IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2009, 03:50   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'PKK'nın bitişinin başlangıcı'




Kuzey Irak'tan gelen 34 PKK'lının teslim olması dünya basınında da yankı buldu. Alman Tagesspiegel gazetesi olayı, "PKK'nın bitişinin başlangıcı" olarak duyurdu.

İSTANBUL - 34 PKK’lının geçtiğimiz Pazartesi günü teslim olması, Türkiye’deki gazetelerin manşetlerindeydi ve televizyonlarda günün hatta haftanın konusuydu. Ancak sadece Türk basını değil, yabancı basın da konuya yoğun ilgi gösterdi ve sadece haber değil yorum-analizlerle de konuyu ele aldı. Alman Tagesspiegel gazetesi haberi, “PKK’nın bitişinin başlangıcı” başlığıyla duyurdu.
Gazetenin İstanbul’daki temsilcisi Thomas Seibert tarafından kaleme alınan makalede: “3 düzine insan bile değil bahsettiğimiz… Hele 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 25 senedir süren bir çatışma olduğu gözönüne alınırsa bu rakam hiçbir şey… Ama yine de 34 Kürt’ün gelişi Türkiye’de potansiyel tarihi bir olay gibi kutlanıyor. Hükümet ve medya, bu geri dönüşün daha büyük geri dönüşlerin habercisi olmasını ve PKK’nın silahlı çatışmaları bitirmesinin başlangıcı olmasını umuyor. Teslim olan PKK’lılar ise Abdullah Öcalan’ın çağrısını dinleyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Kürt sorunun çözümüne dair reform sürecine katılıyorlar. 10 sene önce de benzer bir girişim yaşanmış ama etkisiz olmuştu. Birçok gözlemci bu kez farklı olacağından emin." ifadelerini kullanıyor.


TESLİMİYET Mİ, DEĞİL Mİ?
BBC
konuyla ilgili haberinde, Ankara’nın bu olayı “teslim olma” olarak adlandırdığını, ancak PKK’nın teslimiyet olmadığı, hükümetin yeni yaklaşımını denemek amacıyla hesaplanarak atılmış sembolik bir adım olduığu konusunda ısrar ettiğini yazdı.
Haberde BBC’nin İstanbul muhabiri Jonathan Head’in şu yorumları yer buldu:
“34 Kürt teslim olduklarını ve PKK ile ilişkilerini kestiklerini söyleyebilir ve o zaman çok az bir ihtimalle adli kovuşturma ile karşılaşırlardı. Ama bunun yerine PKK lideri Abdullah Öcalan’ın emirleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurguladılar. Şimdi bu kişilere nasıl davranılacağı, hükümetin silah bırakmak isteyenlere müsamahalı davranma konusundaki sözünü tutup tutamayacağının göstergesi olarak yakından izlenecek.”
25 YILLIK ÇATIŞMAYA SON VEREBİLİR
El Cezire
televizyonunun internet sitesi ise konuyla ilgili haberinde, “Türkiye PKK ‘barış’ grubunu serbest bıraktı” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin PKK’lıları serbest bırakmasınn 25 yıllık çatışmaya son verebileceğini belirten El Cezire’nin haberinde şu ifadeler yer aldı:
“ ‘Barış’ grubunun 34 üyesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başlattığı reform sürecine destek vermek adına teslim oldular. Erdoğan’ın girişiminin Türkiye’de yaşayan 12 milyon Kürte daha çok özgürlük tanıması ve saldırılara karışmamamış olan ve teslim olmuş PKK’lılara karşı müsamaha sağlaması bekleniyor. Bu reformlar Türkiye’nin AB üyeliği başvurusunda da ilerlemesini sağlayacak.”
DAHA 100-150 KİŞİ TESLİM OLACAK
New York Times
gazetesi de haberinde, 34 PKK’lının geri dönüşünün 25 yıllık bölücü çatışmaların sonu olabileceğine dikkat çekti ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın 100-150’ye civarında kişinin daha teslim olmasının beklendiğine yönelik açıklamalarına yer verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baslangici, başlangıcı, bitisinin, bitişinin, pkknin, pkknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayatın başlangıcı Lcia Biyoloji 0 27 Kasım 2014 23:28
Sanatın Başlangıcı AftieL Tarih 0 17 Ağustos 2014 13:51
Sosyolojinin Başlangıcı Elysian Felsefe 0 08 Haziran 2014 12:49
Yakın İlişkilerin Başlangıcı Thetis Tiyatro 0 08 Mayıs 2012 08:11