IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2009, 03:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiası




Yerel medyada hafta sonunda yer alan haberlere göre El Guseybi ailesinin, ABD'de New York mahkemesinde zengin işadamı Maan El Saniye'ye dava açtığı öğrenildi. Mahkeme kayıtlarına göre El Saniye'nin Ahmed Hamad El Guseybi Kardeşler Şirketi'ni yetkisi dışında yabancı bankalarla döviz alım satımı yaparak zarara uğrattığı ve bunu da işçilere ait para transfer ünitesini kullanarak gizlediği öne sürüldü.
Küresel krizin başlamasından bu yana Körfez ülkelerinde ortaya çıkan en büyük skandalda, El Saniye'nin kısa vadeli döviz işlemleriyle para kazanmaya başladığı ve çok geçmeden büyük bir servet elde ettiği fakat kurduğu düzenin bu yılın başında bozulduğu iddia edildi. El Guseybi ailesi, usulsüz işlemlerin sonucunda şirketlerinin yaklaşık 10 milyar dolar zarara uğradığını açıkladı. El Saniye, Abdülaziz El Guseybi'nin kızıyla evli. Yaptığı uluslararası yatırımlarla El Saniye bu yılın başında 7 milyar dolarlık servetiyle Forbes milyarderler listesine girmeyi başarmıştı.
20 MİLYAR DOLAR RİSKTE
Suudi aile tarafından New York'ta açılan davanın yaklaşık iki aydır devam eden ve uluslararası ve Körfez'deki birçok bankanın isminin geçtiği anlaşmazlıkla bağlantılı olduğu belirtildi. El Guseybi ailesi ülkenin yerleşik ve varlıklı ticaret ve yatırım şirketi olarak bilinirken El Saniye ve bu şahsa ait Saad grubunun sadece son 15 yıl içinde tanınmaya başladığı ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde yerel ve yabancı bankaların bu iki grupla olan riskli ticari ilişkilerinin değerinin 20 milyar doları bulabileceği iddia edildi. Suudi Arabistan merkez bankası Mayıs ayında El Saniye ve aile üyelerinin hesaplarını dondurduğunu ilan etti. Geçen ay ise Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankası, yerli bankaları iki gruba kredi verilmemesi konusunda uyardı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arabistanda, iddiasi, iddiası, suudi, yolsuzluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suudi Arabistan'da patlama Seth Haber Arşivi 0 05 Ocak 2015 11:30
Suudi Arabistan Hac Ziyareti, Suudi Arabistan Gezilecek Yerler Violent Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 02 Şubat 2014 14:47
Suudi arabistan Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:49