IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2009, 07:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağışlı hava ne kadar sürecek?




Sıcaklık Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu'da 10 derece ve altında. Kuzeyde Zonguldak, Kastamonu, Sinop boyunca, güneyde ise Adana, Antakya, Kahramanaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'da şiddetli yağmur bekleniyor. Ordu-Trabzon-Artvin boyunca da yağmur bu akşam ve yarın çok kuvvetli yağacak.
İstanbul'da yağmur bugün de daha çok Anadolu yakasını etkiliyor, poyraz yine çok kuvvetli. Sıcaklık 8 derece hissedilecek. Yarın fırtına sona eriyor, yağmur da azalacak. Hafta ortasından itibaren lodosla birlikte sıcaklıklar tekrar artarak mevsim normallerine çıkacak.
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri:
Yapılan son değerlendirmelere göre: Trakya kesimi dışında kalan bütün bölgelerimizde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ile İstanbul'un Anadolu Yakasında), Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde ve Yozgat), Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Eskişehir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredecek.
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), ülkemizin doğu bölgeleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
Yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ile İstanbul'un Anadolu Yakasında), Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde ve Yozgat), Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Eskişehir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb) tedbirli olunması gerekmektedir.
Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) olarak esmesi ve ani sıcaklık düşüşü beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, sıcaklık düşüşüne bağlı gribal enfeksiyon riski vb) tedbirli olunması gerekmektedir.
METEOROLOJİ: YAĞIŞLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEK
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yağışların etkisini sürdüreceğini belirterek, perşembe günü kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve yurdu terk etmesinin beklendiğini bildirdi.
Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, tahminleri doğrultusunda Balkanlar üzerinde gelen soğuk ve yağışlı havanın Türkiye genelinde etkili olmaya devam ettiğini belirtti. Çağlar, metrekareye İstanbul-Kartal'da 104.3, Şile'de 82.4, Sarıyer'de 65.9, Kumköy'de 39.3, Florya'da 35.2, Kocaeli'da 79.6, Yalova'da 64,8, Çınarcık'ta 92.3, Tekirdağ'da 42, Çorlu'da 24.9 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.
Çağlar, metrekareye düşen yağışın Anamur'da 68.4, Alanya'da 63.3, Kahramanmaraş'ta 59.7, Mersin'de 25.9, Adana'da 22.4, Siirt'te 102.1, Şanlıurfa'da 44.2, Adıyaman'da 42.2, Bingöl'de 130.2, Hakkari'de 47.2, Erzurum'da 45, Ardahan'da 35.7, Tunceli'de 34.1, Elazığ'da 33.2, Muş'ta 31.7, Ağrı'da 30.7, Giresun'da 95.4, Trabzon'da 85.8, Rize'de 72.9, Ordu'da 54.6, Sinop'ta 27.8, Samsun'da 25.4, Bayburt'ta ise 23.7 kilogram olarak ölçüldüğünü belirtti.
-HAFTA NASIL GEÇECEK?-
Yapılan son değerlendirmelere göre, soğuk ve yağışlı havanın bugün Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olmaya devam edeceğinin tahmin edildiğini ifade eden Çağlar, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova), Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyon, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa) aralıklarla yağış beklendiğini kaydetti.
Çağlar, pazartesi günü özellikle Bingöl, Siirt, Bitlis, Muş, Mardin, Batman ve Diyarbakır çevrelerinde çok kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas ve Kayseri), Doğu Akdeniz'in doğusu (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiğine dikkati çeken Çağlar, yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'in yüksekleri), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı ve Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş'un yüksekleri) ile gece ve sabah ilk saatlerde Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Kütahya), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat), İç Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde (Eskişehir, Çankırı, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kayseri, Ankara'nın kuzey çevreleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğinin tahmin edildiğini belirtti.
-SALI GÜNÜ-
Yağışlı havanın salı günü, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de aralıklarla etkisini sürdürmesi ve özellikle Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Mardin, Hakkari ve Batman'da kuvvetli yağışlara neden olmasının beklendiğini belirten Çağlar, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerde gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı ve Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş'un yüksekleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini ifade etti.
Çağlar, aynı gün doğu bölgelerinde etkili olacak yağışlı sisteme ilave olarak, akşam saatlerinden sonra batı kıyılarının orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi, Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) aralıklarla sağanak yağışların görülmesinin beklendiğini bildirdi. Çağlar, bu sistemin özellikle salı gecesi Çanakkale, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli yağışa neden olacağının tahmin edildiğine işaret etti.
