IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2009, 16:34   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jandarmaya, Ceylan için soruşturma...




Lice'de, bomba atar mermisi kurbanı Ceylan'ın öldüğü yere, savcıyı "güvenlik gerekçesiyle" götürmeyen jandarmaya soruşturma açıldı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice'de patlama sonucu hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un ölümünün ardından Lice Cumhuriyet Savcısı'nı "güvenlik" gerekçesiyle olay yerine götürmeyen jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Lice ilçesi Şenlik köyüne bağlı Yukarı Hambaz mezrasında 28 Eylül günü meydana gelen olayda 12 yaşındaki Ceylan Önkol koyun otlatırken mezrada bulduğu bomba atar mermisine tahta ile vurunca patlama sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. KARAKOLDA OTOPSİ... Olaydan sonra Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak, bölgenin operasyon alanı olması nedeniyle "güvenlik"gerekçe gösterilerek otopsi için köye gitmemişti. Bunun üzerine Önkol Alesi Ceylan'ın cesedini araçla Abalı Karakol Komutanlığı'na getirmiş, savcı burada otopsi yapmıştı. Minik Ceylan'ın ölümüyle ilgili soruşturmasına devam eden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Savcısı Çolak'ı patlamanın ardından olay yerine götürmeyen jandarma görevlileri hakkında "adli görevi yerine getirmeme'' suçundan soruşturma başlattı. Abalı Jandarma Karakol Komutanı ve bazı görevlilerin ifadelerini aldı. BİLİRKİŞİYE DE İTİRAZ Karakol görevlilerinin cezai anlamda da soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini kaydeden ailenin avukatı Serdar Çelebi, sorumlular hakkında dava açılmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: "Bu soruşturma ilk olması nedeniyle umut vericidir. Sorumluların tespiti ve cezalandırılması konusunda böylesi bir soruşturmanın başlatılması gerekiyordu. Burada görevi ihmal suçu da var. Bu nedenle cezai anlamda da bu kişilerin soruşturmaya tabi tutulması lazım. Devlet o görevlilere orada yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlamaları için yetki vermiştir. Herkesin işini iyi yapması lazım." Avukat Çelebi, bağımsız bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden rapor hazırlanmasını isteyeceklerini de ekledi. Öte yandan DTP Grup Başkan vekili Selahattin Demirtaş'ın suç duyurusu üzerine Adalet Bakanlığı tarafından Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak hakkında başlatılan inceleme devam ediyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ekim 2009, 00:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Jandarmaya, Ceylan için soruşturma...




"Bu soruşturma ilk olması nedeniyle umut vericidir. Sorumluların tespiti ve cezalandırılması konusunda böylesi bir soruşturmanın başlatılması gerekiyordu. Burada görevi ihmal suçu da var. Bu nedenle cezai anlamda da bu kişilerin soruşturmaya tabi tutulması lazım. Devlet o görevlilere orada yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlamaları için yetki vermiştir. Herkesin işini iyi yapması lazım."
-Görevi ihmal sucumu varmis? O insanlar orda onlarin canini kanini koruyayim derken kendi ailelerini ihmal ediyorlar.. Senin mezranda bombanin topun tüfegin isi ne? yine hangi askere suikast düzenliordunda artiklari orada kaldi? hangi taburun hangi tugayin gecice yola mayin dösüycekken tuzak kurucakken artiklarin orda kaldida geri sana senden bir cocugun ölümü olarak döndü demezlermi adama?

 

 

Etiketler
ceylan, sorusturma, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık