IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 21:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meclis Başkanı'na istifa çağrısı..




CHP ve MHP, Meclis Başkanı'nı istifaya çağırdı..

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün TBMM Genel Kuruluna verilen arada, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i, bazı grup başkanvekilleri ve başkanlık divanı üyelerinin yanında azarladığını iddia ederek, "Bu, TBMM'ye hakarettir. Bu koşullarda Sayın Başkan, artık görevini yapamaz haldedir, Meclis Başkanına yakışan, derhalgörevinden istifa etmektir" dedi.

Okay, TBMM Danışma Kurulu toplantısının ardından yaptığı açılamada, CHP,MHP ve DTP'nin bugün Danışma Kurulunu toplantıya çağırdığını, ancak iktidar partisi grup başkanvekilinin toplantıya katılmadığını söyledi.
Bu durumu siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiren Okay, "Danışma Kurulunu 12.30'da toplantıya çağıran Sayın Meclis Başkanı, 10 dakika geçmesinerağmen odasından toplantı salonuna kadar gelemedi. O nedenle, biz 3 grupbaşkanvekili toplantıdan ayrıldık" dedi. Okay, şehit, dul ve yetimler ile harp,maluller ve gazilere ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi konusundakigrup önerilerini Genel Kurula getireceklerini söyledi.Hakkı Suha Okay, şöyle konuştu:"Başbakanın, Meclis Genel Kuruluna ara verildiğinde, TBMM başkanını,bazı grup başkanvekilleri ve Başkanlık Divanı üyelerinin yanında azarlamış olmasıTBMM'ye hakarettir. Bu koşullarda Sayın Meclis Başkanı, artık görevini yapamazhaldedir, öncelikle Meclis Başkanına yakışan, derhal görevinden istifa etmektir.Çünkü Başbakan, Meclis Başkanının amiri değildir. Meclisin sağlıklı olarakyürütülmesi mümkün değildir. Sayın Başkan, ilk yaptığı yönetimde de Meclisteki ogergin ortamın yaratılmasına neden olmuştur.

"-"İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI GİBİ YÖNETECEĞİNİ ZANNETMEKTEDİR"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li bazı milletvekillerince Genel Kurulda açılan pankartlarla ilgili söylediklerinin hukuksal temeli olmadığını ifade eden Okay, şunları kaydetti:"Sayın Başbakan, milletvekilliği yapmadan doğrudan Başbakan olmuştur.Parlamento İçtüzüğünü, Anayasa'yı bilmemektedir. İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı gibi, Parlamentoyu yöneteceğini zannetmektedir. Kendisine tavsiyem, önceİçtüzüğü bir okusun. O pankartların açılmasından neden bu kadar rahatsız oldu. Opankartlarda ne yazıyordu? 'Atam seni unutmadık, unutturmayacağız', "Cumhuriyetisen kurdun, biz yaşatacağız', 'emanetin emin ellerde.' Atatürk'ün ölümyıldönümünde, Atatürk'ü anma ile ilgili açılan pankartlar niye rahatsız etmiştir? O pankartlar gazetelerde 1. sayfada yer aldı. Parlamentoda bazı şeyler yapmakisterseniz, gölgelemek isterseniz, yok farzetmek isterseniz; bunuyapamazsınız."CHP Grup Başkanvekili Okay, AK Parti'nin genel görüşmeyi cuma günü yapmakistediğini ifade etti. "Madem cuma gününe aktarabiliyordunuz, 3 siyasi parti debunu 10 Kasım günü yapmayalım demişti. Peki niye böylesine gergin parlamentoçalışmasına neden oldunuz?" diye soran Okay, "AKP'nin, Türkiye'yi teslim almaanlayışıyla her tarafı yönetme anlayışından kurtulması lazım. AKP, bazı kurumlarüzerinde baskı kurabilir, sindirebilir ama TBMM'yi, siyasi parti gruplarını ve CHP'yi ne sindirebilir ne gözdağı verebilir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak:Haber3

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskanina, başkanına, çağrısı, cagrisi, istifa, meclis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Netanyahu'ya istifa çağrısı Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 12:01
CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı! Seth Haber Arşivi 4 13 Kasım 2014 15:55
CHP liderinden istifa çağrısı Ezgi Haber Arşivi 4 08 Temmuz 2012 17:33