediler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
duzceden, düzceden, findik, fındık, hukumete, hükümete, isyani, isyanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP’den hükümete destek! Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 15:57
MB'den hükümete çağrı yaSmin Haber Arşivi 0 29 Mayıs 2014 15:23
CHP'den Hükümete ÖYM Desteği Rhytia Haber Arşivi 0 27 Haziran 2012 19:37
CHP'den Hükümete Tam Destek Thetis Haber Arşivi 1 26 Haziran 2012 18:36