IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2009, 11:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı'na "Ayrılık" mektubu




TRT 'de yayınlanan ve ardından İsrail ve Türkiye arasında olay olan dizinin yankıları sürüyor. İsrail'den dizi için mektup var.

İsrail'deki Türkiye kökenli Yahudileri bünyesinde bulunduran Türkiyeliler Birliği, TRT 1'de yayımlanan Ayrılık adlı dizinin "bilinçli bir şekilde İsrail ve Yahudi düşmanlığı yaratma çabası" olduğunu öne sürdü.

Dizinin durdurulması yönündeki çabalarının sonuç getirmediğini belirten Türkiyeliler Birliği, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun devreye girmesini ve desteğini istiyor.

Türkiyeliler Birliği, son dönemde iki ülke arasında ortaya çıkan gerginliklerin, TRT'de yayımlanan diziyle yeni bir boyut kazandığını belirterek Gül, Erdoğan ve Davutoğlu'na iletilmek üzere hazırladıkları mektubu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne iletti.

Birliğin 60 yıldır Türkiye-İsrail dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi için uğraş verdiği belirtilen mektupta, "Türkiye'nin İsrail'e karşı son günlerdeki tutumu, çalışmalarımızın faydası hakkında bizleri şüpheye düşürmüştür. İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri gelişirken, son Gazze operasyonundan sonra, siz devlet büyüklerimizin beyanlarıyla bu ilişkiler olumsuz yönde ilerler duruma düşmüştür" ifadesi kullanıldı.

Mektupta, Gazze harekatının, Türk basınında tek yönlü olarak gösterildiği, Başbakan Erdoğan'ın Arap ülkelerin göstermediği kadar tepki gösterdiği iddia edilerek, bütün bunların Türkiye'de İsrail ve Yahudi karşıtlığının artmasına neden olduğu öne sürüldü ve buna örnek olarak yapılan anketler gösterildi.

İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin bozulmaması için ellerinden geleni yaptıklarını, Türkiye'deki bazı olumsuz olaylara rağmen tepkilerin asgari düzeyde kalması için için büyük çaba verdiklerini ifade eden Türkiyeliler Birliği mektupta, şöyle devam edildi:

"Ancak, son olarak, TRT-1;de gösterime giren Ayrılık dizisinin neden olduğu öfke, bu tepkileri durdurulamayacak boyuta getirdi. Gösterimden birkaç gün önce ve gösterimin ertesi günü Büyükelçilik nezdinde dile getirdiğimiz üzüntü ve endişe duygularıyla dizinin durdurulması yönündeki isteklerimiz hiçbir sonuç vermedi. Dizi, gösterilmeye ve düşmanlık tohumları ekmeğe devam ediyor."

Dizinin "hayal mahsulü" olduğu ileri sürülen mektupta, "Dizi, TRT-1 gibi bir devlet televizyonundan kin ve nefret saçmakta, duygu sömürüsü yaparak olayı din çatışması gibi göstermektedir" ifadesi kullanılarak, halka nefret aşılayacak bu tür yayınların yalnız iki ülke ilişkilerine değil, tüm Türkiye'nin imajına da zarar verebileceği öne sürüldü.

Mektupta Türkiyeliler Birliği, "İsrail halkının, Türk halkını sevdiği gibi, Türk halkının da İsraillileri sevmesini istiyoruz" denilerek Gül, Erdoğan ve Davutoğlu'ndan, "Ayrılık" dizisinin gösterimden kaldırılması için "gerekli talimatları vermeleri" ve dostluk köprüsünün yıkılmaması için harcanan çabalara destek olmaları istendi.

İsrail'de, Türkiye'den çeşitli tarihlerde göçmüş 100 bin kadar Yahudi bulunuyor. Türkiyeliler Birliği ise Türk Yahudi dernekleri arasında faaliyetleriyle en geniş kesime hitap eden kuruluş olarak biliniyor

internethaber

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayrilik, ayrılık, cumhurbaskanina, cumhurbaşkanına, mektubu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazir " aşk " mektubu. " Deneyin? " :) Gravity Serbest Kürsü 1 12 Temmuz 2009 03:20