IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2009, 03:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Derecik Taburu'nda kazıya izin çıktı




Şemdinli Cumhuriyet Savcısı ve Hakkari Barosu'ndan 4 avukatın da nezaret edeceği kazı çalışması yarın saat 08.00'de başlayacağı bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine Ortaklar Köyü'nün Ormancık Mezrası'nda 1994 yılında kaybolan 12 geçici köy korucusunun askerler tarafından öldürülerek Derecik İç Güvenlik Taburu bahçesine gömüldüğü yönünde bir gazetede yer alan iddialar üzerine Hakkari Barosu Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak taburda kazı yapılmasını istedi. Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'nın Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderdiği dilekçe onay gördü.

Hakkari Barosu avukatlarından Mehmet Ekici, özel yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin onaylandığını söyledi. Şemdinli Cumhuriyet Savcısının kendisini cep telefonundan ara***** yarın sabah saat 08.00'de Derecik İç Güvenlik Taburu'nda kazı yapılacağını haberi verdiğini ifade eden Ekici, Hakkari Barosu'ndan 4 avukatın kazı çalışmalarına katılacaklarını kaydetti. Avukat Ekici, 1994 yılında Derecik Taburu'nda askerlik yapan bir vatandaşın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar mektubu ve 12 korucunun öldürülerek gömüldüğü iddia edilen yeri gösteren krokiye göre yapılacağını vurguladı.

Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz başkanlığında bugün Şemdinli'de kayıp yakınları ile bir araya gelen bazı avukatlar, Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı dilekçe vererek, delillerin hemen toplanması ve kaybolmasının engellenmesi açısından taburda kazı yapılmasını istemişti.

Derecik Taburu'nda 1994 yılında askerlik yapan Afyonkarahisarlı bir er, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar mektubu yazarak, 1994 yılında JİTEM elemanlarının tabura getirdiği 12 köy korucusunun birkaç gün işkence yaptıktan sonra öldürerek tabur bahçesine gömdüğünü iddia etmişti. Erin bu iddiaları gönderdiği kroki ile birlikte bir gazetede 'Taburda toplu mezar' olarak yer almıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cikti, çıktı, derecik, izin, kaziya, taburunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TV8 için Acun'a izin çıktı! CtrL Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 21:52
Suriye'den izin çıktı SeckiN Haber Arşivi 1 26 Ağustos 2013 10:04