IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2009, 04:42   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıbrıs'ta liderlerden zeytin fidanı




Kıbrız müzakereleri çerçevesinde 45. kez buluşan Mehmet Ali Talat ve Dimitris Hristofyas, zeytin fidanları dikti.


LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün 45. kez bir araya geldi. Lefkoşa ara bölgedeki görüşmede, ''federal yürütme'' konusunun müzakeresine devam edildi ve ''yürütme'' kapsamında bulunan ''dış ilişkiler'' konusu ele alındı.
Rum tarafı dünkü görüşmede, ''yürütme'' konusunda, eski önerisini revize ederek, ancak özünü değiştirmeden öneri sunmuştu.



Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum tarafının önerisiyle ilgili olarak, daha önceki önerilerin gözden geçirilmiş hali olduğunu belirterek, ''Bazı endişelerimizi giderme yönünde adım attılar'' demişti.
Talat ayrıca, tüm önerilerinin masada olduğunu ve tartışacaklarını ifade ederek, ''federal yürütme'' konusunda varılacak anlaşmayla çözümün olup olamayacağının da daha net ortaya çıkacağını söylemişti.
Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun da katılıyor.
SİVİL TOPLUMDAN DESTEK
Liiderler görüşmenin sonunda, müzakerelerin yapıldığı BM binasının bahçesinde zeytin fidanı dikti. Talat'ın diktiği fidana Hristofyas, Hristofyas'ın diktiği fidana da Talat toprak attı. Fidanlara suyu ise Zerihoun verdi.
Liderler fidan dikerken, liderlere destek için bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu. Liderler, fidan dikiminden sonra açıklama yaptı.
Bu arada 50 Kıbrıs Türk ve Rum sivil toplum örgütü adına hazırlanan ortak bildiri, görüşmeden önce Cumhurbaşkanı Talat ile Rum lideri Hristofyas'a verildi.
Sivil toplum örgütleri, "birleşik Kıbrıs için çaba sarf eden liderlerin cesaret ve girişimlerini desteklediğini'' belirtti.
Müzakerelerin yapıldığı binaya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, üzerinde ''barış sürecine biz de katılıyoruz'' ve örgütlerin isimlerinin yazılı olduğu pankart açtı.
"Devam etmekte olan görüşme sürecini sorgulayan bakış açıları ve genel endişeleri de göz önünde bulundurarak, liderlerimizden süreç hakkındaki gelişmeleri açık ve net bir şekilde toplumlara aktarmalarını rica ediyoruz'' denilen ortak bildiride, toplumun, müzakereler hakkında bilgi sahibi olmasının, görüşme sürecine ve karar alma mekanizmalarına olumlu ve yapıcı bir şekilde yaklaşma fırsatı vereceği kaydedildi.
Ortak bildiride, "Sivil toplum, sürükleyici bir rol üstlenerek, görüşme sürecine katkı koymayı ve karar alma mekanizmalarına kenetlenmeyi hedeflemektedir. Böylelikle sivil toplum örgütleri iki toplumlu ve iki bölgeli bir federal Kıbrıs'a gidilirken, sürece ileriye doğru bir ivme kazandıracaktır'' ifadesine yer verildi.
Ortak bildiri, Türkçe ve Rumca olarak basına da okundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fidani, fidanı, kibrista, kıbrısta, liderlerden, zeytin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pamuk fidanı xena Rüya Tabirleri 0 09 Haziran 2014 17:45
Sedir Fidanı Nasıl Dikilir Liaaa Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 01 Temmuz 2012 02:38
Obama: En güvendiğim liderlerden biri Erdoğan PassioN Haber Arşivi 0 20 Ocak 2012 20:12