IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 16:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
30 yaş üstü futbolcular açlık grevinde




İzmir'de bu sınırlamaya karşı çıkarak açlık grevi başlatan futbolcu Mahir Kılıç'a (31) Adana'dan destek geldi. Bugüne kadar profesyonel oyuncu olarak 2. ve 3. ligde top koşturan futbolcular, Kılıç gibi bir günlük açlık grevine girdi.
Keçiörengücü, Kayseri Pansuşekerspor gibi birçok takımda futbol oynayan 32 yaşındaki Okan Kopan, "30 yaş düzenlemesiyle" çalışma haklarının ellerinden alındığını söyledi. Kararı, "düşünülmeden ve plansızca" yapılmış bir hareket olarak değerlendiren Kopan, TFF'nin getirdiği "30 yaş engeliyle" 2 bin 500'ü aşkın futbolcunun işsiz kalarak mağdur edildiğini kaydetti.
TFF'nin Mayıs 2008'de aldığı '30 yaş ve üstü futbolcuların 3. lig profesyonel takımlarında oynayamayacağı' kararının bu yıl alanı daraltılarak 24 yaşa indirildiğini açıklayan Kopan, "Bize göre bu 'saçma' kararla en az 2 bin 500 futbolcu ortada kalmıştır. Hepimiz aile sahibi insanlarız. Eşimize ve çocuklarımıza bakmakla yükümlüyüz. Fakat, küresel krizin yaşandığı bir dönemde insanların ailelerini geçindirmesi çok kolay değil. Tek mesleğimiz olan futbolculuğu icra edemiyoruz." dedi. Bu uygulamayı başlatanların sadece süper lig, Bank Asya ve 2. ligi düşündüklerini savunan Kopan, bu kulüplerin mayasının üçüncü ligde atıldığını hatırlattı. Binlerce futbolcunun bir çırpıda işsiz konumuna düşmesini kabul etmediklerini ifade eden Kopan, Mahir Kılıç'ın başlattığı açlık grevini sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti. Kılıç, "Bu bir başlangıçtır. Atılan bu adımın devamı gelecektir." diye konuştu.
TFF 2. lig takımlarından Tavşanlı Linyitspor'da oynayan 30 yaşındaki Hakan Menekşe de karara karşı çıktı. Bu konuda Türkiye liglerindeki futbolculardan topladıkları 2 bin 500 adet şikâyet dilekçesini TFF'ne ilettiklerini anlatan Menekşe, ama yöneticilerin kendilerine duyarsız kaldığını kaydetti. Federasyonun Türkiye'de "futbolcu altyapıda yetişmiyor" gerekçesiyle bu kararı aldığını hatırlatan Menekşe, 3. ligdeki genç oyuncuların da takımda daha tecrübeli ağabeylerine ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti. Huzurevleri Mahallesi'ndeki evinde düzenlenen basın toplantısında konuşana Menekşe, şunları söyledi:
"Bizler bulunduğumuz yerlerde hep gençlere ağabeylik yaptık. 13 yıldır 2. ve 3. ligde başarılı bir performans sergiledik. Federasyonun bu girişimiyle mağdur durumdayız. Bu olayın bir an önce düzeltilerek, çalışma özgürlüğümüzün verilmesini istiyoruz. Çünkü belli bir yaşa gelmiş her birimizin futbolculuktan başka mesleği yoktur. Türkiye'de futbolcunun para kazanma yaşı 20 ile 33 aralığıdır. Daha 3, 5 yıl daha futbol oynayacağımız anlamına geliyor. Yaş sınırının 24'e düşürülmesi nedeni çok saçma. O zaman bir 4 yıl futbol oynayıp, bu işi bırakmamız lazım." 8 yaşından bu yana futbol oynadığına işaret eden Hakan Menekşe, emeklerinin karşılığını almak istediklerinin altını çizdi. Başka bir mesleklerinin olmadığını belirten Menekşe, iki üç gün sonra dünyaya gelecek olan bebeğinin rızkını nasıl temin edeceğini düşündüğünü söyledi.
Menekşe, "Başka elimden bir iş gelmiyor. Spordan sorumlu devlet bakanının, TFF Başkanının bu olaya duyarlı yaklaşmasını istiyoruz. Çünkü en az 2 bin 500 futbolcu arkadaşım şu anda kulüp bulamıyor. İşsizliğin yoğun olduğu bir ülkede futbolcuların çalışma haklarının ellerinden alınması doğru bir karar değildir. Bu grevi sonuna kadar sürdüreceğiz."şeklinde konuştu.
Bingölspor futbolcusu 30 yaşındaki Ali Kurt ise insanların ekmeğiyle oynamanın bu kadar kolay olmaması gerektiğini kaydetti. "30 yaş" kararının yıllara yayılması halinde sorunun kısmen çözüleceğini bildiren Kurt, futbolcuların ona göre tedbir alacağını ifade etti. Kurt, şöyle devam etti:
"Bu sadece bizimle ilgili bir sorun değil. Diğer futbolcuların da bizlere destek çıkması gerekir. Üç büyük takımlarda oynayan futbolcuların halimizden anlaması lazım. Hiç kimse, 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' demesin. Bir anda bir kararla -dikta rejimleri gibi- insanların ekmekleri ellerinden alınmamalıdır. Tüm arkadaşlarımızdan bu eyleme katkı bekliyoruz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aclik, futbolcular, grevinde, ustu, üstü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski Bakan açlık grevinde Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 15:27
Dehaplı'lar Açlık Grevinde! WhaLberg Haber Arşivi 9 21 Temmuz 2005 21:24