IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2007, 03:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2010'da tüm Türkiye doğalgaza kavuşacak




ORDU (İHA) - Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, 2007 yılı sonu itibariyle 60 ili, 2010 yılına kadar ise tüm Türkiye'yi doğalgaza kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Mavi Akım kapsamında Samsun'dan Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa doğalgaz hattı ile Sivas üzerinden Ordu-Giresun illeri üzerinde devam eden FAZ-3 hattındaki çalışmaları yerinde görmek, inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, Ordu ilinin gelecek yıl doğalgazı yakabileceğini söyledi. Daha önce Mavi Akım kapsamında Samsun üzerinden gelecek olan hattın ihalesinin iptal edilmesinin gecikmeye sebep olduğunu, bu gecikmenin uzun sürmemesi için Sivas üzerinden yeni bir hattı devreye sokarak Ordu'nun doğalgaza kavuşturulması çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Taşkıran, "Sayın bakanımızın bölgeye ayrı bir hassasiyeti var. BOTAŞ olarak bu projenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. İletim hattının tüm çalışmaları bir iki ay içerisinde bitmiş olacak. Dağıtım hattı ihalesini kazanan firma ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) sundu. Bir iki ay içerisinde hem iletim hatları bitmiş olacak hem de dağıtım hattı projesini EPDK'na sunan firmanın projesi yaz ortasında kabul edilmiş olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Ordu ve bahsedilen ilçeler gelecek yıl başından itibaren doğalgazı kullanmaya başlayacak. Dağıtım ihalesini alan firma proje kapsamında olmayan Perşembe ilçesine normal şekilde doğalgaz verebilir" dedi.

Türkiye'yi doğalgaza kavuşturmak için BOTAŞ olarak yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını da kaydeden Taşkıran, şöyle devam etti:
"Türkiye doğalgaz ile ilk olarak 1987 yılında rahmetli Turgut Özal döneminde tanıştı. O zaman yıllık doğalgaz tüketimi 500 milyon metreküptü. İlk etapta Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Bursa doğalgaza kavuştu. 2006 yılı sonu itibariyle Türkiye'de doğalgaz tüketim miktarı 30 milyar metreküpe çıktı. BOTAŞ, 2003 yılına kadar 3 bin 500 kilometre iletim hattı yaptı. 2003-2006 yılları arasında yapılan iletim hatlarıyla birlikte şu anda 10 bin 500 kilometre iletim hattına sahibiz. 2007 yılı sonu itibariyle 60 ili, 2010 yılında ise tüm illeri doğalgaza kavuşturmayı düşünüyoruz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
2010da, doğalgaza, dogalgaza, kavusacak, kavuşacak, tum, turkiye, tüm, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung S5 mini modeli 2. çeyrekte Lollipop güncellemesine kavuşacak Cappy Samsung 0 26 Şubat 2015 00:28