IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2009, 04:03   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şimşek: IMF'den destek gelirse güzel olur




Maliye Bakanı Şimşek, IMF'den destek gelirse güzel olacağını gelmezse zaten Türkiye'nin kendi programıyla yoluna devam edeceğini söyledi.

LONDRA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ''Türkiye Yatırım Zirvesine'' katıldı. Zirvede yaptığı konuşmanın ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, ''Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın 'IMF ile anlaşmanın bir sonu olmalı' görüşlerinin'' hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: ''IMF konusu, Türkiye'de çok tartışılan bir konu. Türkiye inşallah, önümüzdeki yıllarda hiçbir şekilde IMF'ye ihtiyaç duymayacak kadar ayakları üzerinde durabilecek.
Dünyanın en büyük krizini, en kötü dönemini IMF'siz atlattık. Ama şu da var, IMF'ye siz bir sigorta poliçesi olarak bakarsanız, onun da çok fazla tartışılmasına gerek yok. O, Türkiye'nin faydasına dahi olabilir.''



Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda güçlü yapısıyla, uluslararası finans kuruluşlarından kaynağa ihtiyaç duymayacak bir noktaya geleceğine inandığını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:
''Şu anda da bu zor dönemi onlardan kaynak almadan kapattık. Ama eğer IMF'den bir destek gelirse ve biz içerden daha az borçlanıp, özel sektöre daha fazla kaynak bırakırsak, bu Türkiye'nin lehine olan bir şeydir. Biz kendi programımızı ortaya koyduk, destek gelirse güzel olur, gelmezse zaten Türkiye kendi programıyla yoluna devam edecek'' diye konuştu.
Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, Londra'daki Renaissance Chancery Court Otelinde düzenlenen ''Türkiye Yatırım Zirvesine'', çok sayıda yatırımcı ve şirket yetkilisi ile üst düzey yönetici katılıyor.
Dün başlayan ve yarın sona erecek olan zirvede, Türkiye'nin mevcut küresel ekonomik durumla nasıl mücadele ettiği, Türkiye'nin enerji ve altyapı gibi alanlardaki son yatırımları ile Türkiye'ye yatırım imkanları ele alınıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destek, gelirse, gÜzel, imfden, olur, simsek, Şimşek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzü Güzel Olanın Huyu (Da) Güzel Olur PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 30 Eylül 2014 21:56
Uçağa şimşek çarparsa ne olur? Luis Genel Paylaşım 0 25 Nisan 2010 09:23
3 Delikanlı 1 araya gelirse ne olur? {+18} Contagious Komik Loglar 4 01 Aralık 2008 04:22