IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 01:18   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran'dan son açıklama




A.A

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yeni uranyum zenginleştirme tesislerinin 18 ay sonra açılacağını söyledi.


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yeni uranyum zenginleştirme tesisleri hakkında Uluslararası Atom Enerjisi Kururmu'nu (UAEK) bilgilendirdiklerini, ve bunu kendilerine verilen süreden daha erken yaptıklarını belirterek, “tesis, ancak 18 ay sonra devreye girecek ve önceden UAEK tarafından teftiş edilecek” dedi. Ahmedinejad, New York'ta The Intercontinental Barclay Oteli'nde yabancı basın mensupları için basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda söz konusu yeni tesisler hakkında ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un G20 Zirvesi'nde tesisin yasal olmadığına yönelik açıklamalarını hatırlatan Ahmedinajed, bu açıklamalardan son derece rahatsız olduklarını söyledi.

TESİS BARIŞÇIL
Ahmedinejad, tesisin barışçıl amaçlı nükleer enerji elde etmek amacıyla kullanıldığını, tümüyle UAEK kurallarına uyduğunu, yasal ve teftişe açık olduğunu belirtti.
Tesisin inşaasının ardından İran'ın iyi niyetle erken davranarak kendilerine tanınan 6 ay yerine 18 ay öncesinden UAEK'ye bilgi verdiğini belirten Ahmedinejad, UAEK kurallarının açık olduğunu ve herkes tarafından bilindiğini söyledi.
UAEK'nin daha sonra tesisi teftiş edeceğini ve bir rapor hazırlayacağını da söyleyen Ahmedinejad, “Şimdi bu konuda neden bu kadar gürültü kopartılıyor anlayamadım, ortada yeni bir durum yok ki. Tesisimiz daha önceki tesislerden farklı değil. Herhangi olağanüstü bir durum yok” dedi.
İran'ın hiçbir şey saklamadığını ve UAEK'yi her konuda bilgilendirdiğini söyleyen Ahmedinejad, “Bizim UAEK'nin teftişi konusunda bir sorunumuz yok, korkumuz da yok. Zaten birşey saklasak UAEK'ye bu kadar ay öncesinden haber vermeyiz.”

MEDYA OYUNU OYNUYORLAR

Obama, Sarkozy ve Brown'nun bugün yaptıkları açıklamalardan ilerde pişmanlık duyacaklarını da söyleyen Ahmedinejad “Şimdi bir çeşit medya oyunu oynuyorlar, üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu hoş değil” dedi.
Obama'nın, İran'ın yeni tesisinin barışçıl amaçlara uygun olmadığına yönelik sözlerine de “Sayın Obama'nın nükleer uzman olduğunu sanmıyorum, bu konuyu UAEK'ye bırakmalıyız” dedi. Ahmedinejad, zenginleştirilmiş uranyuma tıbbi nedenlerle de ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Mahmud Ahmedinejad, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını da “İran'ın nükleer silahlara karşı olduğunu, bu tür silahların geçmiş yüzyılların silahı olduğunu ve dünyadan silinmesi gerektiğini” dile getirerek, yanıtladı.

Sorunların nükleer silahlarla çözülemeyeceğini de belirten Ahmedinejad “Irak'daki, Afganistan'daki sorunlar devam ediyor” diye konuştu.
Ahmedinejad, bir soru üzerine, “Biz, bize karşı bir saldırıdan endişe duyuyor değiliz. İran, medeniyetiyle, uzun tarihiyle büyük bir ülkedir. Bazı ülkelerin düşündüklerinden ve hayal edebileceklerinden çok daha büyüktür. Biz, kendimizi her türlü saldırıya karşı savunma kapasitesine sahibiz” dedi.
Konuşmalarında Obama'ya fazla eleştiride bulunmayan Ahmedinejad, Obama'nın ABD'ye değişim getireceğini söylediğini ve bunu görmek istediklerini, ancak İran'ın nükleer tesisleriyle ilgili açıklamaların bu değişim eğilimini yansıtmadığını ifade ederek, “ABD'de birilerinin statükonun değişmesini istemediğini” söyledi.
Ahmedinejad'ın daha önce BM'de de basın toplantısı yapacağı açıklanmıştı, ancak daha sonra toplantının iptal edildiği bildirildi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı oteldeki toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aciklama, acıklama, irandan, son, İrandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran'dan Suriye'deki katliamla ilgili akıl almaz açıklama! Zen Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 14:31
İran ve İran Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 01 Temmuz 2012 11:59
İran'dan savaş çıkartacak açıklama Lucifer Haber Arşivi 0 18 Haziran 2010 23:00