IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2009, 06:56   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İpsala’da 8 bin dönüm çeltik alanı su altında




Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'nin İpsala ilçesinde dün selin, Devlet Su İşleri (DSİ) iletim kanalını patlatması sonucu yaklaşık 8 bin dönüm çeltik alanı sular altında kaldı.


EDİRNE - İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Koyuntepe köyü civarındaki çeltik alanlarında hasar tespit çalışmaları için ekipleri görevlendirdiğini, gelen ilk bilgilerde 1500 dönüm çeltik alanının su altında kaldığının bildirildiğini söyledi. Koyuntepe Köyü Muhtarı Ömer Kayan da 8 bin dönüme yakın çeltik alanının selden etkilendiğini bildirdi.
Akhoca, Koyuntepe, Orhaniye köyleri ile Kocahıdır beldesindeki çeltik alanlarının iletim kanalını patlatması sonucu su altında kaldığını ifade eden Kayan, bu yerlerin ''afet bölgesi'' olarak ilan edilmesini istediklerini belirtti.



Kocahıdır beldesi eski belediye başkanı Mahmut Sayın da Koyuntepe yakınlarındaki yalnızca bir bölgede 3 bin dönüm alanda selin etkili olduğunu söyledi. Sayın, çeltiğin üzerinde 2 metre su olduğunu kaydederek, ''Bu üründen hayır gelmez. Hepimiz banka kredisi ile ekim yaptık. 15 gün sonra da hasada başlayacaktık. Selden ürünümüz yok olduğu için borçlarımızı ödeyemeyeceğiz. Elektrik borcum 27 bin lira. Bunlar ne olacak? Her şeyim burada tarlada bitti. 25-30 kişi de ekmek yiyordu. Onlar da ekmek yiyemeyecek'' diye konuştu.
Sayın, selin Keşan tarafından geldiğini 800 dönümden ancak 2-3 dönümlük bir alandaki çeltiğin kurtulduğunu sözlerine ekledi.
62 yaşındaki çeltikçi Ahmet Şimşek de ''1976 yılından beri çeltik ekiyorum. Şimdiye kadar bir zarar görmedim. Böyle bir afet de görülmemiştir. 120 dönüm yerim var. Devlet sahip çıksın bize. Borçlarımızı erteleyecekler mi, ne yapacaklar? Bayram sonu biçecektik'' diye konuştu.
Keşan Kaymakamı Metin Borazan ise şu ana kadar kendisine çeltik bölgelerinde su baskını olduğu konusunda bir bilgi gelmediğini ancak, İlçe Tarım Müdürlüğünün bölgede inceleme yapacağını bildirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, alani, alanı, altinda, altında, bin, celtik, donum, dönüm, ipsalaand#8217da, su, İpsala’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
13. İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivali 5 Eylül'de Başlıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 28 Ağustos 2012 16:33
Konya - Çeltik Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:49
Boğaz’ın altında dev nehir Feronia Serbest Kürsü 0 02 Ağustos 2010 12:49
Boğaz altında Üsküdar’dan Sarayburnu’na yürüdü Angel Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 22:13