IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2005, 13:19   #1
goXXip
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Longhorn (2)




FVE Ve TPM 1.2 İle Güvenlik


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Longhorn'un beklenen güvenlik özelliği Trusted Platform Module 1.2 (Güvenli Platform Birimi) üzerine kurulmuş. Bu silikon parçası anakartın bir bileşeni olacak ve başlangıç sırasında çalıştırılacak olan ilk kodu barındıracak. Bir ana anahtar ve ek şifreleri saklayabilecek ve sistemin sabit diskine tam birim şifreleme (FVE - Full Volume Encryption) yapabilecek. Microsoft'un dediğine göre hassas takas dosyaları, geçici klasörler veya Windows'un kayıt defteri bile anında şifrelenebilecek.

Diğer şifreleme ürünlerinden farklı olarak, Longhorn FVE ile gerektiği zaman basit bir USB bellek üzerine kaydedebileceğiniz bir kurtarma parolası, bir yönetici şifresi veya şirket ortamında bulunan uygun haklarla verilerinizi kurtarabiliyorsunuz.

Bilgiyi Görselleştirme Ve Yönetme


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Longhorn'un sunduğu geliştirmelerden en önemlilerinden biri bilginin yönetilme şekli. Microsoft, Windows Explorer'ın normal bir dizin yapısında bulunan geleneksel dosya yönetim şeklini güncellemiş. Bir dosya her kaydedildiğinde, verilerinizi daha iyi yönetebilmek için bir anahtar kelime girebiliyorsunuz. Daha sonra istediğinizde Windows'un arama özelliğini kullanarak bu anahtar sözcüklere, yazara, tarihe, dosya biçimine veya içeriğine göre aratabiliyorsunuz. Bu anahtar kelimeler bir dosya özelliği olarak meta veri dosyası kullanarak saklanıyor. Gezgin (Eplorer) önizleme paneli bir dosya hakkındaki bütün bilgileri gösterecek şekilde ayarlanabiliyor.

Birden çok dosyayı daha rahat yönetebilmek için bazı dosyalara bağlantı içeren listeler yaratabiliyorsunuz. Aynı veriler üzerinde çalışan meslektaşlarınıza bu listeleri e-postalayabiliyorsunuz - tabii ki bu dosyalara erişim hakları olduğu düşünüyoruz.

Bu gelişmiş bilgi yönetimi özellikleri Longhorn'un 3B görüntü özelliğiyle desteklenmiş. Sanal olarak bütün sistem elemanları, vektör tabanlı ve anında yaratımlanan (render) 3B nesneler olarak gösterilebiliyor. Ayrıca Gezgin (Explorer) penceresini kullanarak dosya izleme seçeneklerinden dosyaları yakınlaştırabiliyorsunuz (zoom).

Örneğin bir Word belgesini yakınlaştırdığınızda, içeriğin bir kısmı gösteriliyor.

Microsoft'un söylediğine göre, bilgi Yönetimi ilkesini temel alarak, Longhorn'un indekslemesi farklı yazılımlara uygulanıyor. Örneğin Başlat Menüsü, çalıştırmak istediğiniz uygulamanın ismini yazabileceğiniz bir alan içeriyor. Gösterim sırasında da gördüğümüz üzere sadece istediğiniz uygulamanın listelenmesi için birkaç harfi yazmanız gerekiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, longhorn


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Longhorn (son sayfa) goXXip Haber Arşivi 4 11 Mayıs 2005 18:48
Longhorn (3) goXXip Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2005 13:22
Windows XP: Codename Longhorn goXXip Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2005 13:17