IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2009, 18:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte ıslak imza atan makine




İşte ıslak imza atan makine

CHP’nin yazılım mühendisi kökenli Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, gerçeğinden ayırt edilemeyen imzalar atan ABD malı robot kollu makinelerin Türkiye’ye iki tane satıldığını açıkladı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ihbar mektubunun ekinde ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’ belgesinin aslının da yer aldığı, Adli Tıp Kurumu’nun belgenin Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığını “ıslak imzadan” tespit ettiği haberleri önce belgenin gerçek olup olmadığı tartışmasına neden oldu. Ardından ıslak imzanın Çiçek’e ait olup olmadığı tartışması başladı. ABD’de ıslak imza atılması için üretilen cihazların, tarayıcıdan geçirilen imzaları birebir taklit ederek ıslak imza atabildiği belirtildi.

Milliyet Gazetesi'nden Mansur Çelik'in haberine göre, CHP’den de fiyatı bin dolar ile 15 bin dolar arasında değişen robot kollu bu cihazların en az 2 tanesinin Türkiye’ye satıldığı iddiası da geldi. Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik, “12 Haziran’dan bugüne kadar geçen sürede, günümüzün teknolojik imkânları kullanılarak ıslak imzanın da taklit edilebileceği gerçeği göz ardı edilmiştir” diyerek tartışmayı daha da alevlendirdi. Taraf gazetesinin 12 Haziran’da kamuoyuna duyurduğu belgenin aslının aylar sonra ortaya çıkması olayı yeni bir boyuta taşıdı. Adli Tıp’ın, ıslak imzalı belgedeki imzanın Çiçek’e ait olduğunu saptamasının ardından “Islak imza sahte mi?” tartışması başladı.

Islak imza cihazı
Çevik’in bu açıklamasının ardından, ABD’de ıslak imza atabilen robot kollu makinelerin bulunduğu, bu makinelerden tüm şahıs ve şirketlerin kolayca edinebileceği ortaya çıktı. Bin ile 15 bin dolar arasında satılan bu makinelerle ilgili bilgilere, bazı internet adreslerinden de ulaşılabileceği belirtildi. Grafologlar (yazıbilimciler) imza incelemesinde kullanılan mürekkep ve imzanın kuruma sürelerini de inceliyor, ancak çıkan bu son cihazlarla elin kalem üzerine yaymış olduğu kuvvet dahi hesaplanarak imza atılabiliyor. Sahteliği gözle ayırt edilmesi hemen hemen imkânsız olan bu imzalar için ‘plotter’ denilen robot kollar kullanılıyor.

CHP'li vekil Tacidar Seyhan da ''Doğrulatma imkânım olmadı ama bana gelen duyumlara göre Damilic firmasının Signacript Atlantic II modelinden en az 2 tanesi Türkiye’ye satılmış. Adli Tıp Kurumu güven veriyor, laboratuvar incelemesinin tarafsız yapıldığından emin olmuyorum. Sınıra hâkim savcı gönderen siyasi irade, imza tespitinde de sonucu etkileyebilecek görevlendirmeyi veya denetimi yapabilir. İmzanın Çiçek’e ait olduğu konusunda ciddi endişelerim var.” dedi

hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atan, imza, islak, iste, makine, ıslak, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık