IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2009, 01:53   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu'da içme suyuna kurşun karışıyor




Ordu'da kentin içme suyunun büyük bölümünü karşılayan Melet Irmağı’na kimyasal madde karıştı. Kurşun oranı şimdilik azalma gösterirken, maden ocağının kentin içme suyu kaynağına bu kadar yakın olması ilerde olayın tekrar yaşanabileceği anlamına geliyor.


ORDU - Günlerdir sağanağın etkili olduğu Ordu'da yağmur, Zamantı Madencilik'e ait kurşun madeninin depolandığı havuzlarda çökmeye yolaçtı. Atıklar, şehrin içme suyunu sağlayan Melet Irmağı'na karıştı. Yapılan analizlerde, nehirdeki kurşun miktarının yüz katına çıktığı belirlendi; bir metreküp suda en çok 3 miligram kurşun bulunması gerekirken analizlerde kurşun miktarı 338 miligrama ulaştı.
3 gün boyunca yağan yağmur nehri temizlerken, bu durumun tehlikenin geçtiği anlamına gelmediği belirtildi.



NTV'DE KONUŞULDU
Ordulular'ın yaşadığı bu ciddi sorun, NTV yayınında ele alındı.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yaşanan kirlilikten endişe duyduklarını belirterek, “Burada gerçekten çevre felaketi yaşanıyor. Bu maden şirketinin çökelti havuzunu olumsuz mekanda yapması doğru değil. Bundan sonraki yağmurlarda da mutlaka olumsuzluk yaşanacaktır” dedi.
"AMAÇ DERENİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRMEK"
Şu anda faaliyette olmadıklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını belirten Holding Nesko Maden Genel Müdürü Veli Sulhi Uysal'ın çözüm önerisi ise şöyle oldu:
"Belediye başkanımız da anlatmaya çalıştı, biz bu tesisi 2008 yılının ekim ayında devraldık ve o tarihten beri bu tesiste herhangi bir faaliyette bulunmadık. Bu tesis 2004 yılında atıl barıklımış ve hiçbir faileyet olmamış. Biz tüm makinelerimizi ve işçilerimizi yığarak hazır vaziyette bekliyoruz.
Bizim amacımız derenin yönünü değiştirmek, bunun için de gerekli projelerimizi hazırladık. Deşarj yönünü değiştireceğiz, başka yapılacak bir şey yok. Bu tamamen bizim dışımızda gelişmiş bir olay. Elimizden gelen her şeyi değiştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Ayrıca Belediye Başkanı Seyit Torun, maden ocağına ruhsat verilmesini de eleştirerek, "Ruhsat verilmesi bir facia. Derenin üzerinden çökelti havuzunun oluşturulması akla mantığa ve her türlü tekniğe aykırı" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icme, karisiyor, karışıyor, kursun, kurşun, orduda, suyuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konsept kurşun kalem tasarımı, uzunluk ve mesafe ölçebiliyor -Ölçebilen Kurşun Kalem Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Aralık 2011 22:16
Su içme adabı ... Lady İslamiyet 0 26 Nisan 2010 09:20
Su içme zamanları-Önemlidir! Hesna Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Aralık 2009 17:51