IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2009, 03:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yelkenliyle 100 ülkeyi dolaşacaklar




Ankaralı Saygın ve Kamuran Merdinler çifti, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda yolculuk öncesi düzenlenen kokteylde, gerçekleştirecekleri dünya turuyla ilgili bilgi verdi.
Deniz tutkunu olduğunu belirten emekli Hava Yarbayı Saygın Merdinler (63), ''Tay'' adını verdikleri tekneyi emekli olduktan sonra ABD'den aldığını söyledi.
Tekneyi alabilmek için 10 yıl birikim yaptığını aktaran Merdinler, ''Daha önce ABD'den Türkiye'ye kadar yolculuk yaptık. Bu bir nevi yarım dünya turuydu. Bunun üzerine 'Tam dünya turu yapabilir miyiz' diye bir fikir oluştu. Bu konuda hazırlık yapıyorduk. 20. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında Mersin'e geldiğimizde MDTO Başkan Yardımcısı Josef Atat, bize destek verince böyle bir karar aldık ve dünya turuna Mersin'den başlamaya karar verdik'' dedi.
Gezi ile küçük bütçelerle bu işlerin yapılabileceğini göstermeyi amaçladıklarını da vurgulayan Merdinler, şunları kaydetti:
''ABD'liler bize 'neden Türkler denizde çok az' diye soruyordu. Gerçekleştireceğimiz gezi ile Türkiye'nin de bu tür dünya seyahatlerini yapabildiğini göstermek istiyoruz. Gençlere örnek olmak amacıyla bu işe giriştik. Gezi boyunca ülkemizin kültür elçisi olacak, gittiğimiz her yerde ülkemizi tanıtmaya çalışacağız.''
Kamuran Merdinler ise (50) karı koca gezmeyi sevdiklerini, daha önce de Avrupa'nın birçok ülkesini kara yoluyla gezdiklerini söyledi.
Karadan yaptıkları çadırlı gezinin artık kendilerini tatmin etmeyince farklı bir arayış içine girdiklerini belirten Merdinler, ''Bunun üzerine dünya gezisi yapmayı planladık. Kara yoluyla ya da hava yoluyla yapılan gezilerin mali portresi yüksek olduğu için, emekli memur ailesi olarak bunun altından kalkamayacağımızı düşündük. Bunun en kolay ve pratik yolunun bir yelkenli ile dünya turu yapabilmek olduğuna karar vererek bu yönde plan yapmaya başladık'' diye konuştu.
Dünya turu konusunda ortaya bir zaman sınırı koymadıklarını, sağlıkları ve maddi durumları elverdiği sürece geziyi sürdürmeyi düşündüklerini vurgulayan Merdinler, ''Şimdilik 4-5 yıl gibi bir süre söyleyebiliriz. Bu sürede yaklaşık 30 bin deniz mili yaparak 100 ülke dolaşmayı planlıyoruz. Zaman sınırlamasına gitmeden 'tatilin keyfini' çıkararak yolculuğumuz başlangıç noktasın olan Mersin'de tamamlamayı hedefliyoruz'' dedi.
MDTO Başkan Yardımcısı Josef Atat ise Merdinler çiftinin dünya turu fikrini öğrenince heyecanlanarak Mersin'den çıkmalarını teklif ettiğini belirterek, bunu kabul eden çifte teşekkür etti.
Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik ise Merdinler çiftine ''iyi yolculuklar'' diledi. Kendilerini uğurlamaya gelenlerle vedalaşan çift, 10. Yıl Marşı eşliğinde denize açıldı.
Uğurlama törenine MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Mehmet Çalışkan ve davetliler katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, dolasacaklar, ulkeyi, yelkenliyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD o ülkeyi suçladı! Vesaire Haber Arşivi 0 20 Aralık 2014 03:48
'Ülkeyi terk edin' Seth Haber Arşivi 0 12 Kasım 2014 07:13
İstanbul 122 Ülkeyi Solladı Rhytia Haber Arşivi 0 16 Eylül 2013 01:43