IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2007, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yine SAYIN ÖCALAN İFADESİ





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yine 'Sayın Öcalan' ifadesi kullanıldı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Demokratik Toplum Partisi (DTP) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, bölücü teröristbaşı Abdullah Öcalan için, 'Sayın Öcalan' ifadesi kullandı.


Tuğluk, terör örgütü PKK'ya 'siyaset yapma' hakkı tanınmasını istedi. Türk bayrağının asıldığı, ancak İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede Eşbaşkan Ahmet Türk ise 'üniter yapı bozulmadan' Kürt sorununun çözülebileceğini söyleyerek, bu konuya yeni bir açılım getirdi.


DTP 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi'nde başladı. Salona, DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ise Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir birlikte girdi. Kongreye ayrıca Selim Sadak, Sırrı Sakık ve yaklaşık bin kişi katıldı. Türk Bayrağı'nın asıldığı kongrede diğerlerinde olduğu gibi yine İstiklal Marşı okunmadı. 'Özgürlük ve demokrasi şehitleri' adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması dikkati çekti. Salona yerel kıyafetlerle giren ve kürsüye kadar çıkan bir kadın, zafer işareti yaparak, Kürtçe "Serok Apo, Biji Apo" (yaşasın Apo, başkan Apo) şeklinde slogan attı. DTP kongresinin yapıldığı Kocatepe Kültür Merkezi içinde ve çevresinde polis yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Güvenlik güçleri gazeteciler de dahil salona giren herkesin üzerini ve çantasını aradı. Mide rahatsızlığı nedeniyle kongreye katılamayan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, kutlama telgrafı gönderdi. Kongrede konuşan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, üniter devlet yapısı bozulmadan Kürt sorunun çözülebileceğini söyledi. Dünyada 'azınlıklar' ve 'halkların özgürleşmesi' ile ilgili yakın tarihte iki temel yöntem üzerinde çözüm arayışları geliştiğini anlatan Türk, "Bunlardan birincisi, üniter yapı içerisinde farklı dil ve kültürlere özerklik kazandırmadır. Örnek olarak, Fransa'da Oksitanca, Bretonca, Korsikaca, Bask'ca, Flamanca; İtalya'da Şartça, Almanca, Fransızca, Slovence, Finlandiya'da İsveççe, Laponca, Yunanistan'da Türkçe'yi gösterebiliriz. İkinci yöntem ise coğrafik bölge veya eyalete özerklik tanınmasıdır. Örneğin, İspanya'da Katalan, Galiçya, Bask; Belçika'da Flaman ve Valon bölgeleri, İngiltere'de İskoçya, Galer, Kuzey İrlanda biçiminde çözüm modelleri oluşturulmuştur" diye konuştu.


Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Barzani ve K.Irak'ta kurulan Kürdistan Federal Yönetimine sahip çıkan
Türk, şunları kaydetti: "Yine Kuzey Irak'ta gerçekleşen Kürdistan Federal Bölgesi yönetimiyle dostane ilişkiler Kerkük ve Türkmen sorununa önemli katkı sunar. Türkmen halkının kimliksel, kültürel haklarının güvence altına alınmasında belirleyici etkisi olur. Bunun için de orada oluşan Kürt Federal Bölgesini bir tehdit olarak değil; dost, komşu ve yurttaşlarının kardeşleri olarak görmeli, bu yönüyle ilişki kurmalıdır. Saddam Hüseyin döneminde Kürtler gibi Türkmenler de büyük acılar yaşadı ama o dönemde Türkiye Saddam yönetimine karşı hiçbir ciddi girişimde olmadı. Bugün Irak parlamentosunda Türkmen temsilcisi var. Irak Anayasasının 4. ve 125. maddeleri Türkmen halkının haklarını güvence altına almıştır. Yine Kürdistan Federal Parlamentosunda 1 bakan, 4 milletvekili ile temsil ediliyor. Bütün bu olumlu adımlara rağmen Türkiye'nin tehditkar tavrı farklı bir durumu çağrıştırıyor. Rahatsızlık Türkmenler için değil, kabullenilmeyen Kürtlerin bu statüye sahip olmasındadır. Tüm Kürtlerin algıladı budur. Ortadoğu'da çalışmalı bir sürecin geliştiği günümüzde PKK barışçıl, demokratik yöntemlerle sorunun çözümü için ateşkes kararı alarak tarihi bir fırsat yaratmıştır. Bu fırsatın değerlendirilmemesi durumunda sancılı bir sürecin başlamasından kaygı duymaktayız".Kaynak:Mynet YORUM SİZİN.
BU 1000 YILLIK DEVLET NE MİLLETLER GÖRDÜ BÖYLESİNE RASTLANMADI
BUNLAR MİLLET DEĞİL BİR GRUP KÖPEK!

