IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 01:49   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğer: Almanya'da göçmenlere en yararlı parti SPD




Almanya'nın önde gelen seyahat ve turizm şirketlerinden Öger Tours'un sahibi ve eski Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Vural Öger, Almanya'da pazar günü yapılacak genel seçimlerde, Sol Parti'ye ya da Yeşiller Partisi'ne verilecek oyların, oyları böleceğini ve bunun da muhafazakar Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine yarayacağını belirterek, Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) oy verilmesi çağrısında bulundu.

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Öger, göçmenlerin çıkarlarına en fazla hizmet edecek partinin SPD olduğunu savunarak, “Göçmenler için en yararlı parti SPD'dir” dedi.

CDU'ya oy verenleri anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Öger, “Benim kültürümü ve inançlarımı, 'Başka bir ülke, başka bir toplum, başka bir kültür bize uymuyor' diye kabul etmeyen ve bizi Avrupa'ya layık görmeyen bir partiye oy vermem. Hür Demokrat Parti (FDP) de zaten Türkiye'nin, Türklerin çıkarlarını düşünebilecek bir parti olamaz” şeklinde konuştu.

Sol Parti'nin yüzde 10'larda kalacağı için şansı olmadığını ve verdiği sözleri yerine getirebilecek bir parti olmadığını savunan Öger, “Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'i başarılı buluyor ve kendisini takdir ediyorum. Yeşiller yüzde 15 ya da yüzde 16'larda kalacak. Eğer Sosyal Demokratlar yüzde 25'lerde kalırsa hiçbir değeri olmayacak. O zaman CDU ve FDP koalisyon yapacak ve bizim Yeşiller ve Sol Parti için verdiğimiz oylar havada kalacak. SPD-Yeşiller koalisyonuna sıcak bakıyoruz. Bu durumda dışişleri bakanı SPD'den olabilir” dedi.

Öger ayrıca, AB projesinin bir medeniyetler projesi olduğunu kaydederek, AB'nin siyasi bir birlik olmadığını, değerler birliği olduğunu kaydetti. Öger, AB'nin Kıbrıs sorunu ve 1915 olaylarıyla ilgili olarak Türkiye'ye baskı yaptığını da söyledi.

AB'ye karşı olan köşe yazarlarını da eleştiren Öger, “Ben Avrupa Parlamentosu'nda 5 yıl dış politika sorumlusu olarak görev yaptım. Köşe yazarları kulaktan dolma bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırıyor” diye konuştu. Toplantıya HADD Başkanı Gökten Küçük'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almanyada, en, gocmenlere, göçmenlere, oger, parti, spd, yararli, yararlı, öder


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Brezilya'dan Haitili göçmenlere vize müjdesi Rüzgar Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 23:25