-ÇARŞAMBA-
Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı hava dolayısıyla çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Malatya, Elazığ, Tunceli, ve Bingöl çevrelerinde aralıklarla yağış beklendiğini belirten Çağlar, ''Yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, özellikle Muğla (İl merkezi, Bodrum, Dalaman, Datça, Köyceğiz, Marmaris ve Fethiye ilçeleri) ve Antalya (İl merkezi, Kumluca, Kemer, Finike, Kaş, Kalkan, Manavgat, Alanya, Serik, Gazipaşa ilçeleri) çevrelerinde çok kuvvetli, Güney Ege (İzmir, Aydın, Denizli) ile Akdeniz'de (Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor'' ifadesine yer verdi.
-PERŞEMBE-
Perşembe günü kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve yurdu terk etmesinin beklendiğini bildiren Çağlar, şunları kaydetti:
''Hava sıcaklığında pazartesi günü önemli bir değişiklik beklenmiyor, ancak salı günü batı bölgelerden başla***** ülke genelinde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.
Halen Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olan poyraz fırtınasının yarın (Pazartesi) fırtınamsı rüzgara dönüşmesi, salı günü zamanla etkisini kaybetmesi, ancak Çarşamba günü lodos fırtınasının (50-80 km/saat) Güney Ege ve Akdeniz'de etkili olması bekleniyor.
Kuvvetli yağış, soğuk hava ve fırtına ile özellikle kuzey bölgelerimizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, sel, taşkın, heyelan, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, gribal enfeksiyon riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''
BÖLGE BÖLGE DURUM
Türkiye'ye iki gün daha kuvvetli yağmurların etkisinde kalacak. Erzurum'dan sonra bu akşam ve yarın Batı Karadeniz ve iç kesimlerdeki dağlara da kar yağması bekleniyor. Sıcaklıklar ülkenin kuzeyi boyunca 10 derece ve altına inmeye başladı.
Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da yağmur bugün daha çok Anadolu yakasında görülecek ama aralıklı yağacak. Poyraz yine çok kuvvetli, sıcaklık 8 derece hissedilecek. Yarın fırtına sona eriyor, yağmur da kesilmeye başlayacak.
Ankara iki gün daha yağışlı, sıcaklık bugün 10, yarın 7 derece. İzmir hafif yağmurlu, kuvvetli rüzgar sıcaklığı 13 derece hissettirecek. Bursa sağanak yağmurlu, Uludağ'da kar yağışı bekleniyor. Adana'lılar dikkat: Pazar ve Pazartesi günü yağmur çok kuvvetli yağacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Marmara'da poyraz çok kuvvetli, yağmur ise Trakya ve Çanakkale'de hafifledi, daha çok İstanbul, Sakarya, Bursa arasında görülecek. 10 dereceye yakın olan sıcaklık, dışarıda 8-9 derece hissedilecek. Fırtına Pazartesi sona eriyor ve Salı günü sıcaklık lodosla 4-5 derece artacak.
İç Anadolu'nun genelinde aralıklı yağmur var. Sıcaklık 10 dereceye iniyor. Yarın hava koşulları daha kötü. Rüzgar kuvvetlenecek, hava daha soğuk olacak ve Sivas-Niğde boyunca yağış kuvvetlenecek, dağlarda kar yağışı da görülebilir.
Ege bu iki gün daha soğuk, sıcaklık kıyılarda 15, iç kesimlerde 9 dereceye iniyor. Rüzgar kuvvetli, bölge genelinde ama daha çok Kütahya-Afyon arasında yağmur var. Salı günü sıcaklık biraz artıyor ancak akşamında yeni bir yağışlı hava gelecek.
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Güneyde yağmurlar daha da şiddetleniyor. Bu iki gün adana, Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakıra kadar uzanan kentlerde yağmur çok şiddetli yağacak, kuzey Kıbrıs-İskenderun arasında lodos da çok kuvvetli esecek, sel ve su baskınlarına karşı tedbir alınmalı. Antalya ve Isparta'da da sağanak yağmur sürecek.
Doğu Anadolu'lular dikkat: kuvvetli sağanaklar 3 gün daha sürecek. Bölgede su baskını riski yüksek. Malatya-Bingöl arasında yağmur daha şiddetli. Bölgenin dağlarına kar yağmaya başladı, Erzurum ve Karsta'ta öğle saatlerinde karla karışık yağmur geceleri kar bekleniyor.
Karadeniz'de Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Sinop boyunca yağış kuvvetli, bu gece ve yarın başta Bolu Dağı olmak üzere, dağlara kar yağması bekleniyor. Doğu Karadenizliler su baskınlarına karşı tedbirli olmaya devam etmeli, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin boyunca yarın yağmur çok şiddetli yağabilir, heyelan riski de var.
NTV-AA-Haber 7-ANKA

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hava, kadar, ne, surecek, sürecek, yağışlı, yagisli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık