IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 10:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı solucanlar tehdit ediyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ESET'in ThreatSense.Net analizlerine göre Ekim ayında tüm dünyada en yüksek karşılaşılan tehdit %8.85 ile "Win32/Conficker" adlı solucan (worm) türü oldu.

ESET; son Dünya Tehdit Raporu'nda, bilgisayarların Ekim ayında en çok karşılaştığı tehditleri sıraladı. Rapora göre ilk sırayı %8.85ile, Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü olan "Conficker" ve türevleri bulunuyor.

Conficker, işletim sisteminde bulduğu açık sayesinde geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Conficker bir bilgisayarda çalıştırıldığında, Windows Otomatik Güncelleştirmeler, Windows Güvenlik Merkezi, Windows Defender ve Windows Hata Raporlama gibi sistem hizmetlerini devre dışı bırakıyor. Daha sonra virüs, ek bir yazılım indirip kişisel bilgilere kötü amaçlı kişiler tarafından ulaşılmasını sağlıyor. Solucan Windows'da, svchost.exe, Explorer.exe ve Services.exe gibi isimlerle görünüyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Conficker solucanının en büyük kurbanı %28,08'lik görülme oranıyla Ukraynalılar oldu. Ukrayna'yı Rusya (%18,69), Güney Afrika (%15,21) ve Bulgaristan (%15,02) izledi. Türkiye'de görülme oranı ise %5,98 düzeyinde.



Bilgisayarlara yönelik tüm dünyada karşılaşılan en yüksek ikinci tehdit ise %7.73 oranı ile çok revaçta olan USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geliyor. "INF/Autorun" olarak tanımlanan ve kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor. ESET uzmanları, bu mekanizmayı kullanan zararlı yazılım türevlerinin, sezgisel tarama kullanan bir güvenlik yazılımı tarafından tespit edilmesinin kolay olmasına karşın, yine de Windows Autorun özelliğinin kapatılmasını öneriyor.
ESET'in raporuna göre dijital dünyayı tehdit eden tehlikelerin üçüncü sırasında ise %7.29 ile online oyunlar yoluyla yayılan "Win32/PSW" virüsüyer alıyor. Bu virüs, Lineage, World of Warcraft ya da Secondlife gibi masif, çok eşli ve çevrim içi oyunlara katılımlar hakkında bilgi toplama amaçlı ve çeşitli yeteneklere sahip bir truva atı ailesine mensup. Oyun katılımcıları sadece tacizler ve rahatsız etmeler dışında phishing (olta) ve diğer dolandırıcılık yöntemleri gibi gerçek dünyada finansal kayıplarla sonuçlanabilecek tehditlerin karşılaşabiliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dunyayi, dünyayı, ediyor, solucanlar, tehdit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siber suçlar Dünyayı tehdit ediyor... Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 20 Aralık 2011 17:39
Dünyayı tehdit eden göktaşları... Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 01 Ekim 2011 17:02
Dünyayı tehdit eden göktaşları... KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Eylül 2011 12:08
Dünyayı bekleyen tehdit! Kralice Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mart 2009 20:29