IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 17:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçmaz'la ilgili iddianame kabul edildi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sincan 1. Ağır Ceza Hâkimi Osman Kaçmaz hakkındaki iddianame kabul edildi. Kaçmaz hakkında dava açılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçmaz hakkında nasıl bir iddianame hazırladı? Kaçmaz neyle suçlanıyor?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında, ''görevi kötüye kullanma'' ve ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçlarından iddianame hazırladı.
Kaçmaz, avukatı Baykal Doğan ile birlikte adliyeye gelerek, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında düzenlediği iddianameyi aldı.
Avukat Doğan, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, iddianamede, basına yansıdığı şekilde, ''Kaçmaz'ın 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması'' yönünde bir talebin bulunmadığını ifade etti.
İddianamede, müvekkili hakkında istenen dört soruşturma konusu fiilden yalnızca ikisiyle ilgili son soruşturma açılmasının talep edildiğini bildiren Doğan, Başsavcılığın, diğerleriyle ilgili soruşturma açılmasına gerek görmediğini belirtti.
Soruşturma açılmasına karar verilen fiillerin ''görevi kötüye kullanma'' ve ''hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal'' olduğunu açıklayan Doğan, şöyle devam etti:
''Ancak (iddianamede) bunlara esas, müfettişlerce alınan delillerin, telefon delillerinin usul ve yasaya uygun olmadığından bahisle, mahkemece bu delillerin değerlendirilmesinin yapılması gerektiği söyleniyor. Bizce, sayın savcının bu tespiti, başından beri söylediğimiz gibi, Adalet Bakanlığı müfettişlerince soruşturmaya esas alınan, dinleme kayıtlarının usul ve yasaya aykırı olduğunu ortaya çıkartmıştır. Sayın savcılık da iddianamede bunu bir anlamda tespit etmiş ve mahkemeden değerlendirmesini istemiştir.''
Mahkemenin iddianameyi kabul ettiğini belirten Doğan, kendilerine tanınan süre içinde savunma hazırlayacaklarını, mahkemenin de savunmayı aldıktan sonra kovuşturma açılıp açılmayacağına karar vereceğini kaydetti.
Doğan, ''İfade olarak, net bir usulsüz dinleme tespiti var mı?'' sorusu üzerine, iddianamede, İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinden alınan telefon kayıtlarının soruşturmaya esas alındığının belirtildiğini kaydetti. Doğan, ''Ancak bu telefon kayıtlarının Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 135. maddesinde belirtilen suçlarla ilgili olup olmadığı belli değil. 'Bunların, bu soruşturmaya kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin alınan mahkeme kararı yok' diyor'' diye konuştu.
Avukat Doğan, müvekkili hakkında dinlemeyi önlemek için odasına yerleştirdiği ''jammer'' ile ilgili soruşturma yer olmadığına karar verildiğini aktardı.
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu fiilerden kovuşturma açılmasına karar verirse, Osman Kaçmaz birinci sınıf hakim olduğu için yargılama Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.
Edinilen bilgiye göre, iddianamede, ''telefon görüşmelerine ait tapelerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından temin edildiği anlaşılmıştır. Soruşturma evrakı arasında telefon dinleme isteminin ve dinleme kararının bulunmaması nedeniyle, CMK'nın 135. maddesinde sayılan suçlardan hangisiyle dinlenen kişilerin bağlantılı olduğu anlaşılamamıştır. Mahkemece bu konuda yapılacak araştırma sonucu, telefon dinleme yöntemiyle elde edilen kanıtların hukuki değerlendirilmesinin yapılmasının gerektiği kanısına varılmıştır'' denildi.
Adalet Bakanlığı, Osman Kaçmaz hakkında disiplin soruşturması kapsamında da 1 kez ''meslekten ihraç'', 2 kez ''yer değiştirme'' cezası istemişti. Bu istemlerle ilgili kararı ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu karara bağlayacak.
20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Adalet Bakanlığı’nın fezlekesini inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Hâkimi Osman Kaçmaz hakkında, 4 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.
Başsavcı vekili Mehmet Çavuşoğlu’nun hazırladığı iddianamede, Kaçmaz hakkında TCK 109’da “Hürriyeti tahdit”, TCK 288’deki “gizliliği ihlal”, TCK 257’deki “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla yaklaşık 4 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.
Kaçmaz’ın kamu görevi yaptığı gerekçesiyle bu suçlarda artırım yapılması da istendi. Yargılanmasına karar verilirse 1. Sınıf Hâkim olduğu için Kaçmaz, Yargıtay’da yargılanacak.
“İzinsiz Jammer kullanmak” suçundan da dün sabah çağrıldığı Ankara Adliyesi’ne giden Kaçmaz, “HSYK’ya güveniyor musunuz” sorusunu, “Ben herkese güveniyorum” diyerek yanıtladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
edildi, iddianame, ilgili, kabul, kacmazla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dershanelerle ilgili tasarı kabul edildi yaSmin Haber Arşivi 0 23 Şubat 2014 02:04
Alkol yasağıyla ilgili yasa önerisi kabul edildi Zen Haber Arşivi 0 22 Mayıs 2013 11:37
KCK'da 3. iddianame de kabul edildi PassioN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 21:28
Cübbeli hakkındaki iddianame kabul edildi PassioN Haber Arşivi 0 13 Nisan 2012 20:08
4+4+4 Kabul Edildi N999 Haber Arşivi 1 30 Mart 2012 23:06