IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2009, 06:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domuz gribinden 9.ölüm




Domuz gribinden 9.ölüm

Domuz gribinde son ölüm haberi Ankara'dan geldi. 65 yaşındaki bir kadın, virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

H1N1 kabusu yayılıyor. 24 Ekim’de Ankara’da Mustafa Güneş’in hayatını kaybetmesiyle başlayan ölümler hızlandı. Son 2 günde domuz gribinden 6 kişi öldü. Bunlardan dördü çocuk, aralarında 22 aylık bir bebek de var... Virüs kapan 8 hastanın durumu ise kritik

Uzmanların ’ikinci dalga’uyarısı yaptığı domuz gribi salgını kabus gibi geldi. Son 10 günde domuz gribinden 9 kişi hayatını kaybetti. Ölümler şimdilik Ankara, Diyarbakır, Konya, Şanlıurfa ve İstanbul’da.
Ankara’da başladı

Domuz gribi Türkiye’de ilk canı 24 Ekim’de Ankara’da aldı. 29 yaşındaki sağlık çalışanı Mustafa Güneş, görev yaptığı hastaneye zatürre teşhisiyle yattı. Ancak domuz gribinden hayatını kaybetti. İkinci ölüm haberi ise Diyarbakır’dan geldi. 34 yaşındaki Beşire Bozkurt domuz gribinden öldü. Üçüncü ölüm Konya’da yaşandı. 37 yaşındaki Ümmü Sezgin, çok kilolu ve yatalaktı. Evden hiç çıkmıyordu. Ancak H1N1 virüsü onu buldu, Ümmü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konya’da panik

Önceki gün domuz gribine dördüncü kurban yine Ankara’dan verildi. Ancak gece kurban sayısı 6’ya çıktı. Konya’da 22 aylık Emine Duygu Gündüz ile 14 yaşındaki Burak Kuş da hayatını kaybetti. Kentte bir hafta içinde domuz gribinden ölenlerin sayısının 3’e yükselmesi panik yarattı.

İstanbul’da ilk ölüm

Dün Türkiye güne Şanlıurfa’dan gelen kötü haberle başladı. 5 gün önce zatürre belirtileriyle hastaneye yatırılan 4 yaşındaki Elif Fırathan , domuz gribinden öldü. Böylece kurbanların sayısı 7’ye yükseldi. Ancak birkaç saat sonr a bir ölüm haberi de İstanbul’dan geldi. Kurban yine çocuktu. 13 yaşlarındaki bir kız çocuğu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Muammer Güler, çocuğun cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece, karın ağrısı ve kanama şikayetiyle hastaneye götürüldüğünü ve daha sonra ağırlaşarak vefat ettiğini söyledi. Güler, “Kız çocuğunun otopsisi sonucu domuz gribinden öldüğü anlaşıldı” dedi. Bu kara haberin üzerinden henüz birkaç saat geçmişti ki bu kez Ankara’da 65 yaşında bir kadın domuz gribi yüzünden yaşamını yitirdi.

8 kritik hasta var

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada “Durumu ağır olan 8 hastanın tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir” denildi. Açıklamada, 2 yaşından küçük çocukların, kronik hastalığı olanların, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir doktora başvurmaları uyarısı da yapıldı...

Domuz gribi hızla can alıyor. İşte son 10 günde ölenler:

* 24 Ekim Mustafa Güneş (29 yaşında, Ankara)

* 29 Ekim Beşire Bozkurt (34 yaşında, Diyarbakır)

* 30 Ekim Ümmü Sezgin (37 yaşında, Konya)

* 1 Kasım Durmuş İlhan (27 yaşında, Ankara)

* 1 Kasım Burak Kuş (14 Yaşında, Konya)

* 1 Kasım Emine Duygu Gündüz (22 aylık, Konya)

* 2 Kasım Elif Fırathan (4 yaşında, Şanlıurfa)

* 2 Kasım Adı açıklanmayan kız çocuğu (13 yaşında, İstanbul)

* 2 Kasım Adı açıklanmayan bir kadın (65 yaşında, Ankara)

KÜÇÜK ELİF’İN AİLESİ ŞOKTA

4 yaşındaki Elif’in domuz gribinden öldüğünün ortaya çıkması ailesini şoke etti. Kızlarının H1N1 virüsünden öldüğünü gazetecilerden öğrenen Fıratkan ailesi, test yaptıracak. Küçük kızın doğuştan belden aşağısının tutmadığı öğrenildi.

İLK KURBANLA ARKADAŞTI

Önceki gün ölen Durmuş İlhan’ın Ankara’da bir hafta önce domuz gribinden can veren ve temizlik görevlisi 29 yaşındaki Mustafa Güneş’le arkadaş çıktı. Aynı firmada çalışan İlhan’la Güneş’in sık sık görüştükleri ve virüsü de birbirlerinden kaptıkları belirtildi. İlhan, bir hafta önce arkadaşı Güneş’in cenazesine de katılmıştı. Durmuş’un babası Müslüm İlhan, “Oğluma önce soğuk algınlığı ilaçları verilmiş. Ama oğlum domuz gribinden öldü. Eğer ilk gün doğru teşhis konulsaydı, belki de oğlum bugün yaşayacaktı” diye isyan etti.

Almanya’da Türk çocuk domuz gribinden öldü

ALMANYA’DA da Baran T. adlı bir Türk çocuk domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetti. Unna kentinde yaşayan 5 yaşındaki Baran’ın yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi gördüğü ancak dün hastalığa yenildiği açıklandı. Bu ölümle Almanya’da domuz gribinden hayatanı kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

PROF DR. MUSTAFA BAKIR: ‘Bu ölümler henüz buzdağının ucu’

Domuz gribinde hayatını kaybedenlerin sayısının hızla artması endişe yarattı. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Mustafa Bakır, bu ölümlerin buzdağının henüz görünen ucu olduğunu söyledi: “Biraz sabırlı olmak lazım. Salgın çok hızlı yayılıyor. Gördüğümüz virüsün atak hızı çok yüksek. Umudumuz inşallah hayatını kaybedenlerin sayısı yüzlere, binlere varmaz. Ancak şu anda görünen buzdağının ucu bile değil. 9 ölüm vakasına bakıp yapılan yorum çok sağlıklı olmaz. Filin sadece kulağını görüp gerisini görmemeye benzer. İlk vakalarda elimiz oraya ulaştığı için bildiklerimiz bunlar. Yoksa başka bir hastalık zannedilerek ölen kişilerde mutlaka vardır. Şu anda domuz gribi vakası yaklaşık iki bin deniyor ama bunu en az 20 ya da 30 ile çarpmak lazım. Bana gelen hastalardan test verip pozitif çıkan bile oluyor. Aile içinde salgın var.” Bakır, ölenlerin çoğunun 24-65 yaş arası olmasına rağmen bu yaş grubuna aşı yapılmamasını ise şöyle açıkladı: “Biz aşı takvimi ve icrasına tek başımıza karar vermiyoruz. 24-65 yaş arasındaki kişilerden kronik hastalıkları olanlar zaten aşılanacak. Diğer grubun aşısı ise öncelik ve imkan meselesi. Çünkü DSÖ’de sağlıklı erişkinlere aşı önermiyor. Dünya ve toplum sağlığında otorite olan, binlerce danışmanı, kurulları, her yerde merkezleri olan ve devamlı araştırmalar yapan DSÖ’de şu anda yaşananları takip ediyor. Bizde DSÖ’nün yaptığı çalışmaları dikkate alıp aşı programımızı oluşturuyoruz.”


kaynak vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
9olum, 9ölüm, domuz, gribinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık