IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2009, 23:15   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazeteci Duruoğlu fiziki takibe takılmış




Devrimci Karargah Örgütü iddianamesinde yer alan 17 kişi arasında Vatan Gazetesi internet sitesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’nun Bostancı'da öldürülen örgüt üyesi ile görüşmelerinin fiziki takip tutanaklarına girdiği belirtiliyor.


İSTANBUL - Aylin Duruoğlu'nun 1989’daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alındığı, hakkında izinsiz gösteriye katılmaktan işlem yapıldığı iddianamade yer alıyor. Polis tarafından gönderilen telefon dökümlerinde Aylin Duruoğlu'nun, Ergenekon Soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan kişiler ile dolaylı irtibatı bulunduğu öne sürülüyor.
Asıl dikkat çekici olan ise 27 Nisan 2009'da Bostancı'da çıkan çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya ile Aylin Duruoğlu arasındaki ilişkiye ilişkin polisin gönderdiği tutanak.



Bu tutanakta, Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile değişik tarihlerde buluştuğu, buluşmalarda gizliliğe dikkat edilerek telefon kullanılmadığı öne sürülüyor.
İddianamede, Yılmazkaya gibi davada sanık olanların büyük bölümünün fiziki takibe alındığı ancak aylarca izlenen bu kişilerin neden çatışma çıkmadan gözaltına alınmadığı bilinmiyor.
İddianamede, sanıklardan birinin evinde ele geçirildiği belirtilen Nisan Bülteni isimli 1 sayfadan oluşan ve "Başkanımızdan" başlıklı belgeden bahsediliyor.
"Doğu Perinçek başkanımızın emirleri" alt başlığı devam eden belgede, Aylin Duruoğlu'nun tahliye kampanyalarına genç teğmenlerin destek vermesinin istendiği öne sürülüyor.
Bu belgeler ışığında Aylin Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile irtibatlı olarak terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, Duruoğlu'nun yasadışı örgütü üye olmak suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
duruoğlu, duruoglu, fiziki, gazeteci, takibe, takilmis, takılmış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Benlerinizi yakın takibe alın System Sağlık Köşesi 0 09 Eylül 2011 13:01
Çelik : İzmir Dört Tekerine Fren Takılmış Araba Gibi JB Haber Arşivi 0 22 Aralık 2010 20:57