IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2009, 04:36   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Finans merkezi imara takıldı




Dünya Bankası toplantıları sırasında uluslararası kamuoyuna da duyurulan İstanbul Finans Merkezi, imar sorununa takıldı.

Başta Ziraat Bankası olmak üzere kamu finans kuruluşları, İstanbul Finans Merkezi’nin kurulacağı alanda farklı ölçeklerde ve çok sayıda belediyenin elindeki imar yetkisiyle ilgili sorunları aşamayınca inşaatlara da başlanamadı.vatan Gazetesi'nin haberine göre; Genel müdürlük binasıyla ilgili proje danışmanlık sürecini tamamlayan Ziraat, inşaat için uzun zamandır beklemek zorunda kalınca durumu Başbakan Tayyip Erdoğan’a aktardı. Sorunu öğrenen Erdoğan, çözüm getirecek bir yasal değişiklik yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine bir düzenleme hazırlanarak, dün Meclis’e sevkedildi. Buna göre İstanbul Finans Merkezi’nin kurulacağı alanda farklı ölçeklerde ve çok sayıda belediyenin elindeki her türlü imar yetkisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde toplanacak. Daha önce yasal düzenlemeyle TOKİ’ye verilmeye çalışılan bu yetki, Mimarlar Odası’nın iptal başvurusuyla Danıştay tarafından durdurulmuştu.
Meclis’e gönderilen bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısına konulan bir hükümle “Finans alanlarının sınırını belirleme ve her türlü imar yetkisi” Büyükşehir Belediyesi’ne veriliyor.



Düzenlemede Büyükşehir Belediye Kanunu’na eklenen bir maddeyle, “Finans sektörünün gelişimini sağlamak üzere, SPK’nun uygun görüşü alınmak kaydıyla, aralarındaki mesafe bir kilometreyi geçmeyen ve toplam büyüklüğü en az 250 bin metrekare olan parsellerden veya en az bu büyüklükteki tek parselden oluşacak şekilde finans alanlarının sınırlarını belirlemek ve bu alanlarda her ölçekteki imar planlarını, parselasyon plânlarını ve her türlü imar uygulamasını, ruhsatlandırma ve denetleme işlemlerini yapmak” yetkisi veriliyor.
Meclis’e gönderilen tasarıda TOKİ’yle ilgili bazı kritik düzenlemeler de yer aldı. Buna göre, TOKİ’ye ait arazi ve arsalar için emlak vergisi muafiyeti getirildi.
IMF-Dünya Bankası toplantıları sırasında uluslararası kamuoyuna da duyurulan İstanbul Finans Merkezi, imar sorununa takıldı. Başta Ziraat Bankası olmak üzere kamu finans kuruluşları, İstanbul Finans Merkezi’nin kurulacağı alanda farklı ölçeklerde ve çok sayıda belediyenin elindeki imar yetkisiyle ilgili sorunları aşamayınca inşaatlara da başlanamadı.
Genel müdürlük binasıyla ilgili proje danışmanlık sürecini tamamlayan Ziraat, inşaat için uzun zamandır beklemek zorunda kalınca durumu Başbakan Tayyip Erdoğan’a aktardı. Sorunu öğrenen Erdoğan, çözüm getirecek bir yasal değişiklik yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine bir düzenleme hazırlanarak, dün Meclis’e sevkedildi. Buna göre İstanbul Finans Merkezi’nin kurulacağı alanda farklı ölçeklerde ve çok sayıda belediyenin elindeki her türlü imar yetkisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde toplanacak. Daha önce yasal düzenlemeyle TOKİ’ye verilmeye çalışılan bu yetki, Mimarlar Odası’nın iptal başvurusuyla Danıştay tarafından durdurulmuştu.
Dün Meclis’e gönderilen bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısına konulan bir hükümle “Finans alanlarının sınırını belirleme ve her türlü imar yetkisi” Büyükşehir Belediyesi’ne veriliyor. Düzenlemede Büyükşehir Belediye Kanunu’na eklenen bir maddeyle, “Finans sektörünün gelişimini sağlamak üzere, SPK’nun uygun görüşü alınmak kaydıyla, aralarındaki mesafe bir kilometreyi geçmeyen ve toplam büyüklüğü en az 250 bin metrekare olan parsellerden veya en az bu büyüklükteki tek parselden oluşacak şekilde finans alanlarının sınırlarını belirlemek ve bu alanlarda her ölçekteki imar planlarını, parselasyon plânlarını ve her türlü imar uygulamasını, ruhsatlandırma ve denetleme işlemlerini yapmak” yetkisi veriliyor.
Meclis’e gönderilen tasarıda TOKİ’yle ilgili bazı kritik düzenlemeler de yer aldı. Buna göre, TOKİ’ye ait arazi ve arsalar için emlak vergisi muafiyeti getirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
finans, imara, merkezi, takildi, takıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul finans merkezi olursa... VaLerKa Haber Arşivi 0 11 Aralık 2007 12:08