IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2009, 06:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zam yağmuru geliyor




Zam yağmuru geliyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Maliye Bakanı Şimşek’ten vergilere zam sinyali geldi


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide her türlü tedbiri almaktan kaçınmayacaklarını belirterek zam sinyali verdi. ÖTV artışlarıyla 2010’da 979 milyon liralık KDV artışı elde edeceklerini açıklayan Şimşek, köprü ve otoyollara da zam yapılacağını söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı ürünlerin ÖTV’lerinde yeni düzenlemeler öngördüklerini söyleyerek, yeni zamların sinyalini verdi. Şartlar gerektirdiğinde gerek vergilerde, gerek harcamalarda yeni düzenlemelere gidileceğini belirten Bakan Şimşek, köprü ve otoyollara da zammın gündemde olduğunu söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2010 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere katılan Şimşek, ÖTV artışlarıyla 2010 yılında 979 milyon TL’lik KDV artışı elde edileceğini açıkladı.

Şimşek, şunları kaydetti: “Ancak bugünden, tütün ürünlerine şu kadar vergi artışı yapacağız dersek, piyasa açısından olumsuz bir açıklama olur. Biz zamanı geldiğinde değerlendirmeleri yapıp, sizlerle paylaşırız. İthalatta alınan KDV’de yüzde 3.7 artış öngörüyoruz. Burada geçmiş dönemde vergilerinin veremeyen şirketlerin mali durumlarının düzeleceği ve yükümlülüklerini yerine getirecekleri dikkate alındı. ÖTV artışlarından dolayı, KDV’de artışımız 979 milyon TL. Ciddi bir rakam. Yine lüks ve birinci sınıf lokantalardan alınan KDV’nin yüzde 8’den 18’e çıkarılması aşağı yukarı 300 milyon TL ek gelir getirecek. Bu artışın, bu sene tamamen yansımadığını düşünerek söylüyorum. Bütçe dengelerini dikkate alarak adım atacağız.”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında vergi gelirlerinin 163.6 milyar TL’den 193.3 milyar TL’ye çıkarılmasının öngörüldüğünü belirterek, bunun tutturulabilir bir hedef olduğunu sözlerine ekledi.

MTV’de ciddi artış olmaz

Bakan Şimşek, “2010 yılı için öngörülen toplam 29.7 milyar TL’lik artışın 17 milyar TL’si büyümenin ve deflatörün dahil edilmeden yapılan bu hesaplamalardan kaynaklanıyor. Geriye 12.7 milyar TL’lik bir vergi artışı öngörüsü kalıyor. Yani vergilerde artış oranı yüzde 7.9 olacak. Bu oran, Orta Vadeli Program’da öngörülen yüzde 8.67’nin altında” dedi.

Bir soru üzerine ise Şimşek, bütçede motorlu taşıtlardan alınan vergilerin yüksek tutulduğunu kabul ederek, şunları söyledi: “Ama burada vergi indiriminin motorlu taşıtlar üzerine etkisi bu yıl 1.1 milyar TL. Benzer sayıda aracın satılacağı düşünüldüğünde, 2009’daki gerçekleşmeyle birlikte 3-3.5 milyar TL’ye yaklaşıyoruz. Öngörümüz 3 milyar 786 milyon TL. Dolayısıyla orada da çok ciddi bir artış gerekmiyor


vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Kasım 2009, 07:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zam yağmuru geliyor




Bu yağmur dinmiş miydi ki gelsin?


Haber için teşekkürler Feronia.

 

 

Etiketler
geliyor, yağmuru, yagmuru, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
söz yağmuru Desmont Amatör Şairler 3 08 Şubat 2021 00:54
Aşk Yağmuru :) Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Temmuz 2012 15:38