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Şubat 2007, 21:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Yine SAYIN ÖCALAN İFADESİ




Sayin diyenler : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Demeyi Unutuyolar.

 

Alt 28 Şubat 2007, 21:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine SAYIN ÖCALAN İFADESİ




Carisma Nickli Üyeden Alıntı
Mynet YORUM SİZİN.
BU 1000 YILLIK DEVLET NE MİLLETLER GÖRDÜ BÖYLESİNE RASTLANMADI
BUNLAR MİLLET DEĞİL BİR GRUP KÖPEK!

Köpek demek yanlış olur, onlarda allahın bir kulu iyileride var aralarında istisnalar çıkıyor. Fakat kürt'lerin geneli bu ülke'nin bölünmesini ve kürdista'nın kurulmasını istiyorlar. İyi dediğimiz kürtlerin içinde bile hep hayal ettikleri kürdistan vardır. 30.000 TÜRK'ün katili Terörist başı abdullah öcalanı baba gibi görürler. Cahil ve kavga edip, sorun çıkarmayı çok seven bir azınlık.
Türkiye Türklerindir. Bunu halen benimseyememişler.

Aslında bu sorunu bitirip kürtlerinde Türkiye'de insan gibi yaşamayı öğrenmesi için hayal ettikleri şeylerin gerçekleşmeyeceğini bilmeliler ve gerçekleri kabullenmeliler.

Kilit nokta: Yurt dışından bunlara gelen para yardımı kesilirse. Artık yapacak hiçbirşeyleri kalmayacağını düşünüyorum.

Belki bu yazdığımı okuyacak kürtlerde vardır. Kesinlikle yanlış anlamasınlar. Benim tanıdığım bazı kürtlerde var adam vatanını milletini belki bizden çok seviyor.

 

Alt 28 Şubat 2007, 21:54   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine SAYIN ÖCALAN İFADESİ




WiLBuR Nickli Üyeden Alıntı
Köpek demek yanlış olur, onlarda allahın bir kulu iyileride var aralarında istisnalar çıkıyor. Fakat kürt'lerin geneli bu ülke'nin bölünmesini ve kürdista'nın kurulmasını istiyorlar.

Kürtlerin böyle birşey istediklerini sanmıyorum. Kimse bölünmek istemez, böldürülür. Türkiye'ye savaşta veremediklerini, ülkeyi birbirine düşürmek isteyen , dış gücler ister.

Günümüz Amerika'sın da, yamyamı, kızılderelisi, sarısı kırmızı aynı etnik kökene mensup bireyler rahatça yaşayabiliyor.

Peki neden bu insanlar ayrı ayrı devlet kurmak istemiyor ?

Çünkü Amerika, işini biliyor ve her zaman varlığını hissettiriyor.

Türkiye'nin de varlığını hissettirme zamanı gelmiştir!

 

Alt 28 Şubat 2007, 21:58   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine SAYIN ÖCALAN İFADESİ




Bizim burda Kürt köyü war hepside Vatan Millet Sakarya gerçekten ama bunlar yüzünden millet artık bütün kürtleri Pkk olarak görmeye başladı Kuru'nun yanında yaş'ta yanıyor hayat bu.bugün diyarbakırda bir ayaklanma çıksa biz pkk'yı istemıyoruz diye bu büyük türk milleti onlara sahip çıkmazmı?Irak'ta kürdistan hayali war isteyenler oraya gitsinler!bu vatanın her karış toprağı için atalarımız kan dökmüştür kolay değil herşey okadar kan dökenler arasında kürt'lerde var.hiçbirşeye saygıları yoksa atalarına dedelerine saygı duysunlar bir grup köpek Pkk'dır bizi bölmek isteyen ülkelerin köpeği Ne demişler Havlayan Köpek Isırmaz.!bizden 1 onlardan 10 gerekirse dünyada 1 tane türk kalana kadar savaşırız.Bu Ülke'yi 3,5 tane çapulcuya bırakmayız bırakmadıkta.

 

 

Etiketler
ifadesi, ocalan, sayin, yine, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öcalan'dan Yine Nevruz Mesajı Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 13:56
Ergin: İhtiyaç olursa Öcalan'la yine görüşülebilir PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 20:53
Yine tecavüz, yine Adli Tıp raporu yine komik ceza Angel Haber Arşivi 0 24 Mart 2009 12:38