IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Gazeteci Duruoğlu fiziki takibe takılmış (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/266918-gazeteci-duruoglu-fiziki-takibe-takilmis.html)

FLu 01 Ekim 2009 23:15

Gazeteci Duruoğlu fiziki takibe takılmış
 
Devrimci Karargah Örgütü iddianamesinde yer alan 17 kişi arasında Vatan Gazetesi internet sitesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’nun Bostancı'da öldürülen örgüt üyesi ile görüşmelerinin fiziki takip tutanaklarına girdiği belirtiliyor.


İSTANBUL - Aylin Duruoğlu'nun 1989’daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alındığı, hakkında izinsiz gösteriye katılmaktan işlem yapıldığı iddianamade yer alıyor. Polis tarafından gönderilen telefon dökümlerinde Aylin Duruoğlu'nun, Ergenekon Soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan kişiler ile dolaylı irtibatı bulunduğu öne sürülüyor.
Asıl dikkat çekici olan ise 27 Nisan 2009'da Bostancı'da çıkan çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya ile Aylin Duruoğlu arasındaki ilişkiye ilişkin polisin gönderdiği tutanak.



Bu tutanakta, Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile değişik tarihlerde buluştuğu, buluşmalarda gizliliğe dikkat edilerek telefon kullanılmadığı öne sürülüyor.
İddianamede, Yılmazkaya gibi davada sanık olanların büyük bölümünün fiziki takibe alındığı ancak aylarca izlenen bu kişilerin neden çatışma çıkmadan gözaltına alınmadığı bilinmiyor.
İddianamede, sanıklardan birinin evinde ele geçirildiği belirtilen Nisan Bülteni isimli 1 sayfadan oluşan ve "Başkanımızdan" başlıklı belgeden bahsediliyor.
"Doğu Perinçek başkanımızın emirleri" alt başlığı devam eden belgede, Aylin Duruoğlu'nun tahliye kampanyalarına genç teğmenlerin destek vermesinin istendiği öne sürülüyor.
Bu belgeler ışığında Aylin Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile irtibatlı olarak terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, Duruoğlu'nun yasadışı örgütü üye olmak suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net