IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2007, 04:19   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk istismarı "*****" değil "suç"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çocuk istismarı "*****" değil "suç"
LAHEY(ANKA)-Avrupa Birliği'nin üst polis teşkilatı EUROPOL, çocuklara yönelik cinsel tacizin, polis ve basın tarafından nasıl ele alınması gerektiğine ilişkin seminer düzenledi. Seminerde, “*****grafi, iki tarafın rızasıyla olur, çocuk istismarı ‘*****grafi' değil tacizdir” saptaması yapıldı. Türkiye'de ise kamusal uygulamada ve vatandaşın önemli bir kesiminin zihninde “*****grafi” suç olarak algılanıyor.

EUROPOL'ün Lahey'deki teşkilat merkezinde verilen seminere 20 AB, 2 AB dışı ülke temsilcisi, AB Komisyonu yetkilileri, İnterpol ve suçla mücadele örgütü yetkilileri katıldı. İki günlük seminerin konusunu cinsel istismar davalarında, polis basına mümkün olan en iyi bilgiyi verirken; yargı aşamalarına ve şüphelilerle olası kurbanların özel hayatlarına nasıl özen ve saygı gösterilebileceği oluşturdu.

EUROPOL Başkanvekili Michel Quille açış konuşmasında çocukların cinsel istismarıyla ilgili davaların, polisin karşılaştığı en zor görevlerden biri olduğunu, çünkü bu konulara duygusal yaklaştığını bildirdi. Quille, “Bu olaylarda kanıtlama zorluğunu ve bir kişinin suçu kanıtlanıncaya kadar suçsuz olduğu ilkesini unutmamak önemlidir. Bu tür suçlarda büyük kötü damga yenir, kuşkuluların kimliklerinin, bulgular tam olgunlaşmadan ve gereksiz bir şekilde açıklanmasından kaçınılmalıdır” dedi.

"***** DEĞİL SUÇ"
Seminerdeki diğer konuşmacılardan İngiltere Çocuk İstismarı ve Online Koruma Merkezi İletişim ve Halkla İlişkiler Başkanı Clive Michel ise basının genelde “çocuk *****su” olarak adlandırdığı olaylarda uygun terminoloji kullanmanın öneminden söz etti.

İngiliz yetkili Türkiye'de toplumun ve devlet yetkililerinin “suç” olarak kabul ettiği “*****grafi” konusunda ise şunları söyledi:

“Çocukların cinsel istismarıyla ilgili görüntüler *****grafi değildir, nasıl olabilir? *****grafi genellikle yetişkinlerin rızasıyla olan bir harekettir. Şu anda her çocuk cinsel tacizinin arkasında gerçek dünyada tacize uğramış bir kurban vardır. Yanlış terminoloji kullanırsak bu gerçeği bulandırmış oluruz. Bu nedenle EUROPOL'ün şimdiden bu yaklaşımı izlemesinden ve seminerdeki meslektaşlarımın ‘çocukların cinsel taciz' ve ‘çocukların cinsel istismarı' terimlerinin kullanılmasına destek olmalarından memnunum.”

EUROPOL iletişim yetkililerinden Soren Pedersen ise iletişimle ilgilenenlerin değişik kültür ve çevrelerden gelmelerine karşın benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, seminerin iyi ve kötü örneklerin paylaşılması açısından yararlı geçtiğini bildirdi.

ASIL AMACI ORGANİZE SUÇU ÖNLEME
Avrupa Birliği'nin üst düzeydeki polis teşkilatı olarak çalışıyor ve Türkiye dahil birçok ülke polisiyle işbirliği yapan EUROPOL, teorik çalışmaların yanı sıra, güvenlik operasyonlarına katılıyor. Suç istihbaratı üzerinde de uzmanlaşan EUROPOL'ün asıl misyonu, üye ülkelerin polis yetkililerine organize suçların önemli türlerine karşı savaşımlarında yardımcı olmak olarak biliniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuk, degil, istismari, quotpornoquot, quotsucquot, suc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık